100 млн. за болници, Борисов: Правим всичко за докторите и за хората!

Премиерът благодари на медиците, борещи се с коронавируса
Обновена: 16 дек 2020 12:49 | 16 дек 2020 12:40, Веселина Йорданова
264
100 млн. за болници, Борисов: Правим всичко за докторите и за хората!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Близо 100 милиона лева отпусна на днешното си заседание правителството за дейността на лечебните заведения, които осигуряват над 50% от легловия си капацитет за лечението на пациенти с COVID-19.

Средствата ще бъдат за ремонтни, строителни дейности и нова апаратура в големи болници.

Още по темата
"Всичко, което правим, правим го за докторите и за хората", заяви министър-председателят Бойко Борисов.

По бюджета на Министерството на здравеопазването се одобряват допълнителни 65 милиона лева, 50 милиона лева от които са за 55 лечебни заведения, приемащи пациенти с COVID-19, и готови да осигурят над 50% от легловия си капацитет за заболелите от новия вирус. Останалите 15 милиона от сумата са за купуването на бързи антигенни тестове за диагностика на българските граждани.

С постановление на Министерския съвет бе увеличен капиталът на болница "Пирогов" с 14 995 760 лева. Средствата са за строително-монтажни работи и за купуване на медицинско и немедицинско оборудване за нуждите на лечебното заведение.

"В рамките на няколко години този символ на българската медицина и за българите "Пирогов" беше реновиран клиника по клиника. Това, за което настояваха хирурзите, сега ще го има - нови най-модерни операционни", подчерта премиерът Борисов.

Директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов изтъкна, че благодарение на отпуснатите средства ще бъде завършен пълният цикъл на модернизиране на най-голямата спешна болница в България. "Ще бъдат завършени мултифункционалното спешно отделениe, 7 клиники и 17 операционни зали. Приключен е и ремонтът за енергийна ефективност на всички сгради в болницата", посочи Балтов.

Правителството отпусна също 15 милиона лева на столичната болница "Света Екатерина" за купуването на модерна медицинска апаратура за новопостроения блок Б. 3,5 милиона лева ще получи и Александровската болница за строителство, ремонт и оборудване. С финансирането част от сградите на болницата ще бъдат реновирани, предвижда се също построяването на детска градина за децата на работещите медицински екипи в района.

Допълнително финансиране от 1 милион лева получава и МБАЛ "Св. Анна" във Варна за реновиране на фасадата на терапевтичния блок на лечебното заведение. Средства в размер на 450 000 лева се отделят и за общинската болница в Нова Загора.

"Благодаря на всички медицински лица, които са на своя пост и в резултат броят на излекуваните започва да става повече или колкото броя на заразените, което се дължи изключително на вашите действия", обърна се премиерът Борисов към лекарите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РАЗПРАВАТА С МУТРИТЕ И КОРУПЦИЯТА Е БЛИЗО... СПРАВКА МИЛОШЕВИЧ.
137
4
 
26
 
! Отговори
Христо преди 3 години
Нямали сме такива лапачи до сега
136
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрата на корупцията и беззаконието!
135
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УМИРА ДЕМОНА НА КОРУПЦИЯТА
134
3
 
17
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Тоя...*** докато е на кранчето с парите ще...разсипе съвсем държавата.Правел всичко...възможно за...доффторите и хората,за това жените ни няма къде да родят и обикалят като...гламави от болница в болница,от град в град.Кой му разрешава на директор на областна...държавна болница да затвори родилното отделение.Тоя трябва вече да е уволнен и в следствен арест,но си стои и си клати...краката,като цялата Бокова администрация и се оправдава с..вируса.Липсва един...нашенски Сталин в цялата картина
133
9
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Лично за мене 200 км.ч.е малко бавно за магистралата:):):):)
132
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корумпирания бойко срещу Българския народ!
131
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
100 милиона си е нищо при условие че трябват 100 милиарда и се краде от ГЕРП за магистрали, саниране и метро. Медците бягат в Германия където заплата е 4000 евро или 10 хиляди лева на месец .
130
2
 
