От любов... българка захрани с €220 000 мним американски "адмирал"

Измамникът все имал "нужда" от пари, а влюбената жена постоянно пращала
17 дек 2020 08:40,
147
От любов... българка захрани с €220 000 мним американски "адмирал"
Снимка: Pixabey

Общо 220 000 евро изпратила българка за 1 година на лъжлив американски адмирал. Тя се запознала с киберизмамника във Facebook в началото на 2020 г., пише "24 часа".

Историята е подобна на тази с банкерката от Варна Невена Йорданова, която открадна над 1 млн. лв. от сметки на клиенти, за да ги прати на виртуалния си любим.

Младата дама и "адмиралът" започнали чат в мрежата. Мъжът ѝ обяснявал колко я харесва. Профилът му бил пълен със снимки от различни учения и мисии. На тях позирал с красива бяла униформа, типична за флота. Докато си писали с българката, продължавал да качва нови кадри.

Двамата се сближили. "Адмиралът" обяснявал как иска да напусне армията след края на поредната мисия. Един ден ѝ споделил, че дъщеря му е катастрофирала. Трябвали много пари за операция, а той ги нямал. Българката вече била толкова хлътнала, че тя сама предложила да му ги изпрати. Мъжът приел и поел ангажимент да ги върне.

В следващите дни постоянно обяснявал как се извинява и колко му е неудобно за ситуацията. Причината да е без пари била, че си поръчал нова кола дни преди инцидента с дъщеря му.

Вместо да се похвали с возилото обаче, нова "катастрофа" го сполетяла. Този път автовозът се обърнал, а "военният" не бил застраховал автомобила. Българката пак му пратила пари.

Последвали още няколко трансакции, а сумата набъбнала на 220 хиляди евро. Жената вземала парите от своя баща, чиято фирма е сред топ 100 на българския бизнес. Тя го лъжела и давала най-различни обяснения защо се нуждае от толкова много пари. Бащата ги давал, а парите буквално само за минути се задържали в сметката ѝ.

Жената няколко пъти канила мнимия адмирал в България. Той се оправдавал, че няма как да напусне преди края на мисията си. Обяснил ѝ, че няма как тя да го посети, тъй като се намира във военна база и правилата не го позволяват.

Българката разказала на приятели за виртуалната си любов. Те се усъмнили и ѝ казали, че е жертва на измама и трябва да подаде сигнал в отдел "Киберпрестъпност" на ГДБОП. Въпреки че всички били категорични, че е измама, българката писала на възлюбения си. Казала му, че според всички той е мошеник. Мъжът отрекъл, но приятели на жената я убедили да поиска да се видят на видеочат. Той приел, но още на втората секунда изключил картината и се оправдал с проблем с камерата. Едва тогава момичето склонило да подаде сигнал.

Случаят се разследва, според криминалисти парите са преминали поне през 20 банкови сметки, а след това следите им са заметени през компании за парични преводи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
33
 
! Отговори
любов - трънки преди 3 години
Не е любов това а егоизъм и тъпотия.Тя за толкова велика се имала тази, че само адмирал в бяла униформа можел да й завърти главата. При това явно млад и добре изглеждащ "адмирал", а не типичния спаружен дедо, каквито адмиралите са в същност.
57
0
 
22
 
! Отговори
Жена мечта преди 3 години
Тази е от умните българки-)
56
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предполагам се досещате че Сергей е от махлата с цвенокожи.Само се чудя на какъв език са си комуникирали като нито Серго говори английскинито кухата лейка знае някакъв западен език.Направо роман да се пише по темата.Сигурно са въртели на гугъл-транслейтър някаква комуникация.Отделно цвенокожия няма как да има сметка в американска банка с титуляр американец та по водомера ли му е пратила тези 220 хол ойро??!?!?!
55
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със сигурност "адмирала" е български щом и е писал че му трябват пари за операция на дъщеря му.В САЩ пари за спешна операция не ти трябват дори и да нямаш застраховка!!!!!!!
54
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сергей Михайлов от монтанското село Мокреш е "адмирала".............Ще падна от стола.............ХА-ХА-ХАТочно като оня от Кочериново..........Е нема толкова проссти като барба ганьосите.
53
5
 
