"Моментна снимка": Тестват цял град в България с антигенни тестове

Кой ще бъде той, все още не е решено
Обновена: 19 ное 2020 18:07 | 19 ное 2020 12:05, Веселина Йорданова
174
"Моментна снимка": Тестват цял град в България с антигенни тестове
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Цял град в България ще бъде тестван с антигенни тестове за коронавируса, съобщи здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг на МЗ.

Още по темата
Целта е да се направи "моментна снимка", която да бъде сравнена с 14-дневната заболеваемост, която се следи. В момента тя е 658 на 100 хил. души, което ни задържа на 13 място в ЕС.

Кой да бъде този град обаче, още не е решено.

Предстои обявяване на поръчка за 1 млн. антигенни тестове, до момента са поръчани 70 хил. Закупените от държавата ще бъдат разпределени на РЗИ-та и ще се извършват безплатно.

Ангелов каза, че европейската препоръка е след положителен антигенен тест да се прави PCR.

Шефът на "Пирогов" Асен Балтов заяви, че много граждани не правят това, за да не бъдат карантинирани и продължават да сеят заразата, което натоварва допълнително системата.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи, че в момента са хоспитализирани 2026 души в София, като 238 са хората на интензивно лечение.

В общинските ДКЦ-та има вече 9 Covid кабинета, като ще станат 11 до утре.

За пет дни през тях са преминали близо 1600 души. С антигенни тестове са тествани 1528, положителните са 453 или 29%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
1
 
! Отговори
sss преди 3 години
До ДианаАдекватно медицинско обслужване няма в последните 20 години (сигурно и повече), няма да има, още по-малко за всички. Училищата ако ще за затворени до нова година, учебната година да ми я "приключат" пак в юни месец, онлайн...
151
4
 
4
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Строга карантина и адекватно мед. обслужване за всички заразени, затваряне на училищата до Нова година, затваряне на заведения - да работят само за доставка на храна, работа с намален състав и редуване на работещите по офиси, учреждения и банки.
150
3
 
1
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Съгласен съм че са закъснели малко с картинката ама пак много се оплаквате. Кога не са безплатни, що трябва да го плащаме? Кога са безплатни, що трябва да си ги правиме? То па нема угодия....
149
1
 
6
 
! Отговори
Идва преди 3 години
Ся стана тя всички заразени ще ги изкарате.
148
5
 
6
 
! Отговори
продължават да сеят преди 3 години
ЕМИ КАТО НЯМА ГЛОБИ ШЕ СЕЯТБОКО ДА ПУСНЕ ПОЛИЦИЯ А НЕ ДА СЕ КРИЕ У ЖИПКАТА
147
2
 
1
 
! Отговори
Градът преди 3 години
Да е по -далеч от София, зощото много хора пътуват ежедневно за работа до София и обратно.
146
0
 
6
 
! Отговори
До 145 преди 3 години
До АнонименНе сме равни, никога не сме били и няма и да бъдем... тия винаги ще са по-равни от нас!
145
0
 
8
 
! Отговори
A преди 3 години
Ама не казаха, че карат хората да си плащат пср тестовете сами! Че за какво да дам 100лв., като знам, че съм болен? На държавата като й е важно да вземе да ги прави безплатно най-накрая пср-те.
144
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виц от соца: През колко фази преминава всяко начинание в България:1-ва: Всеобщ ентусиазъм:2-ра: Пълно объркване;3-та: Наказване на невинните;4-та: Оправдаване на виновните и5-та: Награждаване на невзелите участие.Сегашната обърквация нещо да ви напомня за тези фази и да натъртва на факта,че нещата в милата ни родина се объркват,независимо от социалния строй,в който се забърква кашата!А СТРОЯТ ЗАВИСИ ЕДИНСТВЕНО ОТ НАРОДА!!!И традиционната каша - също!
143
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе баламУрници,защо никой,ама никой не повдига въпроса,в "тая държава" само една болест ли върлува и само от нея ли умират хора?Защо така неистово се мълчи по този въпрос?Защо не дават сведения,колко са болните в домашни условия и в болниците,боледуващи от други болести и колко от тях са починалите?!ДА НЕ СТАВА ТАКА,ЧЕ ВСИЧКИ БОЛНИ И ВСИЧКИ ПОЧИНАЛИ ОТ КАКВИТО И ДА Е БОЛЕСТИ СЕ "ПРИШИВАТ" КЪМ КОРОНКАТА НА КОРОНАТА И ТОВА ЯВНО СЕ ПРАВИ НЕ САМО В ЕДНА ДЪРЖАВА,А В ЦЕЛИЯ СВЯТ!!!
142
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тествайте не голям град а по-малка област или община. В тях много са болни, малко се изследват, не се спазват правилата. Като изследвате и малко ромски села -ще се получи по-точна картина.
141
3
 
22
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
Поредния блъф на калинките от ГЕРБ. Когато не ти достига сиво вещество можеш да родиш следващата глупост. Тези тестове трябваше да са закупени преди седем месеца и безплатно всеки желаещ да де тества. Тогава картината щеше да е ясна, но калинките тогава мислеха как да се нахранят.
140
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Pitam se i schto ne umrq Dumuschiev,Borisoc ili Ninova na stylbite ot covid19 S kakvo gi lekuvaxa?Ipred boga ne li sme ravni?
139
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Samo se pitam kato ni izmoorqt vsichki bylgari po plan kogo schte dokarat tuk na koi narod obesctaxte zemqta bylgarska ?Bog da vi sydi
138
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почти съм сигурен че това ще бъде Скопие.
137
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как ще ме задължат да се тествам, по силата на кой закон?
136
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Искаш ли да си намериш жена за една нощ?"...Ми не искам пък!
135
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мелник или Маджарово?
134
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обзалагам се, че градът ще е Мелник.
133
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При положение, че голяма част от населението не ще да си сложи маската над носа, ами тарикатски си ги носи по свой си начин, аз силно се съмнявам, че доброволно цял град ще се тества...може би ако им дават нещо безплатно... тогава - да.

Спонсорирани публикации