Мъж е починал в болницата в Русе, няколко дни никой не казал близките

Дядото на Емилия постъпил в болницата, след като състоянието му се влошило
Обновена: 30 ное 2020 20:11 | 30 ное 2020 20:07, Анисия Иванова
45

Близките на болен от COVID разбират, че е починал в общинската болница в Русе дни след смъртта му. Причината – никой не ги е уведомил, а опитите им да получат информация не се увенчали с успех.

Дядото на Емилия е постъпил в болницата, след като състоянието му се влошава. Първите дни те поддържат връзка с него по телефона. Той им споделя, че част от багажа му липсва.  

"Единственото нещо, което разбрахме от него е, че е останал бос. Няма му ги чехлите, които изпратихме с всичкия му багаж", каза Емилия Гатева.

Това е и последният път, в който семейството говори с мъжа, след това той спира да отговаря на обажданията им. Следват десетки опити да получат информация от болницата.  

"В продължение на може би 4-5 дни ние пробваме да се свържем със сестрите. Звъним, не вдигат телефона или когато вдигнат, просто казват - ние не можем да дадем никаква информация. И затварят телефона", посочи тя.  

Последната информация, че дядо ѝ е с кислородна маска, Емилия получава от познат на семейството, който работи в болницата.

"Вчера майки ми решава да звънне пак, да направи пак опит в болницата да се свърже с лекарите или със сестрите. При което доктор за пръв път отговаря по телефона и казва: Никой ли не ви е уведомил. Той почина в петък на 27 ноември следобяд. Баба ми почина също на 27 ноември. Надявах се да я прескочи тази дата", сподели жената.  
получава от познат на семейството, който работи в болницата.

Според юристи лечебното заведение е нарушило Закона за здравето.
 
Според Мария Шаркова - адвокат по медицинско право: "Когато пациентът е починал, лечебното заведение е длъжно да информира близките. Единствената причина да не го направи своевременно е, ако е неизвестна самоличността или не са известни данни за близките на този пациент. В този казус не е такъв случая, защото самите близки са търсили информация за своя близък и те са били активната страна".

От лечебното заведение отказаха коментар.

Към момента и друг член от семейството е постъпил за лечение в същата болница. Близките на починалия са потресени и се надяват това да не се случва с други пациенти.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
20
 
! Отговори
До 13 и 16 преди 3 години
Темата не е за това дали има легла или няма, а за престъпното отношение на медицинския персонал в болницата. За това което са направили може да бъде заведено дело срещу тях. И си го заслужават
16
4
 
19
 
! Отговори
Нормално преди 3 години
Прикриват уликите.
15
4
 
21
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
В болницата са нямали време от мисълта за допълнителните 1000 лева и са забравили за дядодо
14
5
 
8
 
! Отговори
Гейчето Министър преди 3 години
Има леглаЗа Бойко Борисов неговите дружки и дупетатитеЗа вас простолюдието НЯМА ХАХАХАХАХАХАХА
13
6
 
6
 
! Отговори
БоКовидски Лошини преди 3 години
Важна Новина:На улица Радост номер 8 във Варна лек автомобил уби котка, шофьора засега не се издирва.
12
11
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЛЕГЛАТА НЕ СА НЕОГРАНИЧЕНО КОЛИЧЕСТВО!ВСЯКА БОЛНИЦА ДА СВИКА КОМИСИЯ И ВСЕКИ КОЙТО Е МНОГО ЗЛЕ ЗА БЪДЕ ЕВТАНИЗИРАН ЗА ДА ОСВОБОДИ ЛЕГЛОТО ЗА ДРУГ!!!
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълна лудница е в момента по болниците . Дано покрай ограниченията спаднат случаите , че и болниците да се разтоварят
10
4
 
18
 
! Отговори
Пашата преди 3 години
Ако Европа е цивилизация то България явно хуманно е приблизително до каменната ера!много критикувате Турция .спрямо здравето дали си осигурен или не,влизаш лекувате и излизаш!като нация сме под нулата
9
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точили са кинти. Това е обичайна практика.
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искат обаче по 1000лв.отношениетп към близките на пациента къде е...
7
3
 
10
 
! Отговори
До малоумниците преди 3 години
Ей тъпани, не пишете глупости, особено 5ти коментар, пожелавам ти да изпратиш най-милото, без да ти обърнат внимание ....
6
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това с багажа не е от днес винаги го е имало. А че някой мед.сестри си мислят че болницата е тяхна и си правят каквото си поискат също не е ново. Когато мои роднина беше в приет в болница по спешност посреднощ час и половина сестрата не можа да ми каже къде е настанен накрая охраната ми каза от там в самото отделение след 3 часа чакане ми забиха въпроса що не съм му дала аулин като му било лошо.
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеН 5 полуживите ги лекуват по телефона
4
29
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПОЛУ УМРЕЛИ ОТИВАТЕ В БОЛНИЦИТЕ И СЕ ОЧАКВАТ ЧУДЕСА!!!
3
2
 
15
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Коментара ти е неуместен. Това с Македония си е съвсем отделна тема като искаш да я бистриш с такива блестящи коментари пиши под статиите свързани с това
2
29
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПРАВИЛНО СА МУ СВИЛИ ДРЕХИТЕ И ЧЕХЛИТЕ ЗА ДА НЕ СЕ РАЗХОЖДА НАСАМ НАТАМ ИЗ БОЛНИЦАТА!!!ИМА СИ ГЪРНЕ ДО ЛЕГЛОТО ДА ГО ПОЛЗВА!!
1
26
 
4
 
! Отговори
V преди 3 години
Сигурно е македонец. То там у Руси има много македонци .Александър Каракачански Велики там е забил копието и е казъл -Тука ще бъде Македония сега дайте да направим едно вмро :)))