Д-р Джафер: Българите да имат достъп до тест, който да не заплащат

Тестването е мярка за управление на кризата, каза зам.-председатеят на НС
19 ное 2020 19:32, Ния Христова
42
Д-р Джафер: Българите да имат достъп до тест, който да не заплащат
Снимка: БГНЕС

"У голяма част от хората остава усещането, че кризата се управлява сама. Тя прост следва своята епидемиологична логика. Усещането е за несигурност и за това, че не се владее ситуацията". Това каза пред БНР д-р Нигяр Джафер, зам.-председател на Народното събрани, депутат от ДПС и член на парламентарната здравна комисия.
 
Тя е мнение, че на преден план излизат логистични проблеми - нужда от преструктуриране на болници и т.н.

Още по темата

"Институциите трябва да се насочат към корекция на тези логистични проблеми, които стават явни", уточни тя.
 
Д-р Джафер подчерта още, че мерките, които се предприемат, трябва да са основани на стратегическа визия за реакция на такива предизвикателства:
 
"Ние нямаме отговор защо не се прави масово тестване и България остава на последно място по тестване. Тестването е една от най-мощните противоепидемични мерки. Не е просто мярка да да се направи моментна снимка на ситуацията, а е мярка за управление на кризата", категорична бе тя.
 
Д-р Джафер смята, че час по-скоро българският пациент трябва да има достъп до тест, който да не заплаща от джоба си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сакън,вай аман-заман .Ами герберастките тарикати с лабораториите , от къде ще цоцат?
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля шашкъните да напишат нещо за Бойко, че темата е сериозна и някой може да дискутира и нещо читаво.Все пак сайта (както изглежда) е място за мало-умните пействания на платените БКП-***. Да не им разваляме "рахатя". Нали все пак са продажници тролчетата гнусни.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най бедната и най окрадената държава в Европа,управлявана от крадлив нарцис,с най скъпите и недостъпни тестове,резултатът ще е ужасяващ!
2
1
 
8
 
! Отговори
58487 преди 3 години
Тези думи на докторката-депутатка биха имали смисъл, ако ги беше изрекла на 1 март. А на 19 ноември да приказваш по този начин, или изобщо не ти пука за хората, или живееш в затворена капсула. Мъгляви, загладени и пожелателни фразички са обида за българите, които са оставени на произвола. За богаташи и върхушката нещата са поставени по различен начин, нали генерале!
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тестове по 120 лв платени от хората живеещи в най-бедната държава в ЕС пандемия не се бори.Трябваше още в началото да насочите средства за безплатно тестване и контрол по училищата и болници,които са едно от основните места за разпространение, а не калинките от МОН и РЗИ да си развяват байрака цяло лято по тузарски курорти и да преписват мерки от други държави, които са трудно приложими у нас.

Спонсорирани публикации