В пандемията - не преживяхме катарзис, разделихме се

Христо Монов: Не можахме да се зарадваме заради Кобрата
19

80% от българите оценяват тази година като лоша за страната. Това сочат данните от проучване на агенция "Тренд", направено между 26 ноември и 3 декември.

"В масата си не преживяхме катарзис, напротив - разделихме се. Лъснаха прослойките в обществото ни - по отношение не само на интелекта, но и на търпимостта към другия. Оказа се, че малко хора са способни да възприемат другия като ценност в тази сложна ситуация", коментира психологът Христо Монов в предаването "Денят ON AIR". Според него българите сме свикнали да се спасяваме поединично.

"Коронавирусът ни даде възможност да преосмислим себе си, да потърсим своята идентичност, да видим кои сме в този свят", добави той.

Монов посочи още, че трябва да помислим как да изградим общност и да разберем, че от тази ситуация с пандемията поединично спасение няма.

Психологът коментира и реакциите относно двубоя между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа, който изправи българи срещу българи заради поведението на Кобрата в злощастния за него мач.

"Този път не можахме да се зарадваме, може би защото имаше една много лоша медийна стратегия за представяне на този двубой. От друга страна, имаме национална телевизия. Така ли не можахте да заделите пари, за да може този мач да се излъчва? Може би оттам тръгна това. Това уби чувството ни за общност. Накара ни всеки да се спасява въпреки другия", заяви Монов пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
на ви Бузлуджа преди 3 години
До ОТЧУЖДАВАНЕГнездото на комунистически вируси!
14
0
 
2
 
! Отговори
ОТЧУЖДАВАНЕ преди 3 години
ВМЕСТО ДА СМЕ СПЛОТЕНИ И ОБЕДИНЕНИ! нА ВИ БРАТСТВО-РАВЕНСТВО!*** бкп
13
0
 
1
 
! Отговори
ПЕНЮ ПЕНЕВ преди 3 години
До КарандашЧОВЕКА - КОМУНИСТ...
12
4
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Какъв катарзис със cлa6oyмниците в брюксел начело?
11
4
 
4
 
! Отговори
Handel преди 3 години
"Според него българите сме свикнали да се спасяваме поединично." Ами логично бе, капyтяк! Като всеки спаси себе си всички ще сме спасени или помне ще сме положили усилия да се спасим. А сега останахме на ГРОБ, НОЩ и лекарската мафия да ни спасяват, поради което болните *** по стълбите на болниците и са 1-ва място е Европа по смъртност. А тия които са на върха потриват доволно ръце и пълнят чекмеджета.
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В това студио не им ли омръзна да канят *** жалейки.
9
0
 
3
 
! Отговори
Профайлър преди 3 години
Разбира се, че ще се разделим. Така функционират обществата от хилядолетия. Вие това, като психолог не го ли знаехте?
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората които пишат старите правят така
7
0
 
3
 
! Отговори
ааа преди 3 години
Абе ти *** ли си, какъв си!? Какво да се радваме за Кобрата, че го спукаха от бой ли, за това ли да се радваме? Или то най-добре на принципа на Христо Монов - и да паднем и да бием пак с бай Христо да се напием.
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз си пожелавам неоженените/неомъжените през тази отминаваща година, да се бракосъчетаем през идната година. Времето лети.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно така парите пораждат злоба а какво му трябва на човек една ласка усмивка и да си изкарва прехраната честно не като гази другите
4
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Което явно подчертава това което пиша че всеки гледа парите не това да помага без обещание за получаване на пари жалки сме
3
1
 
5
 
! Отговори
666 преди 3 години
Напълно нормална реакция! Нищо неочаквано за мислещ човек!
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
докато не станат парите ни като в западния свят не може да няма разделение. Сега всеки трепери за заплатата си, кризата породи необходимост от пари и това поражда озлобление
1
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалко е да мислех че хората ще станат по съпричастни един към друг а те станаха още по озлобени един към друг ние не сме нормални