Борисов: Подкрепяхме Скопие, позицията ни не е на инат!

"В Северна Македония смятаха, че ще я променим с натиск и лобизъм"
164
Борисов: Подкрепяхме Скопие, позицията ни не е на инат!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов заяви, че страната ни е подкрепяла винаги Северна Македония за ЕС, но и е казала ясно докъде стигат компромисите.

"България най-много е желала нашите съседи от Република Северна Македония, както и нашите приятели от целите Западни Балкани да се присъединят към ЕС", заяви министър-председателят по време на днешното правителствено заседание.

Премиерът напомни, че именно България решително подкрепи Република Северна Македония за членството й в НАТО.

Още по темата
"Били сме изключително добронамерени, загрижени и в разговорите, които сме водили с тях, много внимателно сме им обяснили докъде могат да стигнат нашите компромиси", изтъкна премиерът.

Борисов напомни, че беше създадена смесена историческа комисия, в рамките на която експертите да решат спорните въпроси с точни аргументи. По думите му са проведени десетки разговори, включително с участието на вицепремиерите Захариева и Каракачанов в търсене на компромиси, така че да не бъде България страната, която да спре същинското започване на преговори сега.

Той изрази съжаление, че в Скопие не са проявили ангажираност, смятайки че с натиск и лобизъм могат да накарат България да промени своята позиция.

"Нашата позиция не е позиция на инат или позиция да спрем нашите най-близки приятели", изтъкна министър-председателят. По думите му българската позиция е принципна и отразява очакванията на всички български граждани.

"Готови сме да продължим разговорите", добави Борисов. Той акцентира върху изпълнението на Договора за добросъседство и категорично възрази срещу използването на антибългарска реторика.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
4
 
3
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
До ПроСоТо....СМЕШНИЯТ си ТИ беееееее ***-О !!!! ....В НАТО трябва да влезат и СМ....и Черна Гора...и Албания....за да се спре РУСКАТА ИНВАЗИЯ НА БАЛКАНИТЕ !!! Член на НАТО НИКОЙ не може да НАПАДНЕ .....панимаеш ????? рашките опитаха ПРЕВРАТ в Черна гора ...за да ги спрат за НАТО ! сигурно искаш в СМ да има " ЗЕЛЕНИ ЧОВЕЧЕТА " както в Донец и Домбас и КРИМ ???????? ..а НАЙ-ГОЛЯМАТА АМЕРИКАНСКА военна база (след РАМЩАЙН ) е в КОСОВО !!!!! Раша е АУТ от Балканите !!!
110
5
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
не е зле да обърнете внимание и на следния факт:-Когато СМ ТРЯБВАШЕ да стане член на НАТО,СЪЩИТЕ тия "отговорни български мъже" си строшиха ръцете да подписват и да викат "Може,може !"....Е?..Тогава не бяха ли наясно с мераците и претенциите на макетата?...е да,но КАМШИКА БЕШЕ ТВЪРДО РАЗМАХАН и нашите "шкембеюнаци" просто КЛЕКНАХА набързо....сега се правят на "патриоти"...СМЕХ!
109
1
 
9
 
! Отговори
муспи преди 3 години
Северна М. може да се обедини с Албания за да влезе в ЕС. Ще приеме Исляма, още повече че Александър Македонски е бил албанец. Това Семерна Македония ще изчезне, за да си подобри отношенията със Северна Сомалия - така наричаната Гърция. С България обаче ще има Палестино/изсраилса ограда.
108
0
 
4
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
До Пак издънки-ПИРИНСКА МАКЕДОНИЯ НЕМА ДА Я БАРАТ-САМО ДА КАЖАТ НЕЩО!!!!!!!!-ПО ДОБРЕ ЩЕ Е ДА ГРАНИЧИМЕ С АЛБАНИЯ.
107
1
 
15
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
БЪЛГАРИЯ С 1300 ГОДИШНА ИСТОРИЯ-ОЦЕЛЯЛА ПРЕЗ ВЕКОВЕ-МОЩНА ДЯРЖАВА СМЕ.-И НЕКОЯ СИ С.МАКЕДОНИЯ ИЗНИКНАЛА С НАШЕ ПРИЗНАНИЕ ДА КРАДЕ ОТ НАС ИСТОРИЯ-ХАХАХАХА-НЕМА ДА СТАНЕ.-ПОВТАРАМ-НЕ ГО ПРАВЕТЕ НЕ ПОСЯГАЙТЕ КЪМ ЧУЖДОТО-НОСИТЕ ОТГОВОРНОСТ ЗА ВСЯКА ВАША ПОСТЪПКА.
106
1
 
