Сдружение настоява ресторантите да работят на Нова година

Според действащата заповед те ще останат затворени до 31 януари
21 дек 2020 11:08, Ния Христова
22
Сдружение настоява ресторантите да работят на Нова година
Снимка: Pixabay
Сдружението на заведенията в България поиска собствениците на ресторанти да получат разрешение да работят само на Нова година. Отговор от властите обаче все още няма. Съгласно действащата заповед в момента те трябва да останат затворени до 31 януари.
 
Проведена е анкета сред 1700 членове на Сдружението, която показва, че 51% предпочитат да работят на Нова година, 49% предпочитат да останат затворени.
 
"Според нас ситуацията е изпусната от контрол, защото получаваме много сериозна дискриминация, навсякъде всички големи търговски обекти са отворени", каза пред БНР Емил Коларов, председател на Сдружението на заведения в България.
Още по темата
 
Заведенията ще върнат средствата на клиентите, които са платили капаро за предстоящите празници.
 
"Нас ни притеснява друг въпрос - дали някой се съмнява в това, че доста голяма част от хората, особено младите, ще празнуват Нова година. Дали ще я празнуват вкъщи на гости, където няма да има абсолютно никакъв контрол, няма вентилация, дали ще я празнуват в някакви помещения, които са наели, в които ще има повече от 15 души и няма да има никакъв контрол. Дали пък някои от колегите, които са недобросъвестни няма да предпочетат да работят на Нова година по някакъв начин, който не би трябвало да се случва", подчерта Емил Коларов.
 
Според Емил Коларов по-разумното решение би било да се разреши на собствениците на заведения да работят на Нова година, но при строг контрол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ще лекува жертвите на Сдружението на ресторантьорите след празнуването?Кой ще плаща?
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заведенията трябва да останат затворени, но държавата трябва да помогне на бранша да не фалират хората. Те са част от икономиката, а икономиката трябва да се спаси.Но, нашата мутра пари не дава.
17
0
 
5
 
! Отговори
бай Киро преди 3 години
Къщите за гости са наети от политици и депутати в троянския балкан ,Банско и Родопите ще щракат с пръсти за нова година а вие ще ядете дебелия НЯМА МЕРКИ НЯМА НЕ МЕРКИ
16
3
 
8
 
! Отговори
Ддд преди 3 години
Ами да,то място в болниците от месеци насам едвам се намира,че защо да не пратим още една следновогодишна вълна!Да проверим още колко може да се измре от този "грип"!Сериозно-на запад и фоерверки не продаваха тази година,за да не се натоварват болниците,а в бг все сме се не напразнували!
15
3
 
13
 
! Отговори
Роси преди 3 години
Много важно, че няма да работят ресторантите за Нова Година! Да не мислите, че хората ще се юрнат * да празнуват!? А имате ли идея колко болни хора има!? Останете си в къщи, запалете свещичка за здраве и се молете по- скоро всичко да премине!
14
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно само така! Хотелите, ресторантите и дискотеките са от първа необходимост. Ако ги затворят народа вместо да се подобри ще получи конвулсии, че няма да може да мята салфетки на някоя песен на Фики и да хапне суха пилешка пържола с гъбен сос и малка ракия за 150 лв в новогодишната нощ. Така че е добро решението да работят за да не се натовари здравната система след нова година.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
pre stari rakii i pre stari i vehti vina, arheologicheski vodki i jinove koi znai ot koi vek...
12
5
 
16
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Ами да отварят бе!Ама да изкарат всичката милиция на крак и инспектори ..проверки до последния банкетажия....при неспазване на мерките безусловно глоби и затваряне на момента и за най малко 2 години!Така хем ще спрат да мрънкат алибеговците
11
4
 
22
 
! Отговори
Ром"с преди 3 години
Отлична идея на съдружението ...и аз я подържам,но при условие ,че ако има заболели от гостите и техни роднини,те да поемат лечението и разходите... ,ако тъй са съгласни на тези условия,то нека им се разреши.
10
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки само за своите интереси се интересува.
9
1
 
17
 
! Отговори
Купонджия преди 3 години
Обичам кръчмите, но ще почакам. Дано оцелеят да има за после.
8
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе вие нормални ли сте? В Англия спряха и товарните камиони.Вие тука по кръчми и скате да ходите. няма и храна да има без товарен транспорт
7
2
 
19
 
! Отговори
ЛуТ преди 3 години
Като има луди да им ходят.
6
2
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Какво става с кандидатстването онлайн в НАП? Нищо подобно няма на страницата им.
5
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакво отваряне !!! За да да направят малко пари Алибеговците ще запалят отново страната !
4
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смятай - хладилници и фризери пълни с *** незнайно от кога, ако решат да ги отворят колко вкуснио и приятно ще бъде.Да не си мисли някой, че ще се юрнат в последния момент да купуват пресни продукти.И това е няй- белия кахър на ресторанто - кръчменските изпълнения,
3
4
 
19
 
! Отговори
българин преди 3 години
Никакво отваряне ,то и едно меню ще е за една вечер -пълни глупости
2
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А голяма част от хората пък настоявам да останат затворени до края на януари както учениците от 5ти клас нагоре
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
a menuto riba s virusi?