Хотелиери: Ваканцията прилича на болничен престой!

От бранша искат да работят заведенията в хотелите
Обновена: 28 ное 2020 18:27 | 28 ное 2020 18:17, Веселина Йорданова
38
Хотелиери: Ваканцията прилича на болничен престой!
Снимка: БГНЕС

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) настоява да бъде преразгледана заповедта на здравния министър проф. Костадин Ангелов, с която се забранява работата на заведенията в хотелите.

Рестрикциите относно местата за хранене в хотелите реално спират работата им, въпреки че те не са официално затворени. Отменят се всички направени резервации за обявения първоначално 3-седмичен период за действие на новите мерки.

Причината е, че никой турист не си представя приятната и спокойна ваканция, хранейки се в стаята си, тъй като ситуацията наподобява болничен престой, заявяват от бизнеса.

Затова ние настояваме на ресторантите и заведенията в хотелите да им бъде позволено да работят, но единствено и само за гостите на мястото за настаняване, в което се намират и при спазване на противоепидемичните мерки, пишат от асоциацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
1
 
! Отговори
ДУРАНКЕВ преди 3 години
бизнесът? Дa ce кoмпeнcирaт и никoгa пoвeчe 10% дaнък. Oт 2022 cтaвa 25%. Нe иcкaхтe държaвa, и ви нaмaлихa дaнъкът, ceгa иcкaтe. И бeшe грeшкa 60 нa 40, вceки нa бoрcaтa, a държaвaтa дa инвecтирa в нoви рaбoтни мecтa нeзaвиcими oт кoрoнaoгрaничeния. прeквaлификaция.. Ceгa e врeмe зa caнирaнe, плoчкирaнe нa трoтoaритe, и в ceлaтa, зaлecявaнe, мoдeрни oрaнжeрии c двaмa в oрaнжeрия, бoрoвинкoви плaнтaции, зa вceки мeрaклия 200 000 лeвa зa фeрмa - тя дa e гaрaнтa, зa вceки oт 19 дo 79 гoдишeн бeз oбрaзoвaтeлeн и кaкъвтo и дa e цeнз.
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На храненото в стаята не му ли викаха "Руум сървиз", който иначе си го има като екстра, ама като си плащаш явно не се разглежда като болничен престой?
31
4
 
3
 
! Отговори
Не разбраха преди 3 години
Ли тези с хотелите че ако няма строги мерки има голяма зараза и не ги пускат туристите да влезнат в БГ. Какво като ти работи ресторанта, а нямаш туристи ни в него ни в хотела? Те така и лятото направиха- ореваха че им били строги мерките и туристите не дойдоха защото заразата скочи. После се оплакваха че им се провалил сезона - ами сами си го провалихте. А да ги спасяваме с нашите данъци. Сега пак същото.
30
2
 
7
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
То от тази асоциация доскоро твърдяха, че нямали нито един болен при тех нито гост, нито персонал, толкова добре спазвали мерките, смеххх
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е какво като се хранят в стаята ,какъв е проблема,не знаят ли,че има световна пандемия?По добре нахранени в стаята ,отколкото да се чудят къде да се хранят.Че рум сервиза да не е от вчера?
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
- Какъв е тоя шум и врява Холмс- Както винаги Уотсън, хотелиерите търсят вратичка
27
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до СлънчакаЧе лъжа ли е ?! Кръчма до кръчма и до тях- пак кръчма !Те това е икономика !
26
1
 
35
 
! Отговори
Христо Мотористо преди 3 години
Какви хотелиери?!Мутри!Не разбират нито от мениджмънт, нито от нищо!Сервитьори и бармани, които нямат елементарно понятие от етикет!Едно време за сервитьори имаше курсове!И тогава сервитьора можеше да носи по 3 чинии в едната и 3 чинии в другата ръка!Сега не може да пази равновесие и без посуда в ръцете си!Даже е учудващо и преди пандемията как са имали клиенти!Мизерни хотели, нискокачествена храна, фалшив алкохол, лошо и сърдито обслужване!И цените като в големите курорти на Европа...
25
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете се бе, хора, какво толкова ще стане ако не работят ресторанти 3 седмици, смирете се бе, какви хотели и почивки при тази пандемия и висока смъртност? Как не ги е срам , като всички знаем хотелите в БГ как спазват мерки!
24
0
 
13
 
! Отговори
Сезонна вирусология преди 3 години
До коментар 16 анонимен - не точно студа обича короната , а събраните на тясно заради студа из чайни,закусвални,барчета и прочие . . И на Шпицберген е студено , ама заболели - - ???
23
0
 
2
 
! Отговори
До коментар 17 - до2 преди 3 години
Вижте , споменатата в последното изречение от Вас може и да има право......за последното харчене говорим :-( :-(
22
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"А сега кой ще ни даде пари ?" мекотелите не ги вълнува човешкият живот , а дара на мамона - парите . И с дявола ще се сдушат за богатство
21
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де...в крайна сметка има ли епидемия или тези индивиди живеят в някаква друга паралелна реалност? Какъв туризъм ми бълнуват,като смъртността в момента е 2 пъти по-голяма спрямо 2019 година и е с тенденция да се увеличава? Няма такова безхаберие, дори и във филмите, които съм гледал...
20
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хотелиерите са болни. Или не със всичкия си. На коя планета живеят? Ей сега си личи алчността. Къде им е морала?
19
7
 
22
 
! Отговори
Има решение преди 3 години
Както правят германците; всеки посетител оставя телефон адрес и мейл и ако някой е болен всички гости в хотела 14 дена карантина или тест. Иначе един болен заразява всичките в ресторанта и като се приберат в градовете си знаете какво следва.
18
3
 
33
 
! Отговори
Слънчака преди 3 години
като четеш новините, оставяш с впечатлението че в БГ икономиката е само кръчми
17
3
 
22
 
! Отговори
до2 преди 3 години
Лошото е че ако ядеш и пиеш в стаята, мутрата няма да може да ти прибере 5-10 лв за чаша чай. Все пак жипа иска подмяна. А и к--вата харчи като за последно.
16
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Епидемията в Европа тръгна ски курорти в Алпите.Коронавирусът обича студа.А нашите хотелиери са скарани с хигиената.
15
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия не живеят на тази планета.Какви ресторанти.Много хора биха отишли заради природата.
14
3
 
32
 
! Отговори
do12 преди 3 години
до сега :-) . Миналата година бях на заведение. Готвача го видях че подсмърча, викам си голяма работа. След 3 дни и аз бях болен(грипче). Сега с тая корона няма да им стъпя. Масово ходят болни на работа, заразяват клиентите и този манталитет се изисква от началствата. Много им здраве - да си се заразяват помежду си.