Български влогър с кауза да помогне на безработните заради COVID-19

Не го правя за пари, ще съм посредник, заяви Алпер Чочев
4 дек 2020 09:57, Ния Христова
2
 
Множество българи останаха без работа заради пандемията. 
 
"Това, което на мен ми се случи, беше, че останах с 60 лв. и не знаех какво да правя. Отидох общ работник и след това реших, че по някакъв начин трябва да помогна на другите хора без работа. Те искаха да им помогна, но не знаех как, нямам фирма". Това разказа пред Bulgaria ON AIR влогърът Алпер Чочев.
 
Той решав ада създаде инициатива, която помага на безработни българи да успеят да оцелеят по време на пандемия.
 
"Според мен човек трябва да има кауза, не го правя за пари. Аз ще съм посредник, има доста фирми, които искат да помогнат. Но трябва да си помагаме, целта е да си помагаме", заяви Алпер.
 
"Много хора ми пишат - има хора, които казват, че не искат нищо, само да помогнат. Помогнахме вече на 2 момчета и съм много щастлив", допълни влогърът.
 
Алпер Чочев обясни, че инициативата не е за да печели последователи или пари, а просто така е възпитан. 
 
Той вярва, че хуморът помага в тези ситуации и че за него работата като сервитьор е едно представление.
 
"В началото изпитвах неприятно чувство, защото не исках да работя тази работа, но си казах - това ще отмине, ако обслужа днес 100 човека, ще забавлявам 100 човека, това е едно представление", каза Алпер и допълни, че инициативата трябва да продължи, а хората да си помогнат сами и да не чакат държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Bojkov vinagi e ponagal sa sporta tova moje da go potvardi stefka kostadinova i mn dr dr milioneri miliar deri ne sa pomagali sabogataha ot dalaveri 4etoh v monitor sa bijkov bravo dano napravi musei v sofia