Лекар: Договорената ваксина ще се прилага само в болничната помощ

Много от младите хора предпочитали антигенни тестове
30 ное 2020 22:42, Анисия Иванова
19
Лекар: Договорената ваксина ще се прилага само в болничната помощ

Как трябва да бъде изготвен планът за ваксинациите?

Питат ме за ваксините моите пациенти, но нас ни притеснява, че няма как да се прилагат от личните лекари, защото трябва да се съхраняват при ниски температури. Но София не е България и това ще ограничи доста разпространението. Това каза за "Денят ON AIR" председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София д-р Георги Миндов.

По думите му не е ясно защо сме предпочели точно тази ваксина при положение, че се съхранява в такива условия.
"Трябваше да се поръча поне още един вид ваксина, за да се поставя на хора, които са далеч от София", посочи лекарят за Bulgaria ON AIR и допълни: "Кой ще докара тези хора, които са в малките села и далеч дотук, кой ще плати за нощувка, те така или иначе се колебаят".

По думите му договорената ваксина ще се прилага само в болничната помощ.

"Очакваме от утре да стартира издаването на електронните направления. Лекарят преценява относно информацията за симптомите. На пациента ще се генерира код и освен лична карта, ще трябва да представи и този код в лабораторията. Лимит се преборихме засега да няма. Първоначално имаше, но ще могат да се издават само от личния лекар тези направления", обясни д-р Миндов.

Онези, които се съмняват за това, че са болни, но нямат симптоми - за тях не се предвижда издаване на направление за Ковид.

Според него много от младите хора предпочитат антигенни тестове.

"Лечението на пациентите ми зависи от състоянието им, възрастта и какво доверие има помежду ни. Когато хората се уплашат, те са готови да дадат всичко. Страхът подтиска имунната система", каза още събеседникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксината не е една защо са избрали тази с толкова трудно съхранение и приложение те си зная но не им вярвам на преценката Унгария избра руската аз ще чакам българската
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде сега антиваксърите са на ход.Много по-лесно е да критикарствам, отколкото да предложиш решение.
16
4
 
8
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Транскапиталистите мислят единствено за чекмеджетата си. Затова е тая страшна пропаганда за най скъпите и неефективни препарати. Като самолетите ф16. Тая прогнила система ще се разпадне съвсем скоро. Колкото по скоро, толкова по добре.
15
0
 
7
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
А ЗЕТЯТ ли ще внася ваксината???Не вярвам тъстът да не го уреди да се облажи с някой друг милиард !
14
0
 
9
 
! Отговори
До 1. Хехе преди 3 години
То оши тази не е излязла още няма одобрение от комисиите, но важното да се изказваме умно...
13
3
 
8
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Някой да е изненадан? Шефовете на болници и отделения, разни НОЩници и ГРОБари всеки ден се молят по църквите не изтърват голямата далавера с източването на нашите пари от здравната каса посредством "заразените"
12
4
 
9
 
! Отговори
SS преди 3 години
До 9 Само луд би се ваксинирал! Виж такива според един професор в България са 80 процента.Давайте ставайте опитни зайци.
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ежегодно в България хиляди хора участват доброволно в клинични изпитания на неразрешени лекарства. Понякога тези лекарства им дават шанс за живот, преди да са одобрени официално - например за рак, диабет и др. Дори на Тръмп му лекуваха ковида с още нерегистрирано лекарство. Трябваше да пуснат и ваксините, за който иска да участва в "проучване" преди официалната регистрация.
10
0
 
10
 
! Отговори
Отговор: преди 3 години
Не сме избирали ние ваксината, а това е първата разрешена за употреба. Скоро ще има и други!
9
8
 
5
 
! Отговори
напротив преди 3 години
До SSвсеки лекар би се ваксинирал без да е изпитано нещо кой знае колко многоза да помогне на другитеа и повечето лекари са го изкарали това и няма нужда да се ваксиниратв Чехия например лекарите се ваксинират масово с чешка ваксина която се води експерементална и им няма нищо виж им сттистиката нито се заразяват нито боледуват нито имат стрнични ефекти
8
7
 
10
 
! Отговори
SS преди 3 години
Най напред щели да ваксинират лекарите,полицайте и старческите домове.За последните да намалят пенсийте.Незнам лекар да поиска доброволно да се ваксинира с нещо което не е изпитано достатъчно добре.За полицайте те са по заповед.За такъв глобален експеримент дори фюрера не можа да извърши.Който има глава на раменете нека сам помисли и да реши далу да се ваксинира.
7
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната врътка на Тиквата за пълнене на чекмеджета, този път с цената на човешкия живот Купува най скъпата и най безполезна ваксина.
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първите ваксини са само за лекари и учители, само 120 хиляди ваксини. За хората по селата са поръчани от другите... А може да иЗчакат и българската!
5
1
 
6
 
! Отговори
Асан преди 3 години
НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕМАААААААААААААААААААА ВИИИИИРУУУУУУУ СЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!Язе прутествам!кАК ПРУТЕСТВАХ толку дена!Ама плаштайте още де!Ония тримцата убавите дека бегаа!?
4
0
 
4
 
! Отговори
Д-р Очевидност преди 3 години
Сподели все очевидни неща.
3
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи те могат да я произведат и доставят, ние не можем да я транспортираме до Бургас и Варна? Както е дошла до София, така и нататък?!?А относно малките села - ми те тези хора ходят на лекар, ходят за лекарства, така ще отидат и за ваксина
2
4
 
10
 
! Отговори
оя т преди 3 години
грип си има винаги,и преди и сега и занапред,но панчо няма,и няма
1
3
 
18
 
! Отговори
 хаха преди 3 години
не е ясно джурналята ли пак нещо се бълтавят или тия дето се изказват са бездарници някви, нотази ваксвина е поръчана наред с още 5-6 други просто тя излиза първа на пазарадругите още не са излезналиима мобилни фризери за пренос на ваксината до където искатеосвен това тя се инжектира в нормална температура не докато е -80да не говорим че не се прилага на хора които са в момента заразени и таквиа които са искарали болсеттапо-добре помислете КОЙ ще се ваксинира а не къде