22
 
! Отговори
ХХХХХ преди 3 години
Това е унищожителят на България.Той дава нашите пари като собствени,без въобще да се интересува какъв е резултата от това,а повече от половината са за негови хора.Да се маха по-бързо,само това може да е по-добре за България!
129
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господин Борисов като един Демон от морето от закостенели комунисти и сребролюбци и българския народ търси надежда и облекчение от него на милиони българи и техните лекари!
128
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МУТРИ ВЪН! МУТРИ ВЪН! МУТРИ ВЪН!
127
0
 
12
 
! Отговори
мак преди 3 години
Не е ли така, че се "грижи" за големите болници в големите градове, а тези в провинцията се спасяват сами, а ако не могат или не им достига персонала, им закриват отделения? тулупа напоследък само това говори - цифри, кинти, аз, аз, аз. И нали това му е работата, да работи за хората, а не само за шайката си и нЕма нужда да се тръби за това.
126
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОРУМПИРАН ПОЛИТИК БИЯЧ НА НЕВИННИ ХОРА И ЖУРНАЛИСТИ.
125
1
 
21
 
! Отговори
МАРКУЧ преди 3 години
Нищо НЕ направи за болниците, докторите и медиците за 15г! Сега щото цялата държава гледа натам си прави ПР и бута пари на там. Да припомним ли че през първия кабинет на Борисов 84 болници бяха закрити, 10 000 мед сестри избраха да напуснат страната, болниците станаха търговски дружества и вместо да вървим към здравни услуги като човешко право тръгнахме да продаваме живот на хората. Разни главни лекари станаха по богати от цар Соломон, докато обикновените лекари и сестри умират от глад!
124
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина като чуе 100 милиона и си вика брех много пара ... а реално като се разпределят са нищожни за нуждите на болниците в България.
123
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БЪЛГАРСКИЯ МИЛИЦИОНЕРСКИ БКП ДУДУК ЩЯЛ ДА ВРЪЩА ВЕЛИЧИЕТО НА ГЕРМАНИЯ ОТ ВРЕМЕТО НА РАЙХА ХАХААХАХХААХА
122
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
900 000 човека работят в държавната администрация без да са нужни,защото има електронен начин да се върши тяхната работа.Вярно,че са избиратели,но ги издържаме с нашите данъци излишно.Не програмистите,а те са за селско стопанство и изграждане на инфраструктурата в България.Обаче на тях на всяка дата им се плаща заплата,работили или само се мотаели няма значение.Ние частниците не работим,но за нас държавата не дава стотинка.Как ще внасяме осигуровки и данъци?Как ще им плаща Борисов със заеми ли?!
121
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сещате ли се за ония двамата лекари-шефове на болници с милионите в банка, с апартаменти в Софето за 600К лв, с коли за по 100К. Единия шеф на една държавна болница. Другия е шеф на частна болница с много държавни парици... яко точене години наред. ДВАМАТА БЯХА ВЪВ БОЛНИЧНИ ЗА МЕСЕЦ, А СЕГА СИ ВЗЕЛИ ОТПУСКИ.МАДЪРФАКЪР... ПАРИ Е ИМАЛО ВИНАГИ. РЕДУЦИРАНЕТО НА НАСЕЛЕНИЕТО ЗАПОЧНА. ТЕЗИ, КОИТО НЕ ОЦЕЛЕЯТ СЕГА ЩЕ СА ЩАСТЛИВЦИ. ТОВА, КОЕТО ПРЕДСТОИ ЩЕ Е ТОЛКОВА СТРАШНО...
120
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая болница май беше сгафила с незаконни трансплантации на бъбреци за 1/4 милион ?. И пак в тоя пясък вода с кофата.
119
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Господин Борисов като един Архангел пoри морето от закостенели комунисти и сребролюбци и носи надежда и облекчение на милиони българи и техните лекари!