България наложи карантина за пристигащите от Обединеното кралство

Причината за мярката е новият щам
Обновена: 20 дек 2020 17:37 | 20 дек 2020 17:37, Нели Христова
50
България наложи карантина за пристигащите от Обединеното кралство
Снимка: БГНЕС

Въвеждат се нови ограничителни мерки към всички лица, влизащи на територията на Република България от Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия.
 
Със своя Заповед № РД-01-719/20.12.2020 г. министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов налага задължителна 10-дневна карантина на всички лица, в това число и български граждани, пристигащи от Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия.
 
Мярката се налага заради нов щам на COVID-19, за който има данни, че се разпространява в Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия. Ограничението се въвежда с цел  да се запази здравето на българските граждани. Информацията за новия щам на коронавируса към момента е, че той се разпространява по-бързо.
Заповед № РД-01-719/20.12.2020 влиза в сила от 17.00 часа на 20.12.2020 г.
С пълния й текст може да се запознаете в прикачения файл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЯМА СПАСЕНИЕ! България е разграден двор! Карантина 10 дни. Никакви карантини! Няма влизане в България от Европа докато не се ваксинира населението. Няма наши, няма чужди. Да стоят там където са докато се ваксинира населението.
33
2
 
1
 
! Отговори
до 35 от славянин преди 3 години
Точно в десятката! ще се бият кое по-първо от другото да получи ''спасителната'' ваксина!
32
0
 
4
 
! Отговори
до № 8 преди 3 години
Ваксиниран не означава безсмъртен и на 100% защитен.Ваксината се поставя,за да се справи организма по-леко с вируса и както знаете много от хората,които се имунизират против грип всяка година-боледуват въпреки ваксината. Имунизацията не е гаранция, че като си ваксиниран няма да си безсимптомен вирусоносител.Даже ми се струва, че като са ваксинирани,те по-трудно ще се разболяват, но това няма да означава,че не предават вируса на други или не го носят. С др. думи може да даде фалшиво спокойствие.
31
1
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА преди 3 години
От месеци насам любителите на така наречените "теории на конспирациите" говореха, че в началото на 2021-ва година ще бъде измислен нов вирус. Наричаха го Кивид-21.Е, той вече е факт !Значи теориите на конспирациите са една действителностОще ли ще вярвате на измамата коронавирус ?Не разбирате ли, че колкото повече им вярвате, толкова повече ще ви лъжат ?!Ще измислят нови щамове и нови вълни, за да ви ограничават, докато ви направят зависими просяци, молещи се за ваксина, за да свърши кошмара
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да я разбираме тази карантина ? Хората си пристигат в къщи , част от семейството ходи на работа , на покупки , срещат се с хора и разнасят заразата .Кой да стои в къщи и кой да излиза ?Карантината трябва да е наистина строга и пристигащите да бъдат наистина изолирани а не само проформа .Мислете добре какво ни чака , а не когато се изпусне края като през септември а сега ревем за близки . Почти всяко семейство пострада жестоко.Да стоят където са отишли и да са мислили добре .
29
2
 
6
 
! Отговори
Max преди 3 години
Нидерландия вече забрани всички полети от и до Обединеното кралство, ние карантини слагаме.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чух, че немците запланували пак да пуснат цепелините над острова.
27
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, вие не разбрахте ли, че няма да спре скоро? Ще ви пускат един вирус след друг докато не знам какво трябва да стане.
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С една дума бързо ще се насвинячем с новия щам, тая карантина е загубена кауза, хората полетите спират, ама ние туристи чакаме, ***
25
3
 
21
 
! Отговори
123456 преди 3 години
Ама тия *** не си вземат поука!Не карантина, а ЗАБРАНА за влизане на хора идващи от Великобритания!Сега ще донесат новия щам, защото е ясно, че карантината НЯМА да се спазва!
24
1
 
4
 
! Отговори
Меркела преди 3 години
Абе, какво стана? Борис подписа ли споразумението? Яко бой по англетата с подводниците заградихме пак канала.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новия щам да не е е от орка, като норка само където няма нищо общо
22
2
 
4
 
! Отговори
Трябва преди 3 години
Да се наложи и психо-карантина за идващи от РСМ, защото много луди има там !
21
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква карантина? Спирай им полетите ,както правят останалите страни!
20
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Карантина? Забранете им да идват. Нали ще се качат на самолет. Кола. Влак. Автобус. Нали минават граници. Пътуват с хора. Има толкова много контакти от пътуването. Въобще да не мърдат от острова. Там сега е идеално за вируса ... Студено и влажно.
19
2
 
6
 
! Отговори
Ибн ал Халил преди 3 години
оооо то вече е късно ,новият щам е тук!Той е свръх бърз мобилен и заразен .На даунинг стриит Борис Джонсън е пръднал днес и щамът след 30 секунди вече е в министерски съвет влязъл през одушника горе вляво.Няма мърдане .Знаете старата народна мъдрост ,както и да се въртиш г........... все от.............зад.........Та такива ми ти работи .След една седмица ще получите и доказателство за моята теза.Просто тука нещата се движат малко със закъснение.
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто не трябваше учените да си играят с човешкия геном ,от там тръгват всички тези трагедии !? В тези ваксини нали се садържа и чат от вируси ,може би хората работили по ваксините без да знаят са разнасяли тези мутации ?
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Великобритания стана Малобритания, всеки си прави т шак с тях, дори и бегето.
16
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въобще да не се връщат.
15
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руските агенти у нас пак са се раздвижили да вредят на държавата.