Мирчев: Политика не се прави през джипката!

"Свидетели сме на пълна липса на адекватни действия"
58

В БСП изчислиха колко пари е похарчил премиерът Бойко Борисов при обиколките си с джипа.

Не е трудно да се сметне, Борисов раздава от джипа и може да се изчисли. Политики не се правят през джипката. Той раздава избирателно парите за повече политическа подкрепа. Това каза в "Денят ON AIR" депутатът от БСП Стоян Мирчев.

По думите му нещата трябва да се случват чрез парламента и с консенсус как да се харчат парите.

"Вярвам, че българското общество ще победи Борисов и партиите, които влязат, ще покажат, че държавата може да се управлява по по-добър начин", заяви той. Според Мирчев може да се надяваме, че наистина има алтернатива.

"Свидетели сме на пълна липса на адекватни действия от страна на премиера в такива сложни времена", посочи депутатът.

"Демокрацията е основана на процедури. В момента кворумът се дължи на напазарувани депутати без принадлежност", допълни събеседникът пред Bulgaria ON AIR.

Стоян Мирчев подчерта, че сме загубили 6 месеца, в които не е направено нищо. Проблемите с медиците не били от вчера и управляващите си затваряли очите за тях.

"Видях отделение с една-единствена сестра, според вас тя как може да издържи", попита риторично той.

Нужен бил масов скрийнинг за сметка на държавата.

"32% от хората са заплашени от социално изключване - как да стане да му кажем на такъв човек да даде 100 лева за PCR тест, като той няма за хляб и мляко?! Ако процентът на смъртност се увеличи, загубите за държавата ще са повече", допълни още Мирчев.

По думите му въпросът не опира до цената, важен бил човешкият живот. При управляващите нямало обаче чуваемост. Предупреждения за грешки не липсвали, но такива все пак били допускани.

"Втората година от майчинството да е 650 лева, а не както е в момента. Искаме и учебниците до 12 клас да са безплатни - това са част от нашите виждания. Нашите политики са дългосрочни и веднага ще се усети ефектът", подчерта социалистът.

Мерките относно пандемията, предприети от правителството, той определи като неадекватни и хаотични.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: БСПстоян мирчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
4
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
Този и от политика ли взе да разбира. Не е достатъчно да си млад за да можеш да мислиш смислено и разимно.Поредния специалист по общи приказки. Наследствена черта явно.
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОЯ ТАЛИБАН И ТАТКО МУ СА КАТО ПОД ИНДИГО- УЖ СОЦИАЛИСТИ А ПРОПОВЯДВАТ ФАШИСТКА ИДЕОЛОГИЯ- ДА ЧУХТЕ НЕЩО ЗА БЕДНИТЕ И ОНЕПРАВДАНИТЕ, НЕ ТЕ РАЗНАСЯХА КОВЧЕЗИ, БЕСИЛКИ, МАЛТРЕТИРАТ ХОРА С РАЗЛИЧНИ ОТ ТЯХ ИДЕИ И РАЗБИРАНИЯ, КАТО ФАШИСТИТЕ ПРАВИХА ФАКЕЛНИ ШЕСТВИЯ- АЗ СЕ СТРАХУВАМ ОТ НОВИЯТ ЧЕРВЕНО КАФЯВ ФАШИЗЪМ НА БСП.
42
1
 
5
 
! Отговори
Бутафорко преди 3 години
Тоя талибан не съм го видял поне веднъж да се усмихне.
41
2
 
8
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Освен празни приказки нищо друго не казва.Политиката не е само да приказваш това, което хората искат да чуят! Политиката е предлагане на реално осъществимиполитики в отделните области на дейност.
40
3
 
10
 
! Отговори
Майора преди 3 години
Какво може да се очаква отсина на професор ксенофоб.Може ББ да се движи с джип , но върши работа , за разлика от вас които само получавате пари без да работите в НС.Но какво може да се очаква от хора , почиващи на лаврите на бащите и майките си? Та ако искате тези неща, върнете парите ограбени от народа и изнесени в чужбина , станете пролетарии , а не милионери и тогава говорете!
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Политика се прави където си искаш. Дори и на кварталната пейка става.Обаче този или тези, от които зависи накъде да се движат нещата са овластени на кормилото и. А те могат да се намират където смятат за нужно. Дори и в джипка.И този може да се качи в джипка, но от него нищо няма да зависи, без значение колко си мисли че ги разбира нещата.
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този ли е син на проф. Мирчев, който е разобличен от студентите за ксенофобски изказвания?
37
2
 
14
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
Спокойно Мирчев. Скоро ще се разбере дали се прави политика от джипката или не.А политика от Бузлуджа и Копринка,Шипка и улицата правилна ли е ?
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами с кво бе в тези времена на вирус?!С юмрук ли?
35
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя го е яд, че няма и той служебна джипка и затова така приказва. Я да каже колко държавни пари взеха като заплати от бсп без да свършат никаква работа в парламента ?
34
2
 
21
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
Внуците на Политбюро да не дават акъл!
33
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя капацитет влезе в парламента с гласовете на изкукуригалите силистренски пенсионери , същите дето хвърлят от балкона спестяваните си на телефонните терористи Смятайте що за депутат е
32
2
 
26
 
! Отговори
Vip преди 3 години
Яко демагогия от една страна искат всичко за всеки да е безплатно от друга защо властта тегли кредити.. БСП са специалисти по безсмислени приказки и по фалити експера им в тази област Румен Гечев се кани да става министър - държавата ни тогава ще цъфне както стана преди 24 години...
31
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май точно с джипката се прави като гледам 10 години номера има успех. А г-на Мирчев не е зле да се обръсне че изглежда като талибан - така със сигурност не се прави политика в БГ...
30
3
 
23
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Мирчев, истината е, че нищо смислено не можете да предложите!
29
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 30Без Борисов, герб ще се разпад е, като ВИС без Васко...
28
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 33Той па Борисов щото немаше и той да га фалира..
27
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грозник
26
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП ли ще дава акъл как да работи Борисов ?!Видяхме ги как работят те - Държавата всеки път фалира след тях!
25
19
 
10
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
До Бай ВарвАр Прав си брате, ама хората бачкат - трЕбе да заработват с тролене. Айде сега мили съфорумци ми обяснете що Байчо обясняваше в първия си мандат как *** застреляли дядо му, и ако това е вярно кой нормален човек би охранявал убиеца(живков) на дядо му, при това безплатно??? Герп си е клонка на партийката, ама важното е да тролите за късче хляб нещастници. Аре на минусите, че да ви преброя.