Захариева: Не всички държави в ЕС искат РСМ да стане част от съюза

МВнР е готово да съдейства на съгражданите ни на Острова
Обновена: 21 дек 2020 19:52 | 21 дек 2020 19:20, Нели Христова
104
Захариева: Не всички държави в ЕС искат РСМ да стане част от съюза
Снимка: БГНЕС

България повече от други страни в ЕС и отвъд Океана иска Северна Македония да стане член на Евросъюза, но подкрепата ни не е безусловна. Това каза в интервю пред bTV министърът на външните работи Екатерина Захариева.

Не всички в ЕС настояват страната да стане член на съюза, уточни Захариева.

Тя повтори, че България настоява Северна Македония да изпълнява Договора за добросъседство – да се разберем за историята, де се изграждат пътни връзки, да няма език на омразата. Два български университета години чакат одобрение за откриване на филиал, български медии чакат одобрение да излъчват в С. Македония, даде пример за проблемите със съседката ни външният министър.

Захариева каза още, че се чака общо решение по този въпрос на Европейската комисия.

Тя напомни, че вече е решено 10-дневна карантина да се налага на всички пристигащи от Великобритания до 31 януари. Според нея полетите ще бъдат възобновени по-рано.

„Българските граждани винаги могат да се приберат у дома, но ще са в 10-дневна карантина. Никога не е имало забрана български граждани да се приберат“, коментира външният министър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
9
 
8
 
! Отговори
Bul gur преди 3 години
Всичко това което искаме от Македониа,се надявам скоро да го видим тук в България. Какво знаят българите за Македониа? Нищо, освен това което пропагандираме денонощно. Няма лошо тук в България да гледаме Македонска телевизия и да имат филиали техни университети.Договора означава- Равнопоставеност и реципрочност. Засега ние се държим като диктатори/администратори/.
61
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Захариева е грозна и прос та сеянка от Пазарджик. Като всяка проста и фригидна жена, не може да се усмихва - има няколко фотографии нечовешки озъбена, всичко останало е безизразна фаца, на която леко се се движат само устните.
60
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз не искам БГ да е част от евросъюза , и е въпрос на време териториятя да нъде изключена .
59
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не случайно използва случая да се прикрива с маската.
58
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Захариева е перфектна и за политика става и за забавления става
57
3
 
26
 
! Отговори
Granik преди 3 години
Хора не се заблуждавайте ,няма народ на балканите ,който да ни мрази повече от тези северномакедонци. Те просто ни ненавиждат до дъното на душата си.
56
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
55 Най-прости и вулгарен във форума са сърбоманите и българската опозиция, затова,всеки според заслугите. ГЕРБ печели на изборите, а РСМ в чакалнята.
55
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 51Напротив точно обратното е,няма елини с.изключение по островите и на Пелопонес и тези заселници от Анадола и Понтийските руски гърци,всички останали сте българи-гръкомани.Добре е за вас ,че успяхте да ги асимилирате та нацията ви се очовечи.
54
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
21 Не е същото, България не краде чужда история и език, не използва езика на омразата към съседни страни. Причините бяха други ,проблеми с корупцията и медиите има и в най-развитите страни.Ние работим по въпроса. А РСМ ще чака във фризера,докато не изпълни договора.
53
3
 
17
 
! Отговори
Мисля, че преди 3 години
Трябва да сложим точка на дискусията.Просто, те не искат да се вразумят -- за това, ще останат да живеят Титовата си кооочиина. Край, точка
52
4
 
5
 
! Отговори
За изпражнение 51 преди 3 години
Намеси се и един гръцки екскремент
51
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може да са северомакедонци ,защото това вкл. и хората от Пиринския край.Правилното им название е:републикасеверномакедонци.
50
1
 
0
 
! Отговори
GG преди 3 години
До 39И аз !
49
13
 
6
 
! Отговори
Такис Атанасиус преди 3 години
Днешните билгари сте ГЪРЦИ И СЛАЯНИ..ЕЛЛИНО-СКЛАВОС .ТОЧКА.НЯМА ХАМ АСПАРУХ..НЯМА ХАН КРУМ...НЯМААААА.....ГЪРЦИЯ ТРЯБВА ДА ВИ АНЕКСИРА СМЕШНАТА ПСЕВДО-КВАЗИ ДЪРЖАВА -- ДО СИЛИСТРА, ЗАЩОТО СТЕ ХЕМ ГЪРЦИ, ХЕМ СТЕ НА ГРЪЦКА АНТИЧНА ЗЕМЯ .
48
0
 
4
 
! Отговори
До 45 преди 3 години
Прав си странно е но хърватите и македонците се харесват и са близки.
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
43 Колко години вече ГЕРБ ви набива канчето на главата и пак не се научихте. С разбитата отвътре и отвън БСП, с тези инвалиди лузери, от"протеста", които бяха на заплата ,на подземния бос Черепа, далече няма да стигнете. Не закачат Захариева, тя изразява позицията на всички в България и това никога няма да се промени.
46
3
 
11
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Бедни люде Македонски, не виждзате ли, че политиците ви само декламират глупости, не могат да изведат един довод в полза на това, че има македонски народ -- чуваме само декламации на безмислени декларации.Дядо ми е от Прилеп, Баба ми от Скопие -- горките, така и починаха без да разберат, че са били Северо Македонци.
45
2
 
7
 
! Отговори
Сержант преди 3 години
Следващата стъпка е: -думата македонски, се сменя със северномакедонски навсякъде. Във всички документи от днес нататък, във всички документи трябва това да се ползва. Извличайте ползите .
44
3
 
12
 
! Отговори
Македон преди 3 години
Очевидно, че Македон ще види ЕС през крив макарон.
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 30Хърватите подкрепят мЪкедоните,бившите югорепублики са се оплели като свински черва.