Вариантите за нормален живот: Периодично затваряне или ваксини

Педиатрите са една от специалностите, които са застрашени, изтъкна д-р Иван Маджаров
16 дек 2020 11:25, Ния Христова
210
 
Лекари и експерти са категорични, че вместо отпускане, държавните власти трябва да удължат мерките до 7 януари. Те смятат, че по този начин ще избегнем да не преживеем нов бум на новозаразени, сравним дори с кризата в Италия от пролетта. Как ще подобрят комуникацията помежду си отделните звена в здравната система и ще запълнят липсващата информация за ваксините? Защо и как се стигна до опасността Белодробната болница във Велико Търново да затвори врати? 
 
Преди 5 години белодробните заболявания престанаха да се оценяват подобаващо относно финансиране от НЗОК и бяха оставени на изживяване. Колегите получаваха едни от най-ниските заплати. Проблемът не може да се оправи за месец-два. Това каза в ефира на Bulgaria ON AIR председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров.
 
Според него процесите трябва да се наблюдават и да се стимулира интересът към тази специалност. 
 
"След година, две или три може да има друг тип натоварване на здравната система и да нямаме пак даден тип специалисти", категоричен бе той и допълни: "Педиатрите са са застрашени. Това е много трудна специалност. Някои от колегите станаха лични лекари. Там също дълги години също беше ниско заплащането."
 
Относно пандемията той е на мнение, че наблюдаваме същата картина и в други държави с по-тежки мерки. Роля играе и сезонът, в който се намираме. 
 
"Трябва да има баланс за мерките и това да запазим донякъде икономиката и живота на хората. Ограничили сме удоволствията, виждаме трагедията ежедневно. Наистина ежедневието ни показва, че не трябва да плашим хората, но е тежко за лекар да изпише даден пациент, защото идва по-тежък случай", каза още председателят на Български лекарски съюз.
 
Д-р Маджаров подчерта, че има много хора с положителни антигенни тестове, но никой не ги контролира.
 
"Наближава момент, в който да изберем дали да сме периодично затваряни или да сме ваксинирани, за да продължим да живеем нормално. Задължението на държава е да осигури логистика, места за ваксиниране, а информационната кампания ще я правят лекари и медии. Благодарение на ваксините сме се отървали от много тежки болести. Всеки, който се съмнява, трябва да бъде убеден с аргументи", обясни събеседникът. 
 
Д-р Маджаров смята, че идеята за чисти COVID болници се е провалила. Той посочи, че има такива с капацитет и такива, които са само сгради. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе е лекар, а търговец с диплома за лекар, рекета е много силен. Утре ще дойде нов вирус за да се купуват ваксини, да се държи под контрол света.
15
13
 
4
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 9Глупости ... Защо мислиш умират пред вратата? За 2000лв никой няма да се обгради с болни (всъщност ти може и да го направиш ...).
14
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Довчера това бяха теории на конспирациите, днес или ваксина или си седи дома завинаги. Браво.
13
3
 
7
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Наближава момента, в който няма да можете току така да си живеете без да плащате ей!
12
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БауНЯМА ДА ИМА ЗАТВАРЯНЕ НИТО ВАКСИНИРАНЕ.. ПЛАШАТ НИ КАКТО ПРИ ГРИПА..
11
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 8Не, това не е лекар а търговец представящ се за лекар, появяващ се периодично по разни медии.
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е в случай, ако няма траен имунитет. А този въпрос е още дискусионен, ако правилно ни информират. Доказаните случаи на повторно заразяване са все още единични. Трябва да мине време, за да си проличи, дали е възможна епидемия сред преболедувало население. Не съм против ваксините, но нали и за тях не се знае, колко ще е траен имунитетът, освен другите въпросителни.
9
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОВА СА ПЛАТЕНИ ПРОВОКАТОРИ ВСЯВАЩИ ПАНИКА
8
2
 
27
 
! Отговори
V преди 3 години
Варианта за нормален живот е само един .НЕЗАБАВНО ЗАТВАРЯНЕ НА СРЕДСТВАТА ЗА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ .Телевизиите. ДА ВИДИМ ТОГАВА КАК ЩЕ ВИ ЗАПОВЯДВАТ ГЛОБАЛНИ ДА СИ СЕДИТЕ В КЪЩИ .Ето това е варианта за нормален живот. Няма телевизии няма локдауни затваряния карантини маски каски .Всичко това излиза от телевизорите .Дърпаш кабела и готово ;)
7
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вариантите за нормален живот: Периодично затваряне или ваксиниИ това е лекар...Не е за вярване...
6
20
 
7
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До Анонимендо 6Никой не те заплашва. Ако не намалеят болните, ще ни затварят - факт. Пълни болници с Covid пациенти никой не иска. Който и да е на власт , ще затваря и ще има мерки. Даже доцент "Мухaл" да е премиер, след като се напълнят болниците ще наложи мерки и той.
5
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започва се с облъчването, че трябва да се ваксинираме, иначе затворени. При положение, че ваксината е доброволна не може разни прасета, като това от снимката да ме заплашват.
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Третият е световната клика в затвора и свобода за народите
3
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наближава моментът подобни да престанат да си мислят че могат да командват и ограничават обществото. Да си бият ваксината щом ги е страх, останалите ще разчитаме на имунитета си. Стига сте правили пари от въздуха
2
1
 
10
 
! Отговори
офф преди 3 години
Свободен имунитет + ваксини! Никакви мерки и затваряния!
1
10
 
14
 
! Отговори
Бау преди 3 години
"Наближава момент, в който да изберем дали да сме периодично затваряни или да сме ваксинирани, за да продължим да живеем нормално" мдааам.