От любов... българка захрани с €220 000 мним американски "адмирал"

Измамникът все имал "нужда" от пари, а влюбената жена постоянно пращала
17 дек 2020 08:40,
147
От любов... българка захрани с €220 000 мним американски "адмирал"
Снимка: Pixabey

Общо 220 000 евро изпратила българка за 1 година на лъжлив американски адмирал. Тя се запознала с киберизмамника във Facebook в началото на 2020 г., пише "24 часа".

Историята е подобна на тази с банкерката от Варна Невена Йорданова, която открадна над 1 млн. лв. от сметки на клиенти, за да ги прати на виртуалния си любим.

Младата дама и "адмиралът" започнали чат в мрежата. Мъжът ѝ обяснявал колко я харесва. Профилът му бил пълен със снимки от различни учения и мисии. На тях позирал с красива бяла униформа, типична за флота. Докато си писали с българката, продължавал да качва нови кадри.

Двамата се сближили. "Адмиралът" обяснявал как иска да напусне армията след края на поредната мисия. Един ден ѝ споделил, че дъщеря му е катастрофирала. Трябвали много пари за операция, а той ги нямал. Българката вече била толкова хлътнала, че тя сама предложила да му ги изпрати. Мъжът приел и поел ангажимент да ги върне.

В следващите дни постоянно обяснявал как се извинява и колко му е неудобно за ситуацията. Причината да е без пари била, че си поръчал нова кола дни преди инцидента с дъщеря му.

Вместо да се похвали с возилото обаче, нова "катастрофа" го сполетяла. Този път автовозът се обърнал, а "военният" не бил застраховал автомобила. Българката пак му пратила пари.

Последвали още няколко трансакции, а сумата набъбнала на 220 хиляди евро. Жената вземала парите от своя баща, чиято фирма е сред топ 100 на българския бизнес. Тя го лъжела и давала най-различни обяснения защо се нуждае от толкова много пари. Бащата ги давал, а парите буквално само за минути се задържали в сметката ѝ.

Жената няколко пъти канила мнимия адмирал в България. Той се оправдавал, че няма как да напусне преди края на мисията си. Обяснил ѝ, че няма как тя да го посети, тъй като се намира във военна база и правилата не го позволяват.

Българката разказала на приятели за виртуалната си любов. Те се усъмнили и ѝ казали, че е жертва на измама и трябва да подаде сигнал в отдел "Киберпрестъпност" на ГДБОП. Въпреки че всички били категорични, че е измама, българката писала на възлюбения си. Казала му, че според всички той е мошеник. Мъжът отрекъл, но приятели на жената я убедили да поиска да се видят на видеочат. Той приел, но още на втората секунда изключил картината и се оправдал с проблем с камерата. Едва тогава момичето склонило да подаде сигнал.

Случаят се разследва, според криминалисти парите са преминали поне през 20 банкови сметки, а след това следите им са заметени през компании за парични преводи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
18
 
! Отговори
глас от тъдява преди 3 години
Българинът обича да казва "Акъл си имам -пари ми дай!", но дали е така...
37
1
 
12
 
! Отговори
Още ли преди 3 години
връзват тези оправдания на схемата халал за пране на пари и финасиране на терористи? Невероятно!
36
4
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
АДМИРАЛА И КАЗВАЛ, ЧЕ ИМА МНОГО ГОТИНИ ПРИЯТЕЛИ С КОИТО ИГРАЕЛИ НА КАРТИ И ТЪЙ КАТО БИЛО ТОПЛО ГО ПРАВЕЛИ ГОЛИ А ТЯ ЩЯЛА ДА ОБИКАЛЯ МАСАТА И ДА ИМ НОСИ ПИТИЕТА!!КАЗВАЛ И , ЧЕ НЕ Е РЕВНИВ И АКО ТЯ ИСКАЛА МОЖЕЛА И С ПРИЯТЕЛИТЕ МУ ДА ГО НАПРАВЯТ ЗАЕДНО А НА НЕЯ САМО И ТЕЧEЛИ ЛИГИТЕ ДОКАТО СИ ГО ПРЕДСТАВЯЛА :D
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 42А теб като те гледам си див балкански ***.
34
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ашколсун на такива българки.
33
1
 
29
 
! Отговори
nimportequi преди 3 години
Така наречената "нигерийска" измама.
32
4
 
14
 
! Отговори
:-) преди 3 години
Това сигурно е една от старите моми Вили, Анонимна и Една жена.
31
3
 
21
 
! Отговори
Поп Грую преди 3 години
Хахахахахаха!!! Баси тъъъпата пачча! Евалла, да си ги харчат със здраве!!!Не грях ако вземеш от бълxapистански "бизнисмен"!Хахахахахахахахахах!!!
30
1
 
29
 
! Отговори
ТОП 100 преди 3 години
НОВИТЕ БЪЛГАРИ по пари, но по акъл в ТОП 100 отзад напред
29
4
 
25
 
! Отговори
БЕДНИТЕ АМЕРИКАНЦИ преди 3 години
Щом са закъсали дотам, че да доят българките....
28
1
 
24
 
! Отговори
аз преди 3 години
Ъкъл патки пасе...
27
3
 
29
 
! Отговори
А.Колев, пасе кози преди 3 години
Медиите охотно пускат подобни измишльотине, за да обират кликовете, да се радва народа, че има и по-про сти от него, и че отрочетата на богатите са гола вода- тъ пи и гроз ни.
26
1
 
27
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Бълария е на загуба заради тая жулиета, щом такива пари са изнилесени, а нищо не е внесено!!
25
0
 
44
 
! Отговори
. преди 3 години
А аз знам за една възрастна дама на 65, която се влюби във военен с "ампутиран" крак, който беше на мисия в Афганистан. Всички я убеждавахме, че това е измама, но тя реши, че ѝ завиждаме на щастието. Не знам с каква сума олекна, но прекъсна всякакви контакти с близките си, които я убеждаваха, че я лъжат.Знам и за жена на 42, кото изпрати сумати пари за лечение на "боксьор със счупен нос" от Варна, който беше на "операция" в пловдисвка болница. Момичето изтегли кредит за "опреацията". Тъжно е.
24
1
 
38
 
! Отговори
Начо Културния преди 3 години
Трябва много да е била, ммммм....нехубавичка, че да не може да си хване гадже от плът и кръв, а и при такъв финансов стандарт, абе май има нещо съчинено в цялата история.
23
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имала Кольо, дал Кольо!
22
2
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
КАНАЛ ТЛС: 360 ДНИ ДО СВАТБАТА!!!И ЗАЖИВЯХА ЛИ ЩАСТЛИВО :D
21
1
 
34
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 3 години
Рибата в морето КЕ свърши,балъците нема !
20
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една мутра олекнала с половин милион,щото е отгледала пр оста дъщеря...
19
1
 
28
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
АМА КАКВИ "НЕГОВИ" СНИМКИ И ПРАЩАЛ ТЯ НАПРАВО СЕ ПОДМОКРЯЛА!!!-------------------СКЪПА ЛЮБОВ МОЯ КОЛКО МОЖЕШ ДА ДАДЕШ! ЕПА ША ТИ ДАМ 50 ХИЛЯДИ!!!А НЕ МОЖЕ ЛИ ДА ПРОДАДЕШ И АПАРТАМЕНТА СИ И ДА ЖИВЕЕШ НА СЕЛО !! ПОМОГНИ МИ СКЪПА!!!ДОБРЕ АЙДЕ ЩЕ ПРОДАМ И АПАРТАМЕНТА ЧАКАЙ ПРЕВОДА МИ

Спонсорирани публикации