Абсурд: Шофьор си нарисува сам... табелите на колата

На границата му взели книжката от САЩ и му свалили номерата
12 ное 2020 17:45,
76
Абсурд: Шофьор си нарисува сам... табелите на колата
Снимка: БГНЕС

Шофьор нарисува на картон и сам монтира самоделни регистрационни табели на колата си. Мъжът прибягнал към този абсурден ход, след като на влизане в България оригиналните номера на автомобила му били свалени. Причината била, че потърпевшият показал американска шофьорска книжка.

Рамадан Махмуд е спрян за проверка на ГКПП "Калотина".

"Поискаха ми книжката, разгледаха я. Помолиха ме да отбия отстрани. Дойде шефът на "Гранична полиция" и ми каза, че с това свидетелство за управление на МПС мога да карам само пред Белия дом", разказа шофьорът пред Нова тв, като допълни, че граничарят обяснил, че Доналд Тръмп му казал така.

"Свалиха ми номерата и ми казаха да чакам репатрак. Нямах избор и изработих сам табелите. После на АМ "Тракия" ме спряха, защото съм с ръчно направени номера", разказа Рамадан Махмуд.

Мъжът твърди, че книжката му е валидна и у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брех, много експерти се навъдиха, много нещо... То си пише в сайта на МВР и на Американското посолство условията, казвам ви ги, пак не било вярно, валидна била книжката. ОК, валидна е. Ама друг път.
25
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
".....Дойде шефът на "Гранична полиция" и ми каза, че с това свидетелство за управление на МПС мога да карам само пред Белия дом...."Становищата на българските длъжностни лица, могат да послужат за нещо само в кварталната кръчма. Но в съда, много бързо става известно, че изявленията им са откровено несериозни. За което в последствие плаща българския данъкоплатец.
24
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Дойде шефът на "Гранична полиция" и ми каза, че с това свидетелство за управление на МПС мога да карам само пред Белия дом", разказа шофьорът пред Нова тв, като допълни, че граничарят обяснил, че Доналд Тръмп му казал така."======================Това се казва пълна *** - ако напиша истината много звездички ще се появят.Човекът би трябвало да има право да кара тук определено време 3-6 месеца е по света.Иначе, не може аз ако ходя в Турция да си изкарвам турска книжка.Уволнете бюрократите
23
9
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ГРЕШКАТА МУ Е , ЧЕ Е ПОКАЗАЛ ИЗОБЩО КНИЖКАКАЗВА, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА Я ОТКРИЕ В МОМЕНТА И ТОЛКОВА! НЕКА ТЕ ДА СИ ПРАВЯТ ПРОВЕРКАТА
22
9
 
7
 
! Отговори
Президен бай Дън преди 3 години
Вие сте американоафриканския канска васална територия и книжките важат!
21
10
 
25
 
! Отговори
до 14 преди 3 години
Айде аз да обясня от първо лице, а не, като теб тип "един прЕател еди какво си направи". АЗ имам американска шофьорска книжка (имам и българска). Важи ДО 3 месеца от прибирането ми, придружена ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с легализиран превод, както и българска лична карта и паспорт. Турчинът няма нито българска лична карта, нито преведена книжка, нито се е прибрал преди 3 месеца от САЩ. По нашите закони е невалидна тук. Абсолютно правилни действия на полицията.
20
1
 
21
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
В Туитър един пита каква е неговата мечта. Един турски гражданин е написал : "Мечтата ми е да има един огромен мост над България за да не виждам простите и крадливи физиономии на техните полицаи".---сещам се за турския тираджия който беше записал как ДАИ го гърбят... Качва се оня, турчина го пита колко (наясно е кво го чака), а нашия мазниичко "маави пара, маави. Маави нал знайш кво е ?" Ей толкова не уважавам бгг полицията. Абсолютни безполезници.
19
3
 
7
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
А тези дето си карат коли от Холандия и Белгия как минават?Всичките са с нарисувани номера с фулмастер!Пък в други държави си купуваш номерата от бакалията!
18
10
 
9
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Правил се е на тарикат. За да е валидна американската книжка от там трябва да има международна такава. Ако е само картата без международния документ - много вярно са му казали, че важи само пред белия дом.---той се е правил на тарикат, ама ти се правиш на умен. В целия свят се признава книжка от САЩ. Не за друго, а защото в повечето щати това замества документа за самоличност (заеми теглят и прочие). Освен това човека кара кола, а не камион или автобус с хора. Комплексаарщини.
17
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък искам с марсианска книжка да карам луноход.
16
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Туитър един пита каква е неговата мечта. Един турски гражданин е написал : "Мечтата ми е да има един огромен мост над България за да не виждам простите и крадливи физиономии на техните полицаи".
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A 'умните' полицаи къде бяха от Калотина та чак до магистрала Тракия? Как през цяла София никой не забеляза :)))
14
2
 
13
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Абсурт е че не признават американската му шофьорска книжка.---това са по-скоро комплексарщини на бг чиновниците и полицаи. Мои приятели от години живеят в Германия. Съответно взеха гражданство, но запазиха българското. Бяха тръгнали насам с немската карта и на летището в СФ кошмара почна. Отделиха ги от останалите и граниичарите искаа да видят БГ лична карта и че "нямало да ги пуснат" с немската "щор били българи". Едва когато почнаха да звънят на медии, они1 извикаха началника ии той ги пусна
13
10
 
30
 
! Отговори
Танер преди 3 години
Книжката му е валидна разбира се. Братовчед ми дойде от Щатите това лято. Наел си един автомобил и шофира почти месец без проблеми с американска книжка. Просто в България полицаите пък и не само те са страшно неграмотни. Необразовани и без никаква култура. Ханкобратовци.
12
10
 
22
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 3 години
Абсурт е че не признават американската му шофьорска книжка.
11
2
 
29
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Между другото случая заслужава интерес. Не за друго, а защото с БГ книжка МОЖЕ да караш в САЩ, поне в щатите в които аз съм бил. Спирала ме е няколко пъти полиция, питали са ме защо нямам международна книжка, гледали са с интерес картата, докато намерят атинксите наименования, както и картинкитте за да са сигурни, че може да се кара кола .... и са ми пожелавали приятен ден. Тук малко на по-католици от папата се правим ...
10
2
 
8
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Андрешковци...
9
7
 
3
 
! Отговори
Прост Имбрикпия преди 3 години
Дайте му да кара или ще направи България, като Две Кули в Америка.
8
5
 
22
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
Разбира се че шофьорската му книжка е валидна и у нас.Това е Америка ей , не е шега работа.А граничните полицаи да се разследват.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е оня индивид който се има за нормален и вечно не го интересува?