Професор: Децата преминават много по-леко през COVID-19

При недоносено бебе с COVID-19 пораженията на болестта са по-големи
7 ное 2020 10:00, Ния Христова
13
Професор: Децата преминават много по-леко през COVID-19
Снимка: БГНЕС

"Според д-р Масларска, която изрично помолих да сподели прочита си, има проучване в Англия, според което от над 900 родилки при 4% от децата е установен COVID-19. Те се тестват, има си стандартно общоприето лечение. Децата преминават много по-леко през това заболяване. Колкото по-недоносено е бебето, толкова по-големи са проблемите с белия дроб". Това каза проф. Николай Младенов, началник "Анстезиология и интензивно лечение" в "Токуда", в ефира на Нова ТВ.

"Имаме родилки с коронавирусна инфекция. Те преминават лечението и после се връщат към нормалния си живот. Другите – раждат, преминават курс на лечение в ковидната реанимация и после се връщат при децата си. Отделянето на майката от детето е временно", уточни още проф. Младенов.

Още по темата
 
"По принцип COVID-реанимациите навсякъде са пълни. Всеки си структурира реанимацията. Ние сме решили да разделим отделението за лечение на пациенти с коронавирус на две. Болницата преминава при режим с 200 легла. В едното отделение ще са най-тежко болните и тези, които се оперират, както и пациенти на диализа, които са критични", каза той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На здравите децата нищо им няма само безнакабезнаказано разнасят вирусите. Никой не ги спря затвори или глоби. Дори са с привилегии без маски. Това са суперзаразителите децата.
11
1
 
1
 
! Отговори
Дано преди 3 години
Дано Бог да пази децата ни и всички нас.
10
0
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
Бааааси, изглежда още по-зле - досега се унищижаваха бета клетките, произврждащи инсулин. За него има много знание. Ковид не само че унищожавал бета-клетките, ами и алфа, които произвеждат глюкагон, а там сме доста по-зле като практика и производство. И прави черен дроб и мускули нечувствителни към инсулин. Абе няма ли хора да издирят създателите на това нещо и да нахранят рибите?
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е вярно, но е хубаво да се уточни, че е така само при първо заразяване. Как протича при второ, трето и т.н. ще разберем в следващите месеци и години.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, че децата го прекарват леко не значи, че няма поражения в тялото, които ще се проявят в дългосрочен план. Много са ми смешни нашите лекари без изследвания, без нищо дават компетентни мнения. Хората по света се спукаха от лабораторни тестове и какво ли не и още не смеят да се изкажат, за да не подведат народа.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е точно така има деца който лежат в болница но никой нищо не казва. Но нали училищата трябва да работят.
6
0
 
3
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Covid 19 causing diabetes type 1 . Има няколко статии в нета. Първото проучване е направено в Англия. Останалите източници са САЩ и Индия мисля.
5
0
 
4
 
! Отговори
аНОНИМЕН преди 3 години
Сигурни ли сте за връзката между диабет тип 1 и Ковид? Защото за да унищожат бета клетките, на антителата по изчисления им трябват от година до 4 години преди първата поява на диабета. А на третия месец те изчезват. Ако наистина има ...Господ да ни е на помощ, ще е ужасно. Източник можете ли да посочите
4
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата НЯМАТ усложнения след ковид
3
3
 
11
 
! Отговори
Да, ама не преди 3 години
И възрастните. Децата живеят и учат с възрастни и ги заразяват. Вероятно това е и целта с тази маниакалност за присъствено обучение по време на пандемия.
2
7
 
10
 
! Отговори
Не е така.. преди 3 години
ДЕЦАТА БОЛЕДУВАТ БЪРЗО ОТ К-19....АМА ИМАТ УСЛОЖНЕНИЯ, ПОСЛЕ...В АНГЛИЯ, БРОЯ НА ДЕЦАТА С ДИАБЕТ-1, СЕ Е УВЕЛИЧИЛ ДВОЙНО!!!МОЕТО СЪЩО ПОЛУЧИ ДИАБЕТ-1.....
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия статии взеха да се повтарят.