Радев: Гласът на площада вещае края на узурпаторите на прехода!

Президентът заяви, че пред нас отново стоят задачите от 1989 г.
416
Радев: Гласът на площада вещае края на узурпаторите на прехода!
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев отбеляза датата 10 ноември с думите, че надеждите за справедливо общество и за социална България не са били материализирани.

Извървяхме дълъг път, който отведе Родината в обединена Европа, но разпиляхме огромна част от човешките си ресурси. Разочарованията разколебаха вярата на обществото в собствените му възможности да постига високи цели.

Три десетилетия след началото на прехода корупцията замени идеологията, а законът все повече се отдалечава от морала. Пропастта между бедни и богати расте. Пред нас отново стоят трите исторически задачи от 1989 г.: върховенството на правото, свободата на словото и честните избори. Автокрацията и нейните задкулисни партньори върнаха обществото в началната точка на прехода, смята Радев.

Той отбелязва, че през всичките тези години трудът и талантът на българите бавно и трудно променяха страната.

Време е трудолюбивите и даровити българи да получат простор, за да сбъдват мечтите си. Да спрем да прокуждаме докторите и медицинските сестри зад граница, а болните да разчитат на подаяния. Да съберем отново семействата, които днес търсят препитание в чужбина. България не е бащиния на шепа безсъвестни политици и олигарси, а общ дом на всички българи. Братството на почтените хора, които всеки ден отстояват принципите си, тази година си даде среща и надигна глас на площадите. Лозунгът "Мутри, вън" вещае края на узурпаторите на прехода, посочва президентът.

Радев уверява - "винаги ще бъда редом с вас в борбата за връщане на справедливостта в обществото, на закона в държавата, на държавата на гражданите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


416
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хахаДеска му праверява обонянието като му пръцне на нослето и ако познае какво е яла, значи не е заразен........Деска е по айцата:))))))))))))))
304
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя пък кой беше?!
303
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В интервю по Нова Телевизия, председателят на неговия стратегически съвет ясно каза "Нямаме доказателство за корупцция. Имаме усищане за корупция. Не може да управляваш 10 години и да не крадеш!"Усещане за корупция като филма Усещане за жена, който по нашите екрани вървеше под заглавието "Ухание в мрака"
302
2
 
16
 
! Отговори
хаха преди 3 години
Румянчо сТалински, след естонската случка се тества по 3 пъти на ден. Деска му праверява обонянието като му пръцне на нослето и ако познае какво е яла, значи не е заразен.
301
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрата скоро не е бибипкала клаксона на джипката
300
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е прав, но е малко пресилено да вади нож на умряло куче
299
3
 
25
 
! Отговори
Али Баба Дубайски преди 3 години
Вервайте на Фигурантинът.Той е мой човек.Ще ви давам пак да търкате талончета.Само искам некакви оставки.
298
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е жалък!
297
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крадците са в агония, остава само да бъдат изхвърлени на сметището
296
1
 
21
 
! Отговори
Оставка на Мутрите преди 3 години
Оставка на МутроФътмакъ
295
2
 
11
 
! Отговори
1 преди 3 години
"Президентът Румен Радев отбеляза датата 10 ноември с думите, че надеждите за справедливо общество и за социална България не са били материализирани"Напротив, най-образованите, можещите и работливите масово доминират най-високите слоеве на обществото.
294
4
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
На всяка снимка Фигурантът изглежда като пръднал. Вероятно така пърди и по време на полет - самолета му подскача при всеки напън.
293
3
 
24
 
! Отговори
Гинеколог преди 3 години
Все по-ясно става , че Фигуранта е заченат на парти след пленум на БКП и КГБ ! Няма начин да не се е издънил някой партиен член и не е сложил презерватив !
292
2
 
28
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Фигуранте , ами *** на ушолог бе , глухар! От площада иде шум само на луксозни автомобили , няма друг шум! Шум имаш в кухата си тиква , защото вятърът минава през ушите ти в празното място ! То бива *** , ама ти си много по-зле, бе , Фигуранте !
291
1
 
26
 
! Отговори
цонко преди 3 години
ал бънди пак си ломи като мелница .....кой му ги пише тези стихове всички който са навън са направили избор и са си добре без чалга ....не всеки може да е старшина на държавна сметка и да наеме жена си .....какво
290
2
 
26
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Румен Радев е президент само на книга, не на народ. Партиен активист, който веднага трябва да подаде оставка защото трови обществото със риториката си, насочена към разделение. Нека си подаде оставка от вече и без това опетнената институция на Президент, да си направи партиен проект и да се бори на редовните избори, които предстоят догодина.
289
2
 
29
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 3 години
тоя чува шума от площада доста избирателно ....
288
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ли кой да му каже на това колко е зле
287
3
 
31
 
! Отговори
Кафене-механа преди 3 години
Този е президент с лозунгите и брътвежите на БКП-БСП.То само с лафове ако става, да сме задминали и Япония.
286
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой ще ме подсети ли как Божков нарече слугата си?