27
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Не се връзвайте на тази скалъпена история.Няма нормален родител,още по-малко бизнесмен,който да не се интересува къде са отишли толкова голяма част от парите му.И елементарно е да знае,че един американски адмирал е много високо платен и не е опрял до неговите пари и дъщеря.Тука има нещо друго и трябва ДАНС и НАП да се намесят.
52
5
 
22
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Абе какъв е тоя бизнесмен от топ 10,който с лека ръка си хвърля парите за кефа на чедото?Тука има нещо гнило и май таткото си е препрал паричките през няколко сметки и сега излиза с тоя номер.Другото би било много глупаво.
51
1
 
21
 
! Отговори
бонго преди 3 години
Искам и аз да работя адмирал! :)))
50
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко пъти на служебната поща сме получавали такива е-майли... Че не знам си кой милярдер бил тежко болен, а нямал наследник и искал точно на нашата фирма да си завещае парите... Ама трябвало първо ние да преведем някакви пари и да дадем куп лични данни за да оформят завещанието.С колегите се смеехме, че днес пак "станахме милионери", защото по едно време през няколко дни получаваме такива писма.Колко трябва да си г... в, че да се вържеш?!
49
2
 
24
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
Продължавам да се чудя как може да се лудо влюбиш в човек, когото не си виждал, а само си чатите!? ... гледаш буквички и си страстно и Флюбен...
48
4
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
АДМИРАЛА И НАПИСАЛ , ЧЕ МУ Е 9 ИНЧА И ИЗДЪРЖА С ЧАСОВЕ В ЛЕГЛОТО, А КАТО И ПРАТИЛ СНИМКА ТЯ ЗАГУБИЛА УМА И ДУМАКАЗАЛ И, ЧЕ ЩЕ ГО ПЕНСИОНИРАТ СКОРО С ОГРОМНА ПЕНСИЯ И ЩЕЛИ ДА ЗАЖИВЕЯТ ЩАСТЛИВО :D--------------КАНАЛ ТЛС: 360 ДНИ ДО СВАТБАТА - ЕПИЗОД: АДМИРАЛА И БЪЛГАРКАТАИ ЗАЖИВЯХА ЛИ ЩАСТЛИВО :D
47
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За татенцето не ме е яд, но съжалявам работниците му. Защото по стара традиция, парите ще си ги избие като намали заплатите или уволни хора.
46
1
 
16
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
До БЕДНИТЕ АМЕРИКАНЦИЕ ти па откъде разбра, че е американец? Колкото е адмирал, толкоз е и американец :D
45
1
 
39
 
! Отговори
Работодателите преди 3 години
За това все реват, че производителността била ниска, заплатите пък високи и т.нат и т.нат., А щерката само трябва да поиска близо четвърт милион еврака и тате ги дава и без да пита защо! А за това една шепа се къпят в пари, а другите избиват комплекси с телефони на лизинг.
44
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тая за година не намери ли кой да и нареши катерицата, че прати толкова пари на "адмирала", неа такава проста нация като нашата
43
3
 
24
 
! Отговори
Недо преди 3 години
Тренда се обръща! Преди българи и румънци лъжеха европейки и американки да им пращат кинти, сега стана обратното! Което говори, че този народ пари има! Или поне парите са му повече от акъла :-) :-) :-) :-)
42
10
 
12
 
! Отговори
Надървен преди 3 години
Аз така се запознах с една американка, рече че е майор в армията. Правеше се на богата вдовица, с много имоти. Е.бах я два пъти, но след туй почна да се държи странно, лараше ме да купувам скъпи подаръци за децата и през Пейпал, после с Амазон карти... Стана ясна ква е работата, е.бах я още един път, и я разкарах.
41
1
 
29
 
! Отговори
- преди 3 години
"топ 100" БГ "инустриалци" харчат откраднати от нацията пари и ги харизват от глупост а в същото време народа мре от здравеопаСната система!!!
40
1
 
18
 
! Отговори
- преди 3 години
"топ 100" БГ "инустриалци" харчат откраднати от нацията пари и ги харизват от глупост а в същото време народа мре от здравеопаСната система!!!
39
1
 
19
 
! Отговори
Мама Росо преди 3 години
И аз искам такъв татко !!!!! Да ми пълни банковата сметчица, а аз да си я празня....Обаче няма.

Спонсорирани публикации