Кривата надолу: Спад на заразените в София с 20-25% за 14 дни

Резултатът от седмицата е благоприятен, заяви проф. Кантарджиев
250
Кривата надолу: Спад на заразените в София с 20-25% за 14 дни
Снимка: БГНЕС

През последните 14 дни в София се отчита спад на новите случаи на заразени с коронавирус. Това е благодарение на мерките и хората, отчете директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев пред БНТ.

"До 20 декември ще сме наясно дали ще бъде възможно поне да се събират 2-3 семейства за празниците", допълни той.

Още по темата
По думите му 10 души в момента заразяват 7 до 9 души.

Според Кантарджиев обществото се подготвя да бъде против ваксинирането. Господин, който не е лекар, говори за странични ефекти на ваксините. Ако не си лекар, как ще говориш за епидемиология, попита Кантарджиев.

"ЕС хвърля огромен ресурс, държавата хвърля огромен ресурс, не виждате ли министърът колко пъти излиза, какви комисии се направиха, план се направи, купиха се на -70 градуса фризери... Създаде се един щаб, който трябва да осигури плановата ваксинация. Изведнъж излиза някой и казва: Да, ама тия ваксини са изследвани на млади хора, а не на възрастни, които трябва да се ваксинират. Явно колегата не е чел", каза още професорът.

И допълни, че има данни, че новите ваксини не вредят и на хората над 70-годишна възраст. Той оцени руската ваксина като много добра, тъй като Русия има традиции в областта на ваксинирането.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе що се залъгвате, спаднала София, ми варна като е 30% нагоре кскъв спад имаш, София не е България. Айде стига кръчмарски стъкмистики само и само да ги отворят за Коледа.
137
0
 
6
 
! Отговори
До 144 преди 3 години
Не знам дали изобщо има частни лаборатории които да работят в събота следобед и неделя, затова и по-малкия брой тестове и заразени. Толкова ли е сложно за осмисляне?!!
136
0
 
12
 
! Отговори
някой преди 3 години
Аз така си смених личната лекарка.И тя така, като другаря Кантарджиев ми викаше: "Ох, главата ме боли от вас, които не сте лекари, да ми давате акъл!"Еми, много съм доволен от новата ми лекарка! Тя винаги ме изслушва и се съобразява с мен, когато имам различно мнение. Но и много ми помага - дава ми ценни съвети от които съм доволен и определено няма да я сменям!
135
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не е надолу. Просто хората се изучиха да не се ходи за PCR тест. Отиват само ако не могат да дишат или не са при някои от робовладелците на работа. Ако си на държавна работа няма проблем да покажеш положителен тест. Но при олигарсите ако покажеш тест и се наложи да карантинират цялата бригада - ти казват заради теб останахме без работа. След това се започва психологически тормоз. Вече в Пловдив има подобни случаи.Хора от бригади в една фирма изчезват и никой не знае болни ли са или в отпуск
134
2
 
2
 
! Отговори
До 142 преди 3 години
В кой въздух се носи? В този в който дишаш със съседите си. Тома неверни.
133
3
 
5
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
Лекарите най-добре знаят как да се справят с вирусите и болестите, но хората са прости и не ходят на лекар. Хората трябва да ходят на лекар.
132
0
 
6
 
! Отговори
До 137 преди 3 години
Само *** който ивее върху хоста си може да изрече такива думи то и от вас няма нужда но ви търпим . Плащаме си данъците с който.ядете софрите.си,какво искате повече?
131
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората не отиват на лекар. Търсят лекар в краен и спешен случай. Останалите вирусоносители си ходят на работа, тъпчат се не само в метрото и хипермаркетите, но и продават на пазарите. Общо взето хората не търсят лекар и не правят тестове. Ако някой много се съмнява-отива и прави антигенен тест. Когато излезе положителен - не отива за PCR тест. Това се случва защото хората са наплашени и много се притесняват да не останат без работа. Работодателите им казват да се внимава да не затворят фирмата.
130
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С нетърпение очаквам събота и неделя, защото вирусът си почива и умират по-малко хора, виж понеделник и вторник наваксва, гледайте официалните цифри само
129
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ти кажат че можеш да ходиш на работа или да пътуваш без да си обработен с отровни химикали и ваксини.------Е, ако стоите като телета някой да ви "казва", тогагава да - ясно е, че така ще стане.
128
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Факт е че се носи и във въздуха и заразява от 30 40 метра без проблем!-------Аха...И в кой точно въздух се носи?Колко кубически километра въздух може да зарази един човек с дишане? И между другото, ако така се носи, за какво тогава носим маски и как не сме се заразили всичките 8 милиарда души?
127
1
 
3
 
! Отговори
До 127 преди 3 години
Браво, страшен "умник" си ти и хората около теб. Направо герой !
126
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гробарска *** си ти Кантранджиев
125
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този човек според мен избива комплекси за малоценност.-------Този човек не избива комплекси за малоценност. Ако поне малко познаваш хората, ще си наясно, че този човек е *** и садист на базата на чувство за свръхценност спрямо вас - масата. Менгеле е бил скромен труженик на науката, в сравнение с този завършен ***.
124
0
 
5
 
! Отговори
Ще ви набутат Вакси преди 3 години
Дори и без вируси ще ви боцкат. Уж доброволно, но насилствено ще бъде. Ако ти кажат че можеш да ходиш на работа или да пътуваш без да си обработен с отровни химикали и ваксини.
123
2
 
3
 
! Отговори
До 134 преди 3 години
Ами то и от вас няма нужда ама ви търпим
122
1
 
7
 
! Отговори
ЧИ ТОВА Е ПОБЕДА БЕЗ преди 3 години
Направо според изявлението на професор Кантар за нечувания успех от локдауна излиза че НЕ са ни нужни ваксини. ЧИ ТОВА СИ Е ПОБЕДА НА ВИРУСЧЕТО БЕЗ ВАКСИНА.
121
4
 
4
 
! Отговори
Тялото преди 3 години
В предвид че инкубационния период е средно 5 дни, това означава че заразяванията са почнали да спадат преди 20 дни, както казаха всички модели за страната ни. Спада ме е заради мерките, просто играете свирен мач.
120
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според статистиката и Българите обитаващи България са 7 милиона ..но ако излезеш с колата на шега и посетиш поне 200села ще видиш че никъде няма хора освен в градовете....и едва ли сме повече от 4ри милиона. Статистиката се прави на който му и както му е удобно. Реално нещата никога не с такива каквито се казват масово за пред масата. Проблемът е, че това Не се лекува...и се презаразяваме постоянно. Факт е че се носи и във въздуха и заразява от 30 40 метра без проблем!
119
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прекрасно, щом пандемията преминава от самосебе си, значи от вас повече няма нужда, благодаря!