Усещането за хаос в здравната система не отговаряло на истината

През лятото се правеха анализи, правят се непрекъснато, каза д-р Пенков
22 ное 2020 12:17, Ния Христова
57
Усещането за хаос в здравната система не отговаряло на истината
Снимка: БГНЕС

"Усещането за хаос в здравната система не отговаря на истината. Работим в условия на особена обстановка на пандемия". Това каза пред БНР д-р Бойко Пенков, зам.-министър на здравеопазването. 

Той сподели, че като лекар е бил на първи фронт по време на епидемии, но от грип, и положението е било също толкова страшно, колкото е сега. 

 
"През лятото се правеха анализи, правят се непрекъснато. Положиха се усилия от страна на правителството за водене на преговори за осигуряване на ваксинопрофилактика. България участваше в преговорите на европейско ниво за доставка на лекарства. Разиграха се различни сценарии - как да реагира системата при съответен брой хора. Много неща се вършат и се продължава да се вършат. Работи се на високи обороти".
Още по темата
 
"Проблемът не е с болничните структури, а с персонала. Лекарите и сестрите ни са в по-зряла възраст, имат хронични проблеми, те се страхуват за себе си и за близките си. Сега се създават законови текстове за командироване на хора, за пребазиране... Към това ниво на зараза има още резерв към сегашните решения. Наблюдаваме кривата на зараза, има още структури, които могат да се включат, въпросът е с осигуряването на персонал", допъ,ни д-р Пенков. 
 
Той увери, че ще направи предложение в болница да се приемат пациенти със симптоми и без положителен PCR тест и в последствие ще се уточнява, за да се намалят случаите на хора, починали заради ненавременна болнична помощ.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е! Хаоса е в цялата държава, не само в здравната система!
6
1
 
16
 
! Отговори
ша се мре яко! преди 3 години
както и че вече сме на второ място по смъртност - това е излюзия
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е какво друго да прави герберасткият крадец. Нали направиха милиони от смъртта на хората. Един друг бо к лук пък искаше да събира умрелите в чували и да прави детските площадки на морги.
4
0
 
24
 
! Отговори
123 преди 3 години
Как да няма хаос като никой не знае какво да прави. Всеки ден има случаи на починали хора, защото не са приети никъде....., колко върнати влошаващи се пациенти има??? Защо заблуждавате народа???? Дойде време, в което очевидно всеки трябва да се спасява сам..... Държавата я няма!
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що да гърбим сервитутки на по 20-30, когато може да бием лекари на по 60-70
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Усещането за хаос в здравната система не отговаря на истината"Значи хората контролирано и планирано умират по стълбите? Контролирано и планирано не достигат лекари, легла и медикаменти? Контролирано и планирано министъра един ден издава заповед, на следващия я отменя и издава друга, а след седмица всички го молят да отмени и нея защото няма ефект?Само усещане имало? Не, драги, това си е пълен хаос. Тотален хаос, поради некадърността най-вече на бай ви Ангелов, дето се кипри цяло лято.
1
1
 
30
 
! Отговори
№1 преди 3 години
Да, не е усещане. Наистина е ПЪЛЕН ХАОС.