Д-р Виткова: Разпускане на мерките ще ни изиграе лоша шега

Прекалено многото неизвестни създават объркване сред хората
15 дек 2020 19:30, Ния Христова
47
Д-р Виткова: Разпускане на мерките ще ни изиграе лоша шега
Снимка: БГНЕС
"Бързането с плановете за ваксинация може да изиграе лоша услуга в крайния резултат. Начинът, по който се поднася информацията, кара хората да се замислят. Това хвърляне бързо в производството за ваксини остави впечатление, че се бърза не за спасяване на здравето на хората, а за натрупване на големи финансови резултати... Професионалната комуникация е притаена, хората са свидетели на политическата". Това каза пред БНР бившият здравен министър д-р Мими Виткова, която е председател на Асоциацията на лицензираните дружества за доброволно здравно осигуряване. 
 
Според нея прекалено многото неизвестни създават объркване сред хората. 
 
"Хората са жадни за убедителна информация, която да им подскаже, че пътят за овладяване на епидемията минава през имунизацията".
Още по темата
 
Д-р Виткова допълни, че относно ваксините не трябва да се бърза и допълни: 
 
"Полезните ходове на здравните власти са изпреварващо да поднесат информация относно вида на ваксините... Информационният поток е оскъден и противоречив... Геополитиката попречи на организацията около борбата с епидемията и на имунизационния процес". 
 
Според д-р Мими Виткова резултатът от частичният локдаун е скромен. 
 
"Лошото е, че при политическия страх от предстоящи избори и налагане на непопулярни мерки ще получим като негативен резултат 2 в 1 - лош здравен резултат и лош икономически резултат, защото дълго време ще се влачим с такива половинчати ограничения... Мерките не трябва да се разхлабват, докато не се види траен спад на новите случаи и смъртните случаи. Разкрепостяване на мерките ще изиграе лоша шега". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
До Тодар Правешки 3 преди 3 години
Имал съм, а отделно съм стрелял с много видове леко оръжие - Манлихер, Мосин, Шпагин, Судаев, МР-40 (дето му викаха погрешка Шмайзер - най-калпавата Знам 7-8 системи на затворна задръжка. Имам нещо..Ти, ***, бързаш да хапеш! Много е лесно да си счупиш някой кучешки о непознат! Не се пробвай, различни класи сме! Стар съм, но много зная и мога! Какъв съм по специалност, оставям да гадаеш! Думата "бояришник" ме дразни! Значи глог и го има във всяка аптека. Аз пия фина ракия, елитна водка и бърбън
40
0
 
1
 
! Отговори
До Тодар Правешки 2 преди 3 години
..Арсенал ЕАД - до 1999, Арсенал АД - от 3.12.1999 г.(Уики). След разпада на Варшавския договор не плащаме и стотинка за лиценз. Бичим десетки разновидности, колко му е - променяш дължина на цевта, разни дръжки, планки, пламегасители и - чисто нов модел! Акълът ни стига до тук! Вярно, един мушмурок, Бакалов се опита да се прави на конструктор ама нещо запецна. Опита се да направи булпап с 65 идентични части, но не реши най-важното - амбидекстрозността и умно изхвърлане на гилзите!Ама шум до Бога
39
0
 
1
 
! Отговори
До Тодар Правешки преди 3 години
Бях ти отговорил, но твоите дружки са ме изтрили. Ще пробвам пак.Не знам дали си бил в казармата, имам поводи за съмнения. Аз съм служил на НР България, клел съм й се, целувал съм знамето й и съм готов да умра за това, което е останало от нея! Нали ако зли врази ни нападнат, ние куци и сакати старци ще застанем да Я браним! Не вие!Аз, шмугльо, имах АК-47, произведен в Завод 10 с орехови приклад и ложа, фрезован, бижу! Така се казваше заводът до авг.1964 г. ДФ Арсенал - 7.1989-12.1991, Арсенал
38
2
 
3
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 3 години
До петолъчник 43Произвеждаме АК по лиценз, за който сме платили, другарю цоциалист!И го произвеждаме в завод "Арсенал"!Когато бях в казармата, бях въоръжен с автомат "Калашников", произведен в завод "Арсенал"!Явно Вие другарю, сте служили в някое супер секретно поделение, и сте бил въоръжен с автомат "Арсенал"!Един съвет :Спрете бояришника, товарищ. Не Ви се отразява добре!
37
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 36Човек, ако е доктор, е такъв за цял живот! Познавам десетки доктори от висока класа! И пенсиониран, докторът е доктор. Няма друга професия, която така да поляризира - или е доктор или е търгаш! Или знае медицината от А до Я, или може само едно, понякога в съвършенство, но едно.Ексминистърчето Пепи, крайно дясното политиче, племенник на патриарха на социалдемокрацията със същото име, ти би ли му се доверил да те лекува? Остана в историята с апаратчетата за пръстови отпечатъци!
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тодар ПравешкиАман от лъжи и глупости! Цени - над международните! Ние досега произвеждаме АК, без да плащаме стотинка, нахално го нарекохме "Арсенал", продаваме го на всеки, даже на Ислямски джихад, имаме си заводче в Щатите, ама карай, Панчо! Спри пиенето, не ти понася. Вземи да научиш български! Това пълен член! Всъщност, ти държал ли си пълен член?
35
2
 
