Остава един "зелен коридор" за пазаруване на възрастни

Той ще е от 8:30 до 10:30 часа, за аптеките няма
26 ное 2020 07:20, Елка Василева
52
Остава един "зелен коридор" за пазаруване на възрастни
Снимка: архив, БГНЕС

"Зеленият коридор” за пазаруване от възрастни хора в хранителните магазини от събота ще е само един. Това става ясно от заповедта, издадена от здравния министър Костадин Ангелов.

Още по темата

"Магазините за хранителни стоки организират работата си, като не допускат лица под 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 8:30 и 10:30 часа", пише в заповедта.

Отпада "зеленият коридор” за аптеките, отбелязва Bulgaria ON AIR.
 


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Махнете тези коридори или си вършете работата и спирайте хората над 65г след указания час!!!Малоумно е и е дискриминиращо.Никои от възрастните хора не го спазва.(уважение към тях, не са виновни за тъпата недомислена заповед)Отидете в хранителните големи вериги след 18.00ч и пребройте колко от посетителите са над 65г.Направете същото и сутринта в дрогерийте- 0 бр.С изключение на това ,че под 65 ни гонят,а през останалата част на деня,никой не спира по-възрастната група.
46
0
 
2
 
! Отговори
Али преди 1 месец
Тези коридори не се спазват. Под 65 години не пускат между 8:30 и 10:30, но след 10:30 в хранителните магазини въпреки всичко е пълно с възрастни. И още нещо - до колкото знам този зелен коридор обхваща само и единствено хранителните магазини. Защо тогава в дрогериите (ДМ, Лили) не се допускат лица под 65 години между 8:30 и 10:30? Абсурдно е.
45
0
 
0
 
! Отговори
Е и преди 1 месец
Не се спазват коридорите, РЗИ си бърка в носа. Къде са органите, които трябва да станат в 7 и в 8 да са по магазините да следят? РЗИ са продажни и то не служителите, а ръководството. Ако си вършеха шибаната работа нямаше да сме затворени втори път.
44
0
 
5
 
! Отговори
преди 1 месец
Стоя в кола и чакам когато ще ми пуснат в магазина... Сменят часовете за коридора постоянно! Тъпо и гадно!
43
6
 
5
 
! Отговори
Млад работещ преди 1 месец
Не знам какво мрънкате тук за коридорите, че не ги спазвали възрастните и ходели по другите часове - по време на коридорите ходят възрастните, които искат да се пазят. Извън коридорите заедно с ладите ходят ДРУГИ възрастни. Двете групи нямат общо. Много сте ***. Защо плюете баба Пенка, която си спазва зеления коридор и се пази, защото сте видели как баба Генка пазарува извън зеления коридор и се вре върху другите хора? Ама според вас и двете не се пазят.
42
7
 
7
 
! Отговори
Мутри вън! преди 1 месец
Така е по вчерашната заповед на мутрите. По днешната заповед ще е друго, а по утрешната заповед на мутрите ще е съвсем нов вариант на този зелен коридор
41
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 40
Аз също работя, но имам регламентирана 15 мин. почивка, която влиза в този часови диапазон. Използвам я за пазаруване, има хранителен магазин в близост до работното ми място. Освен това съпругът ми работи на смени. Неговата почивка за хапване, когато е първа смяна, е от 10:00 - 10:30 часа.
40
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Росица

И като започвате от 8:30 как точно този часови диапазон Ви е удобен? Защото ние когато сме на работа работим, а не ходим да пазаруваме.
39
0
 
7
 
! Отговори
хаа хаа преди 1 месец
До безсмислена идея
нещо не си прочел добре заповед за забрана има от 8 до 10 за по младие да не пречат а за друго време няма забрана за никой.
38
4
 
4
 
! Отговори
6 преди 1 месец
До баба мара
Тичате,тичате,още в 7 часа се прибирате с пълните чанти,да не би някой да напазарува повече неща и случайно да свършат.
37
3
 
2
 
! Отговори
Росица преди 1 месец
До Анонимен 20 Да, не съм спирала да работя. Моето работно време започва в 08:30. За Вашето - не знам. И не съм единствената, която започва работа по това време.
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В СТАТИЯТА ПИШЕ , ЧЕ КОРИДОР ЗА ХРАНИТЕЛНИТЕ МАГАЗИНИ Е 8.30-10.31....КОРИДОР ЗА ДРУГИ МАГАЗИНИ НЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯ....ЗНАЧИ ПАЗАРУВАМЕ ЦЕЛОДНЕВНО НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ МЕСТА....
35
3
 
4
 
! Отговори
ikar преди 1 месец
До Умен гербераст
Посочете колко магазина работят от 5 часа, че да отида да си напазарувам без проблеми с опашките?
34
10
 
17
 
! Отговори
безсмислена идея преди 1 месец
защо се лигавят с тези "коридори"!? никой не ги бръсне за нищо. възрастните са по цял ден из магазините, не се съобразяват с никакви "коридори". защо тогава да ги има само да тормозят хората!?
33
6
 
32
 
! Отговори
1 преди 1 месец
СМЕШНИЦИ, всеки ден, да не кажа през два часа се сменят заповедите.
32
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За какво поначало въведохте два коридора за магазините и аптеките бе!
Неадекватни ть панари!
31
1
 
1
 
! Отговори
До Христо преди 1 месец
Прочети пост 32
30
6
 
31
 
! Отговори
До 23-Имаш ли мозък преди 1 месец
Да обиждаш можеш,но да мислиш -не !!!Ти си пример за разбрал недоразбрал и глупоста е от твоя невръстен мозък. ПЕНСИОНЕРИТЕ МОГАТ ДА ПАЗАРУВАТ ПО КОЕТО ВРЕМЕ СИ ИСКАТ!Коридорът е за хора със здравни проблеми,които се боят от контакт с много хора..Не всички пенсионери са с такива,много все още даже работят
29
9
 
26
 
! Отговори
Христо преди 1 месец
Каквито и коридори да измислят, пенсионерите не ги спазват. Онзи ден ходих до Фантастико в 11,30 часа и беше пълно, като на всичко отгоре се скупчваха един в друг пред витрините.
28
1
 
9
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 месец
До 1234 13 В събота и неделя също се яде и магазините са най малко натоварени. Хората от селата вече ги няма.