5
 
! Отговори
Пак издънки преди 3 години
Искат Пиринска Македония, и мяу Меркел ги подкрепя.Две нац.катастрофи с германците,вървим към трета.За съжаление и американци и путинци не са на наша страна.В.ЕНЧЕВ ПОКАЗА ПРЕВОД НА "ТЕХНИЙОТ" ВАПЦАРОВ,ИЗДАДЕН ВЪПРЕКИ СЪПРОТИВАТА НА НЕГОВИТЕ РОДНИНИ-ДА СЕ СПУКАШ ОТ СМЯХ.
105
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом съм анонимен, не ми искайте IP-то.
104
4
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
..та и чорбаджиите на Мутрьо не са много наясно по въпроса...И защо да ги интересува?..-Така наречената "С.М." е едва..ДВА МИЛИОНА трупа!..Един ГРАД за мащабите на Европа...Ония постигнаха своето-направиха СМ "членка на НАТО"..ТОВА беше важното!!!..а балканските ...ПРЕТЪПИЗАИГРАВАНИЯ изобщо не ги интересуват...ШОФЕРА 1 на Републиката СЪЩО витае в облаците и не може да вдене какво всъщност става...А И НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА!!!..а вий,вий дъвчете "македонския въпрос"..
103
1
 
5
 
! Отговори
Толкова си може преди 3 години
Дипломацията не е проста работа и не е за прости хора.
102
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учудвам се на търпението на нашето правителство, да обясняват едно и също нещо по 100 пъти и по 100 различни начина, сякаш говорят на хора, които са ***, в случая управниците на Република Северна Македония. Историята на антична Гърция или древна България не е историята на Бивша Югославска Република Македония, понастоящем Република Северна Македония.
101
2
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
вчера:-"Захариева: Подкрепяме Албания за ЕС, Северна Македония - не"....днеска:-Тиквун отсича:-"Подкрепяхме Скопие,включително и вчера,но Шекерова не го знаеше и за това направи тая твърда декларация".....Не щете и не щете да вденете,че ХУНТАТА НЯМА НИКАКВИ "виждания,приоритети и стратегия" що се отнася до "македонския въпрос"..?!Днеска едно се изрепчат,утре друго...Важното е "Слънцето да изгрява и залязва"....и козируването не помага,защото и ЧОРБАДЖИИТЕ на Мутрьо не са съвсем наяс
100
12
 
2
 
! Отговори
Ех бойко преди 3 години
Огромна грешка на Бойко Борисов така да предаде македония а да бута албанците тия бандити. Дали не са го подвели захариева, дали руснаците не ни подведоха, може и това да е, но сега цяла Европа и САЩ са срещу нас.
99
0
 
8
 
! Отговори
66 преди 3 години
NASLOVNINET - ОГЪН И ЖУПЕЛ ОТ СЪРБИЯ,А ОТ СКОПИЕ ДА НЕ ГОВОРИМ.Побеснели са срещу бугарите.А Телевизия Европа им дава трибуна сега да ни казват колко сме сбъркали.Не сме ли продажно племе.Те ни мразят ние им даваме трибуна да си правят пропаганда в БГ.
98
2
 
6
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
За това положение е виновен само Борисов. Направи договор както го правят мутрите и сега се чуди защо македонците не го изпълняват. Много просто смятаха че като го похвалят и потупат по гърба всичко ще е наред, но българите не са съгласни и сега дон Тиквата недоволен.
97
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нидерландия също Е СЛОЖИЛА ВЕТО не е само България.Само българските неомАрксисти плюят по българите колко били лоши към добрите македонисти.Гърция ПОДКРЕПИ БЪЛГАРИЯ,те прекрасно знаят с кого си имаме работа,е македонисТите ни направиха съюзници.Испания,Франция,Австрия са на наша страна,Унгария и Полша са за СМ за сведение.Не случайно гърбавоносият Груевски е в Унгария,а Полша заради русофилията у нас ни играе контра и подкрепя македонистите открай време.НЕ СМЕ САМИ,НЕ СМЕ НЕРАБРАНИ!!
96
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в Македония е пълно с комунисти! Това е проблема!
95
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сърбия,Албания и Гърция също си точат зъбите за Македония. Русия също гледа да се облажи. Не ни е лесна задачата!
94
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турция сгреши,можеше да ви спре за НАТО.Как така ще пишете одрин цариградВместо турци мюсюлманиВместо задължителено учене на езика
93
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българските политици трябва да се събудят,в С.Р.Мъкедон хич не им е до България.Там няма нито една наша медия ,защото няма интерес от населението,иначе бъка от сръбски и албански медии.Български инвеститори са нежелани ,за разлика от гръцки и сръбски.Всеки мак.знае от какъв етнос са истор.личности,но казват ,че това е било под бг влияние.Сега свободни и защитават своята идентичност.
92
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка страна търси собствена история,герои,език и писменост, признаване от света! Ние сме великолепен пример! Македонците правят също точно това! Смятам че ще се разберем за историята без бой и обиди! Една четвърт от София са били преселници от Македония и са дошли защото са се чувствали българи! Не обиждайте!

Спонсорирани публикации