4
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Тази червена ***, която докторите в България искаха да линчуват когато беше здравен министър в правителството на Жан Виденов, изпълзя на светло и започна да дава съвети за неща, които не разбира и не са и специалност!Типичен представител на червената номенклатура, дете на активни борци, цял живот ползвала привилегии, да гори в ада дано!!!
34
1
 
4
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 3 години
До петолъчник 39Шмугльо, говориш пълни глупости. Цитираш думи, които циркулират в медийното пространство от години, без да си си направил труда да ги провериш. За твое сведение, архивите бяха отворени и се видя, че любимия ти СССР ни продаваше и горивата, и въоръжението на цени над международните, настоявайки да им плащаме в твърда валута(долари)!Както винаги съм казвал :Социализма и алкохола не са простили на никого!!!
33
0
 
2
 
! Отговори
Днес преди 3 години
Интервюта даваха само лекари и защитаваха тезата да не се разхлабват мерките. Но никой не поиска да каже, че не включването на антигенните тестове изкривява броя на установените положителни тестове. Преди 1 месец се отчитаха почти по 11000 тесту, днес 5000 и говорим зя затваряне. През този 1 месец дадоха повече пари за лечение на К19 на болниците по клинични пътеки и се увелии броя на лежащо болните. Много причини, но никой не ги коментира. Но идват новите сметки и хорта няма да имат пари за пла
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 22Боже, колко си умен! Мен ме ваксинираха, за да съм ваксиниран или да съм имунизиран срещу едра шарка. Имам белези. И считам, че съм имунизиран срещу тази болест. Или не? Сравнението ти с лопатите кърти! Гениално!
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази администраторка не е виждала болен от десетилетия. Странно защо се интервюират невежи хора без никакъв практически опит и отдавна е забравили що е медицина. Титлата доктор при нея отдавна е изгубила съдържание.
30
3
 
4
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 3 години
Алоу, петолъчниците, аре марш на язовир "Копринка" без маски!И да не забравите да поканите През-ден-та, ***, Жан Виденов, Премянов, децата и внуците на шумкарите, вдигнали оръжие срещу собствения си народ за интересите на чужда държава!!Да го кажа на езика на коалиционния ви партньор :Юруш!
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая нали беше министър на здравеопазването-по нейно време избягаха най -много лекари и сестри. Да отива сега на първа линия. Цял ден обикаля телевизиите да хули. Пусти реваншизъм
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На една безхаберна пасмина, която гледа ферми, мерми и подобни простотии И е все тая.
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ния Христова, така ли е относно знаците разобличаващи лъжеца и нарочно ли избрахте тази странна снимка?
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаците, които ще ви помогнат да разобличите лъжецаKак да разобличите измамното поведение на закоравелия лъжец. Когато устата лъже, другите части на тялото, под влияние на главния мозък, извършват издайнически движения.Докосване и почесване на ухото.В съзнанието на лъжеца изниква вътрешен конфликт. С това движение той се опитва да блокира ефекта на изречената лъжа.
25
6
 
3
 
! Отговори
Проктолог до Фактоло преди 3 години
До ФактологДжендърче, не можеш да стигнеш до чатала на Велислава и на Мими Виткова!Твоите мисли се въртят само около правото ти черво!
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно беше интервюто, но трябва да се изгледа цялото. Едно нещо само - Витков напомни, че здравеопазването е елемент на националната сигурност и тук не важат пазарните принципи. Епидемията отново го доказа.
23
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и не забравяйте тези които ви затварят взимат по 5 до 30 000 лева без бонусите ;)
22
5
 
6
 
! Отговори
До Доктор Сър Пичук преди 3 години
Хкрементче, лично познавам Витко Иванов - Бако! Щом му викаш шумкарин, предател, ясно! Значи си фашистка семка! Потомък на недобити фашаги! Витко Иванов беше смелчага и запази и укрепи отряда "Г.Бенковски" след януарския разгром във Вълчешкия дол. Бако беше изключително честен човек и не се облажи като някои от своите! Да, имаше и такива! Бако се пропи, несъгласието му с някои порядки го сломи.Цял Видин знае това!Този отряд прие боя с немските фашисти, нахлули при Връшка ***. Слава на героите!