Вариантите за нормален живот: Периодично затваряне или ваксини

Педиатрите са една от специалностите, които са застрашени, изтъкна д-р Иван Маджаров
16 дек 2020 11:25, Ния Христова
210
 
Лекари и експерти са категорични, че вместо отпускане, държавните власти трябва да удължат мерките до 7 януари. Те смятат, че по този начин ще избегнем да не преживеем нов бум на новозаразени, сравним дори с кризата в Италия от пролетта. Как ще подобрят комуникацията помежду си отделните звена в здравната система и ще запълнят липсващата информация за ваксините? Защо и как се стигна до опасността Белодробната болница във Велико Търново да затвори врати? 
 
Преди 5 години белодробните заболявания престанаха да се оценяват подобаващо относно финансиране от НЗОК и бяха оставени на изживяване. Колегите получаваха едни от най-ниските заплати. Проблемът не може да се оправи за месец-два. Това каза в ефира на Bulgaria ON AIR председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров.
 
Според него процесите трябва да се наблюдават и да се стимулира интересът към тази специалност. 
 
"След година, две или три може да има друг тип натоварване на здравната система и да нямаме пак даден тип специалисти", категоричен бе той и допълни: "Педиатрите са са застрашени. Това е много трудна специалност. Някои от колегите станаха лични лекари. Там също дълги години също беше ниско заплащането."
 
Относно пандемията той е на мнение, че наблюдаваме същата картина и в други държави с по-тежки мерки. Роля играе и сезонът, в който се намираме. 
 
"Трябва да има баланс за мерките и това да запазим донякъде икономиката и живота на хората. Ограничили сме удоволствията, виждаме трагедията ежедневно. Наистина ежедневието ни показва, че не трябва да плашим хората, но е тежко за лекар да изпише даден пациент, защото идва по-тежък случай", каза още председателят на Български лекарски съюз.
 
Д-р Маджаров подчерта, че има много хора с положителни антигенни тестове, но никой не ги контролира.
 
"Наближава момент, в който да изберем дали да сме периодично затваряни или да сме ваксинирани, за да продължим да живеем нормално. Задължението на държава е да осигури логистика, места за ваксиниране, а информационната кампания ще я правят лекари и медии. Благодарение на ваксините сме се отървали от много тежки болести. Всеки, който се съмнява, трябва да бъде убеден с аргументи", обясни събеседникът. 
 
Д-р Маджаров смята, че идеята за чисти COVID болници се е провалила. Той посочи, че има такива с капацитет и такива, които са само сгради. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
22
 
! Отговори
'.. преди 3 години
Тия смешници ако продължат с мерките да се готвят за война, защото те хората си траят траят ама накрая ще им изгърмят бушоните и няма да има протести с думите оставка и развяване на знаменца а директно размирици ще има
35
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Маджи МаджаровГРАЖДАНСКИ ДЕЛА СРЕЩУ ДОКТОР МАДЖАРОВ ЗА ВСЯВАНЕ НА ПАНИКА, ИЗНУДВАНЕ И ВЪВЕЖДАНЕ В ЗАБЛУЖДЕНИЕ! НА ТАКЪВ ДОКАТО НЕ МУ БРЪКНЕШ В ДЖОБА НЕ СЕ СПИРА.
34
6
 
3
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Правилно е, които ги е страх от ковид19 да се ваксинират. А останалите да се подпишат, че здравната система не им е длъжна.Ииии, ОТВАРЯНЕ НА ВСИЧКО
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Д-р Коронис Кауза 26-Никой не те пита не си лекар , много ги разбираш тия работи ,колко ти плащат да пишеш простотии?????
32
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 29ЗАМИНАВАЙ ЗА БЕЛАРУС!
31
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Същия тоя Маджаров плюеше по пациентите по едно време. Тези от протестите не трябвало да се лекуват ако се разболеят.. или нещо подобно. Както виждам тоя е глашатая на властта в момента и непрекъснато се изживява за бог по телевизиите
30
8
 
3
 
! Отговори
До 29 преди 3 години
Стига лъжи! Отворете сайта на министерството на здравеопазването на Беларус и вижте какви са мерките за борба с Ковид. Много по- драстични са и от нашите! Например, че всеки работодател трябва да осигури безплатно маски на своите сружители и да ги сменят на всеки 2 часа. Линк да ти давам ли? Егаси манипулаторите!
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 22И като се събуди, какво стана?
28
3
 
28
 
! Отговори
Маджи Маджаров преди 3 години
Периодичното затваряне нормален живот ли е?!Ваксините бяха по желание доколкото си спомням.
27
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Всеки, който се съмнява, трябва да бъде убеден с аргументи"Ами хайде, убеждавайте ме!Само дрънкате празни приказки, нахални ретарди.
26
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Вариантите за нормален живот: Периодично затваряне или ваксини"Тоя ще му дам още един вариант: Беларус. Ни са чули за вирус, ни са легнали да умират. Ще му дам и още един вариант - хваща лопата и си цепи тиквата на две. Така постига няколко ефекта: хем ще е по-красив, хем ще може вакуума му да поеме от разума на Вселената, хем ще извадим вътре починалите бръмбари(които са позитивен PCR).
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега се проучват всички лобисти и провокатори... за да не могат повече да всяват паника и да рекетират обществото.
24
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БауАми ясно, че всички са болни и умират от Ковид. Както имаше един случай на човек с отрицателен ПСР тест и постъпваш с инфаркт, умира и го пишат починал от ковид. За болници препълнени с такива болни ли ми говориш? И не се знае след като пътеката за ковид е 2000лв,още колко такива случаи има.Другата причина е липсата на доболнична помощ в България, която да спре наплива в болниците.Със задължителни ваксини и заплахи не става в една хаотична здравна система и лекари-търговци
23
7
 
14
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 3 години
Не вярвайте на тези мошеници! Ваксините за Ковид ще доведат до вълна от онкологични заболявания, гаранция!
22
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Търговците с бели престилки плашат за пари
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евгеници
20
16
 
7
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Абе, не ! Пътеката е 1200 лв. от август и не е увеличавана. А едно лечение на болен от Ковид често достига и 10- 15 000 лв. Стига сте разпространявали лъжи! Проблемът е изключително сериозен! Всеки ден умират точно от този вирус над 150 души. Идете в която и да е болница и проверете! Баси и диотите! Не се свършихте, бре!
19
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В събота погребахме наша близка. Опряха я на гроба, в църквата на централните софийски гробища нямаше места за 16 дена напред. Много страшно ми се видя, докато гледах как едните ги опяват пред входа, другите вътре и почти без прекъсване се сменяха ковчези. Не си бях давала сметка за този ужас до момента.
18
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С РЕКЕТА ЗА ВАКСИНИ ПРОТИВ ГРИП НЕ УСПЯХА, СЕГА МЕДИЙНАТА КАМПАНИЯ Е МНОГО ПО-ДОБРА
17
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярвам че коронавируса не е възникнал просто така...