Лекари от онкология на протест срещу COVID отделение

Абсурдно било да се събират в една болница раково болни с останалите
7

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лекари и пациенти от раковата болница в София излязоха на протест заради разкриването на  COVID отделение в лечебното заведение.

Последната заповед на здравния министър задължава всяка голяма болница да разкрие допълнителни легла за пациенти с коронвирусна инфекция.

Още по темата
Недоволните смятат, че е абсурдно и рисковано да се лекуват онкоболни и хора с коронавирус на едно място. Според ръководството на Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология риск от разпространение на заразата няма.

COVID отделението е с 29 легла. В него в момента се лекува един пациент, който е и с онкозаболяване. Помещенията са изолирани, а изборът на персонал е направен след запитване за доброволци в болницата, уточняват лечебното заведение.
 
Пациентите смятат, че правилата за разкриване на COVID зони и в специализираните болници ги подлагат на допълнителен стрес. Против са и лекари.

Сред тях – доктор Панайот Куртев, началник на клиниката по хирургия, в столичната ракова болница.

„Сградата е стара, тя няма възможности за изолация на отделение. Входовете са едни и същи, коридорите са едни и същи, асансьорите са едни и същи. При едно отделение с 30 легла, ние не можем да осигурим пълна изолация на тези хора и има риск да се инфектират и онкоболните, които се лекуват в болницата“,каза той пред bTV.

Той обясни, че само пациентите с ракови заболявания, които са развили коронавирусна инфекция трябва да се лекуват при тях.

Директорът на лечебното заведение д-р Стефан Константинов опроверга твърденията, че ще има смесване на потоците. По думите му е обособен различен коридор към COVID отделението. Той добави, че лекарите ще минават от друго място и няма риск от разпространяване на заразата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
7
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Ми да направят отделения и за сифилис, хепатит, вацела и т.н. Така де, къде да се лекува един онкоболен, заразен с варицела, освен в Онкологичната болница, където се лекуват пациенти, минали през химио и лъчетерапии и без имунни системи?Съд и затвор за кре*еноидната ГЕРБерска мафия!
6
1
 
5
 
! Отговори
Не е трудно преди 3 години
Абе, да взема и аз да стана един министър. Мога да предложа същите нелепи и опасни решения, но за по малко заплащаше (няма да ощетя данъкоплатеца). Келипир от всякъде!
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съвсем разумно предлагат да се лекуват само онкоболни с ковид там. Д.ебилния министър да вземе да свърши нещо както трябва, вместо само да се вози с "джипката".
4
3
 
4
 
! Отговори
Доста случаи преди 3 години
На летален изход за болни от онкологични, сърдечни и т.н заболявания показват че хората си отиват от хроничното си заболяване обострено от ковид. Всъщност отказа да бъдат лекувани в специализирана болница която се пази чиста бързо ги приключва. Факт е че за коронавируса няма специфично лечение. Лекува се симптоматично, а къде ще лекуват специфични проблеми по добре отколкото в специализирана болница
3
2
 
6
 
! Отговори
Разумно е преди 3 години
пациентите с ракови заболявания, които са развили коронавирусна инфекция да се лекуват при тях.
2
4
 
10
 
! Отговори
uk преди 3 години
Тикволандия.
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди две години, бидоноподобния крадлив сикаджия, дето дрон му жужи в спалнята, спря ефективните лекарства на онкоболните, като ги заместиха с неефективни заместители, а най-резултатите просто ги забрсниха. Сега е поредния опит да ги доуморят тези хора, които без друго не са в цветущо здраве.