Д-р Ангелова: При съмнение за заразяване - спокойствие и връзка с лекар

Температурата израз на добрия имунитет, не тревожен симптом
8 ное 2020 11:36, Елка Василева
19
 Д-р Ангелова: При съмнение за заразяване - спокойствие и връзка с лекар
Снимка: архив, БГНЕС

„Когато в затворено пространство сме близо човек до човек, при говорене отделяме 250 вируса за една минута, когато кашляме – 50 000 вируса в минута, при силна кашлица – до 800 000 вируса в минута. Затова е нужно да се спазва дистанция и да се носят маски. Вирус има и той търси своето място“. Това каза пулмологът д-р София Ангелова пред БНР.

Тя поясни, че температурата е израз на добрия имунитет, затова не е толкова тревожен симптом.

„Не трябва да се вика Бърза помощ при всяко пикче на температурата. Симптомът за преценка за болнично лечение е задухът. Хората трябва да са спокойни, да поддържат връзка със своите лекари. Трябва да се приемат много течности и да се проветряват помещенията“, каза д-р Ангелова.

Още по темата

Тя подчерта, че заразяването между хората е по-активно в сравнение с пролетта, защото сега хората са непрекъснато заедно.

„Години наред тръбяхме, че пулмолозите сме малко. Младите хора предпочитаха по-високоплатените специалности, а ние сме най-нископлатените. А сега ние сме на амбразурата“, отбеляза д-р София Ангелова.

По думите ѝ не е необходимо някой да ни налага мерки или да ни ограничава, защото „всеки от нас съзнателно и отговорно трябва да приеме този световен факт – има един вирус, към който хората нямат все още изграден имунитет и той води до бързо заразяване в целия свят“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
5
 
! Отговори
Anonimen преди 3 години
Моят дядо е болен от 7 дена.Всички доктори ни отсвириха и в никоя болница не искат да го вземат.Какво спокойствие да има!
17
1
 
5
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
Д-р Ангелова не си вдига телефона, а да ходи до болен само в мечтите на нуждаещите се.Д-р Ангелова я бива да си говори колко са вредни цигарите. В последните години там и е стихията.
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ще ме извинява госпожата, всичко добре. Вируси, по колко и т.н. Ама това за парите изказване не е момента. Като иска да си покачи цените в кабинета, а то пък и през здравната каса минават хората..забравих.Един лекар почне ли да говори за пари, не е за тази професия.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До #13Хубаво е да отидеш на кожен лекар. Струва ми се, че страдаш от рядко срещана болест"недостиг на кожа".Ако си затваряш очите и ти се отваря г**а наистина имаш проблем. 😁😁
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПонтиАйде бе, ти ли чистиш вашият асансьор? Сигурно не знаеш от къде се хваща метлата. Селяни сме, защото с ръцете си изкарваме хляба, а ти какъв си?
13
6
 
3
 
! Отговори
Понти преди 3 години
Do #4: ми оправете си асансьора бе. Сичкото селяни в София дойдохте с големите градски претенции. Аз ли да го оправя, аз ли да изчистя другия?!? ГоУеми селски тарикати сте бе, "софиянци" ? Ти си длъжен да чистиш, и точно ти си длъжен да оправиш оня, който не работи от Тошово време, ***!
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз имам съмнение, чи сам се заразил тъй като ниестествено стои отворен *** ми от няколко дни
11
10
 
19
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 3 години
И ЛИЧНИЯ ЛЕКАР КАТО ВЗЕМЕ МЕРКИ.ТЕ СЕ ИЗПОКРИХА А НИЕ ОЧАКВАМЕ ПОМОЩ ПОНЕЖЕ СИ ПЛАЩАМЕ ОСИГУРОВКИТЕ.
10
0
 
6
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
До Анонимен 4Чистачка нямате ли?
9
7
 
6
 
! Отговори
Но 4 преди 3 години
Асансьора също е затворено пространство все пак и аз лично и в асансьор пътувам с маска и натискам копче с опакото на пръстите. Двзинфекцията за да се прави както трябва се изисква или специален препарат, или битов Доместос, но с чакане 24 часа. Как да стане според теб? А освен изнесения старец още колко контактни се возят?
8
5
 
16
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
Всеки може да плямпа и да дава съвети по телевизията. Истинският лекар си личи при леглото на болния.
7
7
 
17
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
Д-р Ангелова би ли направила домашно посещение на пациент с ковид или само Мангъров спазва Хипократовата клетва?
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така де! Като сме близо човек до човек в затворено пространство се заразяваме! Да! Затворете училищата!
5
2
 
14
 
! Отговори
аз съм №4 преди 3 години
Мисълта ми беше защо човека беше на пода в асансьора завит с одеало като куче?Толкова ли нямат колички? Как така на пода ще поставят болните? Асансьора не е от големите за багаж. Има голям асансьор, но е повреден от 20г е запечатан. В блока има много възрастни хора. Ако така ги суркат по пода и ако така ги разнасят като чувал с картофи-до къде ще стигне заразата?С това криене от съседите кой е болен и кой не е-няма как да се опазят другите хора.Копчето на асансьора го натискам с лакет.Ужас!
4
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В петък вечерта към 19 часа чаках асансьора на партера. Вратата се отвори. В асансьора на пода беше човек завит с одеало. Лекар и още един мъж изнесоха на ръце човека с одеалото.Мъжът е пенсионер. Не мърдаше. Сякаш не дишаше.Качиха го на носилката и с линейката тръгнаха.Нищо не знаем.Дали е заразен с вируса или не е... не се направи дезинфекция на асансьора.Живея с голям блок на 12 етажа.Над 100 човека живеят в блока.Нищо не знаем.Така тяма как да се предпазят хората.Не се обеззаразява асансьора
3
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кой носи отговорност за пълната катастрофа с Ковида и Здравеопазването въобще?Правителството и подопепния му Щаб, който нищо смислено не направи за да не разсърди Вожда или Мангъров?
2
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аха. Пари ще искаме. Гнус ме е да чета вече компетентни изказвания. Много станаха.
1
17
 
23
 
! Отговори
Бау преди 3 години
добри съвети. *** обаче отказва да чуе това, което не му харесва или му разваля комфорта. :(