Да изберем елха: Класическа, синя, 3D, че и черна

Какви са основните нови тенденции в избора на коледно дръвче
17 дек 2020 16:08,
0
Да изберем елха: Класическа, синя, 3D, че и черна
Снимка: БГНЕС

Три са основните тенденции в избора на изкуствено коледно дръвче: "близо до природата" (максимално реалистични елхи в зелено),  "дълбок океан" (елхи със син нюанс) и "бягство в заскрежената гора" (посипани със сняг елхички), отчитат от българска фабрика за производството им, разположена в град Раковски.

Според проучване 58% от семействата са поръчали своето коледно дръвче в края на ноември, 32% през първата седмица на декември, а 20% – още в началото на ноември. Търсене на елхи и украса по-рано отколкото предходните години се наблюдава и в България, пише вестник "Монитор". Заради несигурността и епидемичната обстановка, семействата планират по-рано празниците.

И този сезон в България най-много се търсят зелените 3D елхи, които наподобяват естествени. Следва ги елха с натежали от сняг клони. По-малък интерес има към цветни елхи – в ярко синьо или в цикламено. Цветни елхи търсят основно търговски центрове, офиси, хотели. Много от тях поради епидемията в момента не работят. Хората, за които дизайнът, а не традицията са важни, посягат и към чисто черна елха.

"Това обаче е по-скоро любопитно изключение", коментират производителите. "Семействата у нас залагат основно на елхата в зелено или на посипаната със сняг, като в природата".

Три са новите български елхи тази година. Първата е "Виктория 3D". Тя е трудно различима от естествената (има триизмерни иглички), клончетата й са тънки и на тях лесно се закачва украса. Втората, "Аурора 3D", наподобява сребрист смърч, висока e 2.2 метра и под нея е предвидено място за подаръци. Стройна елха за по-тесни пространства е третата новост. Тя се постава на перваза на прозореца, зад вратата, в ъгъла на стаята, в коридора. Украсата й е от паднали под нея естествени шишарки.

Изборът на коледно дръвче зависи от бюджета, големината на помещението, в което ще бъде поставено, предпочитанията към цвят и форма и др. Експертите съветват белите дръвчета да се поставят на място, където няма много светлина, за да се открояват. Ако нямате достатъчно пространство, изберете елха до 1.50 м., а ако сте с високи тавани – коледно дръвче над 2 метра. Обърнете внимание и на клонките – те трябва да са достатъчно здрави, за да издържат украсата.

Клонките на 3D елхите са над 85% реалистични. Оставете минимум 50 см разстояние от елхичката до тавана, за да поставите коледна звезда на върха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари