Бързото идентифициране на инфектираните ще забави темпото на епидемията

Неправилното самолечение е по-опасно от самия вирус, заяви доц. Киров
Обновена: 22 ное 2020 15:57 | 22 ное 2020 15:53, Ния Христова
12
Бързото идентифициране на инфектираните ще забави темпото на епидемията
Снимка: Pixabay
"Да не правим самодейност, защото напоследък неправилното самолечение става по-опасно от самия вирус... Всеки изпитва притеснение и страх, но това не трябва да подтиква хората към това да се лекуват сами". Това каза пред БНР доц. Любомир Киров, председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари. 
 
Той е на мнение, че бързото идентифициране на заразените хора ще забави темпото на разпространяване на вируса. 
 
"Тупането на топката и бавенето на ситуацията не ги разбирам. Защо не се приемат бързите антигенни тестове? Ако бъдат официализирани, реалният брой заразени ще е още повече, но ще улеснят нещата... Не виждам логика в едно поведение - отиваш в гората, виждаш мечката, затваряш си очите и казваш - мечка няма. Това не решава проблема... Ще можем да помогнем на болниците, когато сме максимално ефективни и имаме възможност за бързо идентифициране, изолиране и контрол на много по-голям брой пациенти, които са инфектирани".
Още по темата
 
Доц. Киров допълни още: 
 
"Електронното направление технологично е готово. Проблемът е, че НЗОК тупа топката и бави нещата. Когато имаме карантиниран пациент и състоянието му се влошава, има нужда от рентген, процедурата е сложна. Защо той да не може да отиде да си направи снимка, когато не знаеш какво е, тогава рискът е по-голям, но когато знаеш, че човекът е инфектиран, тогава може всички да се пазят достатъчно. Проблем има и с рецептите, когато човекът е под карантина".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто започнете да лекувате хората вместо от сутрин до вечер да давате интервюта, ако ви плащаха високи заплати като на журналистите нямаше да се стигни до това падение с тази пандемия, така се изложихте лекарското съсловие че ми е трудно ума ми да го побере. Не ви ли е неудобно всеки ден починали хора включително и лекари. Какво по голямо доказателство за това че самолечението е вредно. Опитвате се с новоизвадени думи да шантажирате публиката като че тя е проста проста е ама не чак толкова.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Ми те отровените хора от тази вопиюща лекарско-медийна пропаганда е висок. Още от първия локдаун хората които бяхме отровени беше доста висок, представям си сега колко отровени хора ще има от последния локдаун който щели да въвеждат още сега. Отровиха ни с лъжи и неистини. Не вярвам на медии и на повечето доктори те не са хора. Самолечението е вредно по резултата с лекарите се разбира сами се лекуват и ей до къде стигнаха, щото много знаят, отровиха ни живота.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По броя на заразените и болни лекари който статистически поне бил доста висок, та така погледнато се вижда че САМОЛЕЧЕНИЕТО Е ВРЕДНО И ОПАСНО.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо бяха заразените,а сега се говори за инфектираните??? Нищо чудно да се заговори и за отровените.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бързото изолиране на заразените е бързото правене на тестове които у нас са невъзможни и то платени от пациента
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За всеки пациент ще има стъпало на стълбището на болницата. Никой няма да бъде изоставен.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова ромите ги бият. Има причина.Големите "герои" разкарват пациенти, докато уреждат техни роднини, приятели и големци къде да бъдат уредени и обгрижени.Това е "геройството" им. Не ги занимавайте с глупости, докато мислят за друго.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Симпатяга папешче целувки
2
1
 
3
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Единственият антигенен тест е Елайза. И не е от най бързите, но е високо продуктивен при положение че има необходимите роботи, които правят по над 1500 проби за денонощие. Най бързия тест пък не е антигенен, а нуклеинов. Японски на Canon. Нарича се LAMP. Всичко останало (qPCR е златния стандарт, разбира се) е абсолютно безполезно. Дори вредно, защото хора с вируса не се отчитат и се разкарват съвсем спокойно (което не е тяхна вина разбира се)
1
0
 
15
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ДОКТОРЕ НАЛИ ВИЖДАШ БЕ НЕ НИ ИСКАТ В БОЛНИЦИТЕ. НАЙ МНОГО ДА НИ ПУСНАТ НА СТЪЛБИТЕ ПРЕД ВРАТАТА АКО ИМАМЕ КЪСМЕТ.