Здравеопазването станало търговия и сега се вижда резултатът

Прилагали се методи отпреди 100 години за връзка с пациента
135
Здравеопазването станало търговия и сега се вижда резултатът
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според д-р Станимир Хасърджиев, председател на Националната пациентска организация, е по-добре пациентите да чакат в линейките, отколкото у дома си, но лошото е, че в момента нашата здравна система е изправена пред един сериозен проблем, който имаме от години – това е организацията.

Още по темата

„Фактът, че всичко се прави ad hoc, означава как години наред са пренебрегвани такива проблеми като организацията. Превърнахме здравеопазването в търговия и това е резултатът сега“, коментира Хасърджиев пред БНР.

Според него сериозно издиша и първичната извънболнична помощ.

„Държавата не създаде условия да се обслужват голям брой пациенти и то с модерни платформи и начини за връзка с пациентите. Все пак е по-добре да имаш дори и електронна връзка с лекар, пред това да нямате никаква връзка със специалист. Защото голяма част от хората имат нужда само от консултация и насочване, дори понякога успокояване. Тук прилагаме методи отпреди 100 години за връзка с пациента. Няма електронно здравеопазване и това ще бъде големият проблем за в бъдеще. Хронично болни пациенти обикалят за протоколи по болниците с опасност да се заразят с вируса“, коментира Хасърджиев.

Според него не е важно колко е специализирана болницата за лечение на Covid-19, а колко навреме се започне лечението с правилните методи.

По думите му засега няма сигнали за завеждане на дела от пациенти във връзка с лечението на коронавируса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е стига ревали искахте банани редовно - имате ги а млечни и колбаси истински няма да имате и на нова година - това е "демокрацията"и"свободен" пазар където камват от кого да копуваш и на кого да продаваша здравеопазването е в киреча защото когато казаха че ще направят болниците търговски дружества- вместо да ги провесите по стълбовети вие ги вкарвахте в управлението- кой ви е виновен- и сега ще изберте пак някоу яне или бареков или патриот да ви довършва - съдбата ви е ясна- кюлчета за вас ц
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога болниците станаха търговски дружества ?Ако някой знае нека да напише.Но не заяждане, а истинска информация.
16
3
 
14
 
! Отговори
Целта на гроб и бб преди 3 години
Беше, да създадат усещането че няма как да избягаш от вируса и да го чакаш тоест всички ще го минемА ще вземат милиарди евро МИЛИАРДИза асфалт наши фирми къщи за гости и чекмеджетаНа умрелите, дори, кофти късметНа оцелелите- гласувайте за нас да не дойде лошия Радев.Мутренски подход.
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно, кратко и ясно: "Превърнахме здравеопазването в търговия и това е резултатът сега". Другото е ясно: оставка. Но когато ни управляват *** едвали това ще стане.
14
2
 
11
 
! Отговори
дедо Винарко преди 3 години
До Вуйчо ВаньоНе съм виждал още поп да плаща, само мушка у торбичката и по джобовете!
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е да в България са виновни управляващите от ГЕРБ, нищо че тази система ни я натресе правителството на СДС под мъдрото ръководство на Иван Костов
12
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак Герб си изберете. И живейте със славната история.
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама кога, вчера ли е станало търговия, та това е новина сега? Щото ние oвците не знаехме...
10
1
 
23
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Наложи ми се май месец ми се наложи да посетя съдов хирург. Пратиха ме при уж "наш" човек в М В Р болница, човека ме сложи на легло прегледа ме за 5мин. взе ми само 70лв. при положение, че законово е 30 за неосигурени, а аз съм осигурен. След 3дни отивам за операция и хоп- не можел днес прати ме в друга болница.Отидох във ВМА, доктора ми пусна 100изследвания, и каза, че ще почакаме - беше прав и се оправих сам.Не ми взеха и 1ст. От доктор до доктор разлика бол, ама като си на зор плащаш като поп
9
5
 
8
 
! Отговори
така ли е? преди 3 години
ЖИВОТЪТ в България под мъдрото ръководство на Вожда отдавна е търговия.
8
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ще е дереджето, докато управляват комунисти. Никога нищо няма да се промени и ще сме последната дупка на кавала и в африканския свят.
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласувайте за ГЕРБ. Те ще извадят страната на пътя към светлото европейско бъдеще
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравеопазването е за платежоспособните по света.В момента всеки с положителен тест има правото да ходи в болница без да плаща и това доведе до запълване на местата в болниците.Също, ако пуснем хляб бо 10 стотинки, това ще доведе до изчерпване на количеството хляб по магазините.
5
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иван Костов искаше да продаде всички държавни и общински болници на Синята буржоазия.Загубата на изборите му попречи да ги продаде и днес да бъдем без обществено здравеопазване, с частни болници, които рекетират държавата и не извършват трудна дейност.Частните болници доказаха, че не може да се разчита на тях при епидемии и сериозни болести. Те отбират от най-лесното и най-скъпоплатеното, рекетират и изнудват пациенти и държава.
4
1
 
20
 
! Отговори
б преди 3 години
Едва предстои да се виждат видимите резултати.
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквато държавата-такова и здравеопазването.Ние сме 50 години зад белите държави,нищо че сме в един съюз.
2
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е,нали сега този който направи и узакони болниците,като Търговски дружества иска да управлява още мандадти-до края на жалкия си животец ?
1
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То търговците избягаха в Германия. Няма да се занимават с вас, я. То не бяха "мафия", "търговци", "некадърници", "убийци". Сега продължавате с тези епитети и искате да ви седят и да ви лекуват? За чий?