Д-р Джафер: Българите да имат достъп до тест, който да не заплащат

Тестването е мярка за управление на кризата, каза зам.-председатеят на НС
19 ное 2020 19:32, Ния Христова
42
Д-р Джафер: Българите да имат достъп до тест, който да не заплащат
Снимка: БГНЕС

"У голяма част от хората остава усещането, че кризата се управлява сама. Тя прост следва своята епидемиологична логика. Усещането е за несигурност и за това, че не се владее ситуацията". Това каза пред БНР д-р Нигяр Джафер, зам.-председател на Народното събрани, депутат от ДПС и член на парламентарната здравна комисия.
 
Тя е мнение, че на преден план излизат логистични проблеми - нужда от преструктуриране на болници и т.н.

Още по темата

"Институциите трябва да се насочат към корекция на тези логистични проблеми, които стават явни", уточни тя.
 
Д-р Джафер подчерта още, че мерките, които се предприемат, трябва да са основани на стратегическа визия за реакция на такива предизвикателства:
 
"Ние нямаме отговор защо не се прави масово тестване и България остава на последно място по тестване. Тестването е една от най-мощните противоепидемични мерки. Не е просто мярка да да се направи моментна снимка на ситуацията, а е мярка за управление на кризата", категорична бе тя.
 
Д-р Джафер смята, че час по-скоро българският пациент трябва да има достъп до тест, който да не заплаща от джоба си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Късно е вече. Повечето го избутахме.
24
1
 
0
 
! Отговори
Япа Я преди 3 години
Много добра инициатива ,откажете се от увеличението на заплатите и коледните ,съберете парите и купете тестове за народа ,ама от кьораво око сълза капе ли???
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нигяр Джафер ...? аре свободно и бай
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво значение има, че Мъск си е направил четири теста фифти, фифти? Като си с клинична картина, дори и да не е корона, а теста е положителен пак ще те наблюдават и лекуват като корона. А отделно други изследвания ще ти направят. И дори и да те водят с корона, пак ще ти лекуват симптомите, и ще ти мине. Това вторачване в тестовете е нездравословно. Те са само един от инструментите с които лекарите се ориентират какво що годе да очакват. Те не са за успокоение на публиката.
21
2
 
4
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Кихам кашлям, мако температурка - като всяка есен. Защо да давам 150 лева за някъкъв тест който има 80% грешност?Елон Мъск си направи 4 ( е, той има милиарди) и 2 са положителни, 2 отрицателни. А сега??? Има ли, няма ли?
20
1
 
4
 
! Отговори
Мефистофел преди 3 години
Искаме да чуем и мнението на д - р меди наречен още д - р насер !
19
2
 
3
 
! Отговори
И още нямаме преди 3 години
Отговор защо училищата са отворени в такава тежка обстановка?
18
2
 
3
 
! Отговори
ами проблем е преди 3 години
До 25 Анонимензащото ако теста е 25 лева значи тоя тарикат ще похарчи 100 лв ОБЩЕАСТВЕНИ/ОБЩИ пари когато здаравната му осигуровка която плаща е по-малко !! значи някой друг данъкоплатец трябва да плаща заради него...е аз не искам да плащам за някой който се тества гогато му хрумне...теб ако те устройва може да поемеш такива тестове и ТИ да ги плащаш ЛИЧНО за другите хора. или моето си е мое а общото кучета го яли???
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пак неразбралИ като се тестват всяка седмица , проблем ли е ? Да не мислиш ,че теста наистина струва 100-120 лв.
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хе,лаборатории те правят пачки,явно много хора на герб са собственици ,и се услушват да не няма направления или безплатен тест,в нашия град е малък а има 7 ,а преди 3 дни отвориха нова ,пачки пачки дано ги тръшне вируса
15
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбирам за какво говори тази.Август месец минах през инфекциозен кабинет след симптоми, и преглеждащия ме лекар назначи тест, за който не съм плащал, щото съм здравно осигурен. Единственото неудобство бе, че теста излезе след 4 дена, защото лабораториите приоритетно обработват платените, обикновено ваканцуващи или пътуващи.Ако си с тежка клиника, пред прием за болнично лечение, теста пак е по касата.За кой още трябва да плащаме. За прибиращите се по Коледа, по родните си места ли?85801
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато се харчат някакви пари за преброяването и преброители, които въпреки уж електронната опция пак ще те търсят на вратата, а тестовете те карат да си плащаш, ясно вижда колко за какво са загрижени.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 9Ами , значи - *** от лижещия ПИК блокираха коментарите и не дават да се коментира под грандиозните им лижещи статийки.Мислиш ли ,че няма да бъдат нахранени и там герберастките лъжци и тарикати.
12
4
 
2
 
! Отговори
пак неразбрал преди 3 години
щом един е българин значи плаща данъци знащи си плаща и теста !! тая от къде мисли идват парите за тестовете...това е яко демагогставне когато някой иска нещо да е безплатно...сигурно немците ще ни го платят !!! безмислено е теста да е безплатен защото тогава хората ще злоупотребят с тази възможност ...щом не плащат директно какво ще ги спре да се тестват всяка седмица ей така !! съвест повечето хора НЯМАТ !!!
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МефистофелТвоето го чухме. Ама да искаш някой да се изкаже, защото Ти си поискал... Не ми се вярва някой да ти обърне внимание. Ти кой си, че да очакваш това???
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво не браво, аргументи нямаш, това си е точно така. Словения Австрия тестваха. Германия масово тества, испания вече също.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11Браво.Ето един примерен шашкънин!Обади се своевременно!Давайте и другите сега.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Положението*
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 10Не става... Тъпо е. И за световна конспирация не става. Почети малко книжки де. Може да се ограмотишНе става само с четене на рекламите от Кауфланд.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 9 боко първо краде и не му се дават пари за тестове, второ иска и да ги вземе от нас тези пари с надценката нищо че ще му ги отпуснат от ес. Трето, боко го е страх да тества, защото ще се види че полицението е изтървано. Освен това медиците ще излязат с решение че доста неща трябва да се затворят за поне месец, което пък ще доведе до падането на твоя боко.

Спонсорирани публикации