Куриоз: Не пуснаха незрящ в магазина, асистентът му - под 65г.

Мъжът е над 65 години, а жената, която му помага - на 45 г.
17 ное 2020 09:57,
47
Куриоз: Не пуснаха незрящ в магазина, асистентът му - под 65г.
Снимка: БГНЕС

Незрящ мъж от Варна не успя да си напазарува по време на "зеления коридор", тъй като със социалния си асистент са на различна възраст и не ги допускат в магазина заедно.

Ради Радев е напълно незрящ. Всеки ден му помага социален асистент - придружава го до здравни заведения и различни институции, помага му за плащането на битовите сметки и в пазаруването. Проблемът обаче е, че жената, която му помага, е на 45 години. Затова не я допускат с Ради в магазина, за да може той да си купи храна.

Около 09:00ч. сутринта Ради и неговият социален асистент отиват в близкия хранителен магазин. Охраната обаче не ги допуска да влязат.

"Няма да стане, вика, вашата работа. Викам, защо? Момичето е под 65. Е, хубаво, аз как ще пазаря, обясни ми? Ама, господине, нас глобяват заради вас! Където и да отидете, няма да ви пуснат двамата!", разказва Ради за случката.

За да бъде решен проблемът, от магазина посъветвали възрастния мъж да се свърже с Регионалната здравна инспекция. От там трябвало да му издадат някакъв документ, че има разрешение да влиза заедно с друг човек в магазина.

"Отиде момичето, но още като го видяха на вратата, казаха "този случай не е за нас". Отивайте във вашия патронаж", допълва мъжът.

От социалния патронаж предлагат на Ради да направи списък с необходимите продукти и придружителят сам да пазарува. Незрящият мъж обаче не е съгласен, тъй като е на специален хранителен режим заради придружаващи заболявания и иска да присъства на пазаруването.

"Днес така, утре друго. С тези коридори, с тези часове, възрастните хора съвсем се шашардисаха, съвсем не знаят какво да правят", казва още незрящият човек.

Според Ради Радев, проблемът може да бъде решен, ако се позволи на социалните работници, които придружават хората с увреждания, да имат достъп до хранителите магазини, дори и по време на зелените коридори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
1
 
! Отговори
... преди 3 години
Да е чел, че не може! Ай сиктир!
34
1
 
2
 
! Отговори
До34 преди 3 години
А може би иска асистентката да му прочете етикета, или пък да го ориентира къде какво се намира?Не мислите. Също като тези, дето изписаха мерките с недомислиците.
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно асистентката му го обира и човекът иска сам да плаща.
32
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От къде ги копаете тия фалшиви новини?Още работите срещу мерките.
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Специален хранителен режим.МожеАко в магазина има специални храниПо- скоро човекът иска да си ги опипа . Той така ,,вижда,,.Това го прави много рисков.
30
1
 
8
 
! Отговори
ДДТ преди 3 години
Кога ли ще приключи това MAлоyмие с коридорите ?! Този,който ги е измислил и пробутал трябва да бъде налаган с тънки дрянови пръчки по задните части, публично пред Министерския съвет.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До млад на годиниЩото тогава е сутрешния коридор между 8 и 10.
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пепеЗащото човекът държи лично да присъства. Освен това с тези коридори кога ще пазарува асистентка? Сутрин, не може, половин следобед не може, може към 5, ама тя едва ли е на разположение на човека 24 часа. Най-вероятно е при него между 9 и 17 ч. Изобщо тия коридори са Глупост! Особено в магазин за алкохол и цигари тип Аванти. Сутрин, кафе не може да си вземеш преди работа, щото от 8 имало "коридор", нищо че пенсионери няма. А и те не почиват ли между 2 и 4?
27
0
 
8
 
! Отговори
123 преди 3 години
Аз пък съм против да се допускат в магазините баби с внучета, та дори и малки деца с родителите си. Особено когато са и двамата родители. Не е нужно детето да вилнее и да опипва всички продукти. И бе, това не ползва маски и дезинфектанти
26
5
 
2
 
! Отговори
пепе преди 3 години
А защо въобще са тръгнали двамата заедно до магазина? Да ходи да напазарува само асистента!
25
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В нормалните държави, дори кучетата придружители ги пускат навсякъде.
24
0
 
12
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Чета по-долу ,че са ви виновни депутати,министри, ГЕРБ.... Никой не ви е виновен!!! Жорж ви го каза още преди години: Малък,но изключително *** народ...
23
1
 
10
 
! Отговори
Али Реза преди 3 години
Малко ви бяха 500 години ! Малко!!! Вие нямате човещина към себеподобните! И това -от един *** гавазин на входа! А се сърдите на ГЕРБ и Борисов! Самоизядохте се !
22
3
 
8
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Ей от такива *** нещата не вървят. Аз бих го уволнил на секундата простия охранител и да ходи да мете улиците. Н
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До така наречените "ду.***.тати":От липса на разум могат да страдат само разумни същества!
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тя, Простотията, по хората ходиНо човещината - явно е избягала в гората :(
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
гербeрастка ви ***мaлоумна!
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами в момента би трябвало да няма проблем. За пенсионери последно бяха казали, че не е проблем да пазаруват и извън зеления коридор, когато се допускат всички
17
2
 
18
 
! Отговори
гост преди 3 години
Какъв куриоз? Трагедия е това!
16
2
 
21
 
! Отговори
да знаете преди 3 години
КУРИОЗ е само и единствено, че Бойко е Началник на държавата.