Недоволни сме от живота, възрастните трудно плащат сметките си

Пак сме в дъното на европейската статистика
240
Недоволни сме от живота, възрастните трудно плащат сметките си
Снимка: БГНЕС

Малко над 1/4 от българите над 65 години трудно плащат битовите си сметки, сочат данните на Евростат, цитирани от "Труд". Приема се, че разходите за дома са твърде високи, ако са над 40% от доходите на човек.
Към битовите сметки за ток, вода, парно или въглища, са добавени и тези за данъци и ремонти.

Още по темата
България е на първо място в ЕС по дял на хората, които живеят в тежки материални лишения, т. е. не могат да си позволят поне четири от общо девет основни стоки и услуги - например през ден да ядат месо, да посрещнат неочакван разход и да отидат поне една седмица през годината на почивка.

У нас 19,9% от хората живеят в тежки материални лишения, при 5,7% общо за ЕС.

Доходите на възрастните хора в България са най-ниските в ЕС. Дори като се вземе предвид разликата в цените, покупателната способност на доходите на възрастните у нас е по-малко от половината от възможностите за пазаруване на жителите в повечето страни от ЕС.

Българите са и най-малко удовлетворени от живота си в сравнение с останалите жители на ЕС. У нас средната оценка, която хората дават за живота си, е 5,4 по десетобалната система, а средното ниво за ЕС е 7,3.

Най-добре се чувстват хората в Дания и Ирландия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
3
 
6
 
! Отговори
До 92 преди 3 години
И накрая с увесен нос:"Другарки и другари, социализъма се оказа едно недоносче"Колегата 110 ти го каза кратко и точно, ама де акъл да анализираш фактите и да търсиш причинно-следствената връзка.
98
6
 
18
 
! Отговори
Споко преди 3 години
По-зле ще става. Младите днес след 30 години ще живеят много по зле от днешните възрастни.
97
16
 
1
 
! Отговори
Ангел 74г. преди 3 години
Аз съм на 2К пенсия. Само простите и некадърните които не са работили са на 300 лева пенсия.
96
6
 
6
 
! Отговори
Чичо дядко преди 3 години
Комунистите си отивааат тарараррааааа
95
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
HelpКarma е частно мероприятие и не кара никой насила да се свързва с тях и не са откраднали пари от никой, престъпниците и убийците ги бори съвестта правят дарения с кървавите си пари за хора в нужда защото държавта не може да им помогне, за родители които нямат пари да платят операцията на детето си. А ти може да си завиждаш колкото си искаш, но в такива организации заплатата шефа сам си я определя и не е твоя работа.
94
4
 
6
 
! Отговори
полковник Колев преди 3 години
Мислех да се кандидатирам за премиер. Но аз съм безпартиен,т.е. нямам подръжката на нито една партия. От народа също не очаквам подкрепа,защото повечето са "опиянени" от наложената "либерал"- демокрация и се страхуват от система която би наложила ред. Така че се отказвам!!!
93
3
 
2
 
! Отговори
ДО 109 преди 3 години
Защо не се свържете с HelpКarma - Да ви плащат Квартирата , Храната , Тока и Интернета? .
92
10
 
5
 
! Отговори
Соц. Тарикат преди 3 години
До 92. Нищо не знаеш за развития Соц. В соца. Имаше Планово Разпределение на Икономиката. Имаше комитет по Пканиране. Всичко бе имитация , че се работи. На работеха, затворници, войници и Ме Ке К. Кремиковци. И Печатница Родина за двайсетолевките. Педесетолевките се печатеха в Москва. Централното Отопление е платено от граждани и селяни целокупно.
91
5
 
9
 
! Отговори
аз преди 3 години
Само възрастните ли?Колко народ е по квартирите,не всички са родени в големите градове,а пари за квартири някой знае ли как се плащат????????АМАН ОТ ТАЯ *** В ТАЯ ДЪРЖАВА.НЯКОЙ ЩЕ ПОМИСЛИ ЛИ НАЙ НАКРАЯ ЗА НАРОДА СИ БРЕ..ВОЖДЕ???????;
90
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тъпите зрители на ТВ Алфа и 250лв са им много.
89
3
 
9
 
! Отговори
ЛОШО преди 3 години
Около 1 милион човека над 60 години търсят Пенсия в Момента . Тези хора бяха селските Тарикати и Пияници , Крадци на ДДС , Фирмаджии с Фалшиви Фирми , Бензинджии по Времето на Югоембаргото , това са хора които бяха на по 30 години в Зората на Демокрацията . Тези Хора днес се чувстват Отринати от Обществото и НОИ . Техните близки деца и внуци пишат че имат 40-45 години Трудов Стаж . Гадно е за тях . Но не сме Длъжни да ги Гледаме на Старини с нашите заплати - да си ги гледат Социалните или Внуци.
88
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само тази година вожда е взел 6 милиарда заеми.За догодина са включили в бюджета още 5 милиарда и набързо си го приеха.Общия ни дълг вече достигна 40 милиарда евро.Никога не е бил толкова голям и никога българите не са били толкова бедни.За 16 броя американски таралясници от 70-те години пари има,за 2 кораба на 30 години пари има,за купуване на гласове пари има,за кражби-също.Само за пенсионерите няма.
87
10
 
4
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Пенсионерите Работили цял Живот получават Достойна Пенсия .Не можете да ме убедите е има Пенсионери с по 300 лева Пенсия които са работили 40 години . Само да добавя че Трудов и Осигурителен Стаж се признава от НОИ , а не от съседната Кръчма .
86
4
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Като не са работили на времето сега ще им е зор
85
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ок
84
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една четвърт Българи това са малцинствата като вземат пенсията и три дена ядене и пиене ( отделно взимат помощи и детски)Сега Бойко вдига минималната пенсия на 300 триста лева през комунизма такова нещо нямаше
83
8
 
10
 
! Отговори
СТАР ПЕНСИОНЕР преди 3 години
БРАВО Б.Б. !!! БГ никога до сега не е била ПО-БОГАТА.....и българина не е живял ПО-ДОБРЕ ...от 681-ва год ! ..ЗАТОВА от 11 год хората избират ГЕРБ с над 1 000 000 гласа...а напролет ще има - БОРИСОВ -4 ...с 1 000 000 гласа + 500 000 на ЩАСТЛИВИ ПЕНСИОНЕРИ ..от постоянното увеличение на пенсийте.....ФАКТ НЕОСПОРИМ !!!!!!!!!..БРАВО Б.Б. !!!!
82
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В началото на демокрацията,гладните пенсионери излизаха с тенджери и *** да протестират за хляба си,а днешните са толкова смачкани от системата,че не смеят глас да надигнат.Години наред статистиката е отчайваща,но тези от които зависи това да се промени си правят оглушки и умишлено подлагат хората на геноцид.***!Алчни и нагли,безсърдечни и прости.Това ли искахме?За това ли скачахме по площадите?
81
5
 
12
 
! Отговори
До 91 преди 3 години
Ти не си добре с психиката!!!Президента ти бърка в мозъка,от когото нищо не зависи,а оня с пълното чекмедже с пачките и златото,който разпределя парчетата от баницата не го виждаш.От такива сбърка-няци като тебе сме на това дередже.
80
2
 
9
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Ами , около нас само плеймейтки, силиконки, футболисти, певци и певици, хотелиери, ресторантьори, ИТ -специалисти , дупетати, политици - есе кърлежи ,които само цоцат ! А всички се оплакват , че няма работници ! Е, кой да изкара пари за богатство ? Само далавери на милионерите и минимални заплати за работниците ! Е, така не се постига богатство и няма да живеем никога добре !!!