Болниците със списъци с чакащи за COVID отделенията

Имената се увеличават, но легла няма
26 ное 2020 20:50, Нели Христова
51

Листа на чакащи за лечение в почти всички болници. Жена от Добрич с критично ниво на кислород в кръвта прекара часове в очакване да се освободи място в здравно заведение.

Болниците продължават да преструктурират други отделения в такива за Ковид-19. А здравният министър Костадин Ангелов отрича да липсват легла.

Мария Николаева се влошава в сряда след няколко дни с температура. Започва да усеща задух и решава да потърси медицинска помощ.

"Отидох в спешното, видяха ми сатурацията - 70, премериха ми кръвното, направиха ми втора снимка, казаха ми, че съм развила двустранна бронхопневмония", сподели тя пред Bulgaria ON AIR.

Чака в спешното отделение в Добрич да бъде приета. Това обаче не се случва.

"Седях, седях и чаках. Аз се надявах, че ще ме вземат в болницата. Дадоха ми една голяма рецепта и казаха да се прибера, и да започна да ги пия – два силни антибиотика", допълни тя.

Чакащите пациенти се увеличават, времето за чакане – също. А медиците не само в по-малките градове, но и в столицата изпитват все повече затруднения да изпълняват клетвата, която са дали.

Столичната болница "Св.Анна" е една от първите, която разкри Ковид легла. В началото те са 35, след това - 70.

"Леглата се удвоиха, станаха първо 150, в последствие 200, 250 и сега са 265. Това означава, че са малко повече от половината легла в болницата", коментира пиарът на УМБАЛ - "Св. Анна" Антон Луков.

Въпреки това, свободни легла няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера ми върнаха пациент който е за болница но без връзки така да кажа не знам какво да очаквам за напред после пак личните лекари ще са виновни последната дупка на кавала на която разчитат пациентите
29
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До (-_-)Да бе товарищ, ГЕРБ са убедили целия свят да участва в техния заговор да усвоят едни пари. И смятата най-напред да откраднат твоите мижави стотинки. Я *** да изгориш една маска, че да се успокоиш малко.
28
8
 
16
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Нима някой мисли, че управляващите ги е грижа за бабите и дядовците ни.. За родителите ни? Цялата работа е да се 'усвоят' едни пари. С болниците е същото, защото са търговски дружества, колкото и жалко да е това..
27
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виждайки,затЪПяВащите коментари на тия организми по-долу,ми е ясно,че тази държава няма бъдеще. Ще умрете от собствената си неграмотност и безполезност,лош матриАл сте. За това до няколко години ще избягат и последните кадри и да видим тогава как ще ревете на цяла Европа,че нямало кой да лекува. Еми,не вярвате на лекарите,идете у Филиповци да ви церят ***. Ама и пишете по една декларация,че се отказвате от хоспитализация,за да не заемате легла на хора с мозък и потенциал.
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вируса го има и е много страшен.Моят шеф е болен и е много зле!Дано да ми плати преди да умре.
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България си е първа по смъртност от всичко
24
5
 
4
 
! Отговори
Баце Борисов преди 3 години
Ние се справяме с короната най-добре от цяла Европа.
23
3
 
2
 
! Отговори
? преди 3 години
Министъра НЕ ВИЖДА проблем?Учуден съм? Ха хаЗа това е министър за да работи в наш интерес
22
3
 
10
 
! Отговори
ТТТТ преди 3 години
Бойко Борисов докато не ни умори няма да мирне! Бойко се зарази с коронавирус и за две седмици в които беше уж заразен качи над 10 килограма, и това всички го видяхме!!Мой приятел в момента е заразен и се лекува вкъщи! Днес ми звънна и случайно го попитах дали е качил килограми, като Бойко! И той ми каза, че това е невъзможно, защото вече е в 12-ти ден и през цялото време насила се храни, защото въобще не му се яде, дори и отслабнал!
21
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е колко са умрелите и колко са оздравелите.Ако от 10 човека 9 умират 1 оздравява с или без интензивните отделения все едно.Каква е ефиктивността им.
20
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ботокса пак да излезе да каже че има легла.
19
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кви списъци нали след 3 дена и или са умрели или им е минало. Кво ни правят на циркаджии.
18
5
 
7
 
! Отговори
НЕМА ПРОБЛЕМИ! преди 3 години
ЗАКАРАЙТЕ ГИ В ХОТЕЛИТЕ И КЪЩИТЕ ЗА ГОСТИ!КАКА ВИ КОРНИ , ШЕ ГИ ИЗЛЕКУВА ....ЗАЕДНО С УРИНАТОРА ОТ АБВ..!ПАРТИЯТА , МОЖЕ ВСИЧКО ,БЕ...ХА,ХА,ХАААААААА...
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да изкарат статистика колко процента напускат интензивните отделения оздравели и колко процента в чували с направление моргата.Тя ще покаже нужни ли са и в каква степен тези отделения.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кви имена *** по стълбите!
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Италия пролетта това беше причината за високата смъртност.
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България вече официално е страната с най-висока смъртност от COVID-19 в Европа.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а бе "фатката е да си менкате антибиотиците".....
12
3
 
18
 
! Отговори
Бау преди 3 години
ей това е най-големият ми ужас. Имам родители на по 74. Пазят се, но ако се заразят и влошат няма да има къде да ги приемат даже и с рушвети :(
11
3
 
21
 
! Отговори
Сега преди 3 години
Сега пък и легла няма. Доктори няма, апаратура няма, безплатни тестове няма, линейки няма. А уж пари има за всичко.