Жена издъхна, закарали я в болница без кардиология

Заради реорганизацията отделението е закрито
69

77-годишна жена със сърдечни проблеми издъхна, след като не получи навременна здравна помощ. Жената е била отпратена от столичната болница "Света Анна". От болницата пък обясниха, че кардиологично отделение, в което е трябвало да я приемат, е закрито, заради Ковид реорганизацията, предаде Bulgaria ON AIR.

Събота, 3 часа през нощта. 77-годишна жена от Ботевград се бори за живота си. Жената е била със сърдечни проблеми и 3 байпаса. След като се е почувствала много зле и дишането ѝ е било затруднено, семейството ѝ вика Бърза помощ.

Екипът на Спешната помощ установява, че жената е с белодробен отток и тръгват към София. Така те пропътуват 63 километра, за да стигнат до столичната болница "Света Анна". Веднага щом вкарват пациентката в приемната на лечебното заведение обаче ги отпращат.

"Вкарваме я в приемната и оттам на момента ни гонят, разбираш ли? Връщаме майка ми и аз я качвам с шофьора на линейката и тя казва на жена ми: Вдигни ме да седна, защото не мога да дишам, задушавам се. И ми държи ръката и ми вика: Сине умирам, искам помощ, помощ, помощ. Никой не ѝ обръща внимание. Тя вика за помощ и никой не ѝ помага", разказа синът на починалата.

От столичната болница "Света Анна" обясниха, че след заповедта на здравния министър за реорганизация на държавните болници и въвеждане на легла за Ковид пациенти, всъщност болницата е останала без кардиология. 4 отделения на Клиниката по вътрешни болести са закрити, затова жената не е приета. Близките на починалата жена обаче се питат защо са изпратени там, след като няма как да получи здравна помощ.  

От "Света Анна" обясниха, че са изпратили писмено предупреждение в петък до Спешна помощ, че нямат свободни места в Ковид отделението, реанимацията, както и кардиологията. От Спешна помощ обаче заявиха, че не са получили предупреждение за кардиологията.

В крайна сметка, екипът на Спешна помощ и близките на жената са тръгнали към Трета градска, в опит да спасят живота ѝ.

"Късно беше, държаха я вътре 30-40 минути и казаха: За съжаление, моите съболезнования, жената почина", обясни синът на починалата.

От "Св. Анна" съобщиха, че лечебното заведение разполага с 265 легла за лечение на пациенти с коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
11
 
! Отговори
и да затворите.., преди 3 години
Държавата вие така сте я увапцали ,че това ще си продължава докато вируса напълно изчезне .... Тотален резил е всичко което започва с думата ,,здравен, здраве ,, нищо здраво няма в него ! Този който теърди ,че за три седмици локдаон на половината българи ще оправи положението на всички българи ,и че , ,,здравната система ,,, ще се оправи през това време не знам как да го нарека ? Милите на герб се оставят да работят ,а другите насила по домовете без пари до второ хрумване !
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за кака *** и Тиквата имаше места в болниците.
37
8
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Другарите из форума вече взеха и римляните да защитават, стига само да могат да плюят по ГЕРБ :)))
36
4
 
13
 
! Отговори
fck off преди 3 години
как може да оставяте да умират хората !?мръсни фа шисти!
35
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очаквайте скоро включване и от центъра за трансплантации в Александровска, на кокто удариха ресет бутона с приемането на колективната им оставка.Коцко Здравето се е заел да закрие здравната система, хахах. Бах, Ананиев твореше по-малко глyпoсто като здравен министър...
34
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 37Лекарите не ни мисли. Ако щете ни плащайте, но пък и без пари здравеопазване не чакайте!Ние винаги можем да се махнем от тук. В чужбина няма да мием чинии. Пак ще сме лекари и то много по-добре платени. Щом нямате нужда от нас, заминавам заедно с жената и децата си, а мунчовците се оправяйте сами!
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еваларката на Ангелов :)))
32
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В тези ужасяващи трагични случаи в последния месец се усеща нов полъх - разпадането на здравната система. Не смятам, че тази система ще липсва много на хората вече, в последно време само лоши неща ни връхлитат. Остава само премахването на задължителните здравни застраховки и лекарите напускат живота ни завинаги. Който иска да им плаща да им плаща. Богати ли ще лекуват, сами ли ще се лекуват - тяхна си работа.
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 31 А като ти кажат , че няма отделение , няма места - нали трябва да търсиш друга болница . Ако и там е същото , в трета , четвърта и т.н Няма как така да работи системата Линейката предварително знае , къде да бъде откаран пациента . Така би трябвало да е по принцип
30
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той хаоса не е от сега, лекарите от 25 години насам бягат от тая Територия, сега в пандемията им още по-тежко разбираемо. 1000 лв са 1 000 лв. но честност, справедливост, лоялност морал със пари не се измерват. Докато хората не обесят Костов на площада и не се помисли за премахване на лъжовния преход със и без пандемии и карантини тая Територия все ще е в демографски и здравен и финансов колапс.
29
1
 
21
 
! Отговори
емигрант преди 3 години
б.а.си и държавата- съдете я до дупка! пълен хаос!
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е нужно да звъниш на 1000 болници. Само на тази, в която отиваш
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 13Сам разбираш ,че не се работи така В София има 1000 болници , може ли да звънят на всяка какво отделение има и как е положението там. Ами ако следващият пациент е с някакъв неврологичен проблем , друг за хирургия . Ще навъртат по 10000 разговора на смяна ли ? Има си система за уведомяване на СМП , къде какво има по болниците , защо не е сработила .... Дали от болницата лъжат ,че са изпратили информация , или от Спешна помощ са проявили немарливост , едва ли ще се разбере
26
2
 
8
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
"Многопрофилна болница за активно лечение - Ботевград" ЕООД е лечебно заведение, което се развива и утвърждава като регионална, диагностична и лечебна структура.Болницата има сключен договор с НЗОК по клинични пътеки и лекува здравноосигурени лица без заплащане.Разполага със сто и двадесет легла, разпределени в девет отделения
25
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Писано е че живите ще завиждат на мъртвите, ето и локдауна идва, покайте се грешници. Ковид -19 е проклятието над човечеството.
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Ботевград болница няма ли?
23
1
 
18
 
! Отговори
До Верно си Т.Шак преди 3 години
В момента толкова няма лекари, че в КОВИД отделенията и с медицински курс онлайн ще те вземат. Ако се разчетеш, в много населени места има само санитарки!63 км няма болница! Ей това е проблема! 63 радиус - болница, йок.Но имате самолети и кафенета.
22
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 40 минути път не намериха време да завъртят един телефон до болницата, да попитат имат ли места!
21
4
 
23
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
И като са реорганизирали кардиологията в ковид отделяние, кардиолозите в отпуск ли са, че няма кой да пусне на жената една система с 5-6 фурантрила, малко дигоксин и т.н.!Лекуват вече само ковид. Останалите да ***! Не са актуални.Затова пък да затварят еша им няма!
20
9
 
4
 
! Отговори
Млад социалист преди 3 години
Да ама Радев и деса са добре