2 301 новозаразени през денонощието, 56 души са починали

Новите регистрирани случаи са 26,4% от изследваните проби
Обновена: 8 ное 2020 07:39 | 8 ное 2020 06:25, Елка Василева
214
2 301 новозаразени през денонощието, 56 души са починали
Снимка: архив, БГНЕС

2 301 са новите доказани случаи на заразени с коронавирус през изминалото денонощие при изследвани 8 702 проби. Това е 26,4%  на сто от общия брой изследвани за денонощието. Това показват данните от Единния информационен портал към полунощ.

Най-много заразени има в София - 853, във Варна - 271, в Бургас - 128, в Пловдив - 144.

Потвърдените случаи на COVID-19 у нас са общо 74 485, като към момента 49 048 от тях са активни.

Още по темата

23 805 са оздравелите, от които 369 са регистрирани през последното денонощие.
 
С доказана коронавирусна инфекция в лечебни заведения за болнична помощ се намират общо 3 715 пациенти, 271 от които са настанени в интензивни отделения и клиники.
 
Починалите, при които е бил доказан COVID-19, са 1 632. Петдесет и шестима души са починали през изминалото денонощие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 202Защото не са се заразили в училището умнико. Не е причината в отварянето на училищата. Захладня и ламерите започнаха да се скупчват в затворени помещения.
193
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 56 починали????Кога БМБ е обявявал победа над вируса? Той ви моли като хора, а не като ***, лош матреал да спазвате елементарни правила. Няма да ви заваря, за да не ви обиди. Мутафчийски ви предупреди, че яко ще се мре. Вие го освиркахте. Ама кой да помни. Вашия идол Мангъров каза, че ще мине като полъх, ще изгорят някои съчки и юли ще изчезне. Все друг ви е виновен. Вие си правите каквото искате. Друг да плаща сметката.
192
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никаква пандемия няма. 700 лв за ковид легло с тристепенно меню. Музикална програма от ромски юнаци изпълняващи ориенталски танци. Повече прилича на почивка ол инклузив.
191
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
,,По- добре изолиране, отколкото заземяване.,,Стара електричарска мъдростЗатваряйте.
190
4
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Сто на сто не знаете какво е бактерия и какво - вирус, ако не питате гугъл.-----А ти научен ли си излезнал на майка си от оная работа?
189
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно при толкова много ромчета в училищата защо се заразяват българските учители. Нещо не е наред с тази болест и със всичко на този свян. Например защо побеждава злото, в Америка да речем, защо се разболяват и загиват образованите и много други примери.
188
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "що за глупост" - първо не си схванал поантата но апострофираш, второ ние не те обиждаме но ти правиш квалификации, трето пише се цироза, а не "цероза", както ти ки го написал и най на края нищо не си мисля за тия две болести и не ми са нужни ничии обяснения освен че нещата не са точно така, вече има прогрес в лечението на хепатит независимо от кой тип. Мисля че се надценяваш. Промени тона за твое добро.
187
7
 
2
 
! Отговори
56 починали???? преди 3 години
Не вярвам! Бойко Методиев Борисов вече няколко пъти обяви ликвидиране на корона-вируса в България!
186
6
 
6
 
! Отговори
Бунтата преди 3 години
По 2000 човека на ден се заразяват,до една седмица цяла България е готова!!!!Ми после какво ще обявяват!!!!
185
5
 
5
 
! Отговори
Бунтата преди 3 години
Мале мале мале!!!!!Докторите на времето бега по-добри!!!!От каквото те лекуват от това си умираш!!!А сега!!!!!От каквото и да те лекуват все от корона се умира!!!!
184
1
 
5
 
! Отговори
Няма, бабо маро преди 3 години
Нищо няма да напълните. Квото и да счупите, ще си страдате по къщите. Или ще кихате по 200 за писиар.
183
5
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
събота и неделя са по малко от понеделник гледаите какво става от 8 до 10 часае неудобно за пенсионерите магазините не са заредени кулинарните щандове неса готови с ястията зимата е студено и хлъзгаво след това ще напълним травматологията
182
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Обективно 178 Само аутопсия и свързаните с нея изследвания , проби и т.н могат да кажат, каква е непосредствената причина за смъртта , дали е имало бактериална инфекция, или вирусна такава. А колкото до антибиотиците -масово ги дават , за да се презастраховат лекарите . На един познат му изписаха такъв само защото малко го наболяваше гърлото , нямаше други проблеми . Ако човек направи пневмония , без изследвания пак няма как да се знае , с какъв произход е .
181
2
 
2
 
! Отговори
учуден преди 3 години
До Анонимен 190 Защо съдиш за останалите по себе си ?И престъпление ли е да се пита гугълчо за каквото и да е ?
180
10
 
12
 
! Отговори
Няма такава държава преди 3 години
До СПРАВЕДЛИВЖертвите на режима на ББ са стотици пъти повече отколкото всички жертви на вирусни инфекции у нас.За последните 11г сме намалели с над 880 000 . Младите избягаха от диктатурата , а старите измряха като мухи.След като вдигна с над 5г прага за пенсиониране ,мнозина не доживяха до пенсия.Средната продължителност на живота у нас е най-ниската в Европа , а смъртността ни е на първо място в Света.Реално мъжете у нас получават пенсия около 4 години , а внасят осигуровки над 40г.
179
9
 
8
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 3 години
От Ковид-19 ще умрат 3 пъти по-малко отколкото от грипа преди 7-8 години.Но Тикфуций Методиев Борисов ще изкара за първи и последен път цял мандат.Да му мислим ние ,които ще плащаме още 10г за стореното от пожарния генерал и Шайката от престъпници около него.
178
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"дискриминация на работещите и другите по младите хора" що за глупост или си мислите, че заразите не оказват влияние на по младите. Справка: заразен и преболедувал от хепатит на примерно 5г., за цял живот има имунитет и същевременно е заразен, 90% от тези не стигат до пенсия и умират от цероза на черния дроб без да са помирисвали алкохол. Подобни проблеми има при ковид оздравелите - намалена белодробна функция чак до инвалидизиране.
177
4
 
7
 
! Отговори
До обективния и др. преди 3 години
Хайде стига се правихте на разбирачи. Сто на сто не знаете какво е бактерия и какво - вирус, ако не питате гугъл. Че и тогава едва ли ще разберете нещо. Нямате ли какво да правите, освен да бръщолевите небивалици по непонятни за вас въпроси?
176
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОбективноЛечение няма... Оцеляват тези (болшинството здрави хора) на, които организма реагира адекватно срещу вируса.В болниците в момента правят експерименти на принципа проба - грешка.Възрастните с придружаващи заболявания са почти обречени. За всички останали е индивидуално, дали ще има последствия.
175
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък ви казвам, че като отидете в болница, ще почнат да ви дават антибиотици и без да имате каквато и да била инфекция. Плюс още ддин куп глупости, които са предписани по някакви "протоколи за лечение".