Български семейства с 8 бебета бяха блокирани на Дувър

На опашката тоалетна няма, магазините са затворени - няма вода и храна
23 дек 2020 10:10,
31
Български семейства с 8 бебета бяха блокирани на Дувър
Снимка: БГНЕС

Български семейства с 8 бебета и водачи на тежкотоварни моторни превозни средства бяха блокиранира край пристанище Дувър. Посолството ни във Великобритания оказва съдействие на десетките български граждани, чакащи край английския пристанищен град при опитите си да стигнат до континентална Европа, съобщават от министерството на външните работи пред "Монитор".

Заради ограничителните мерки, предприети във връзка с разпространението на новите щамове на Ковид-19, всички транспортни връзки с континентална Европа бяха блокирани, но въпреки това наши сънародници с товарни и леки автомобили, наред с граждани на редица други държави, продължаваха да изчакват в района на пристанището възстановяването на фериботните връзки.

Още по темата

Завеждащият консулската ни служба в Лондон Николай Ванчев е в Дувър, където се е срещнал с нашите сънародници, намиращи се на различни паркинги. По-рано през деня той им предоставил храна и вода. На място няма тоалетни, по продължение на магистралата всички магазини и бензиностанции са затворени от властите.

Консул Ванчев отправи искане към представителите на британската полиция на място да осигурят вода и мобилни тоалетни, но му бе отговорено, че полицията може само да контролира пътното движение и спазването на обществения ред, а осигуряването на тези условия би следвало да бъде задача на местната община, с която обаче няма никаква връзка към момента.

Рано тази сутрин английското пристанище Дувър обяви, че се подновява трафикът към Франция след постигнатото споразумение между Париж и Лондон, предаде БТА, позовавайки се на Франс прес.

Шофьорите на тежкотоварни камиони могат да напуснат Обединеното кралство с отрицателен тест за коронавирус. Водачите трябва да представят отрицателен тест за коронавирус, направен най-много 72 часа преди влизане във Франция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Деца, ама като порастват ще джобят наред...
23
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
това са индиици и турци с бълг документи трябва да се затвори незабавно държаватаза пътници идващи от англия така ни заразиха и първия път така ще стане и сегамислете на изборите които оживее
22
0
 
5
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
Да висят до пролетта щом трябва, та дано малко акъл им влезе... От къв зор са тръгнали на път зимно време, епидемия, че и с малки деца!? Кое е е спешното и важното?
21
4
 
1
 
! Отговори
до 22 преди 3 години
Лично се познавам с тях от нашия квартал са и имаш право едното семейтво е с 5 деца 3 от тях са родени в Великобриъания а другите с три деца две са родени там и вземат детски за тях 5 пъти по голями от тези коити ни дава Борисов тук.
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръгнала цоцоланата миячка с мъжа си кофражист и бебето С КОЛАТА на връх Коледа по време на световна пандемия да се прибира да плюска по селата в България. Боже, прибери си вересиите, Боже!
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашите дипломати както винаги симулират активност. Донесъл вода и отправил искане за туалетни... все едно само нашите малцинства-или-не са на тази опашка и точно заради загубеният консул от банановата република англичаните ще се сетят.Герберистките хранилки само си покзават ганьовщината по света и събират рушвети за най-елементарни консулски дейности.В която и страна ми се е налагало да отида в Българско консулство/посолство, винаги ми става лошо от общуването с тези мазньовци.
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо не ме вълнуват разни берачи с нулеви доходи, ринещи дъното в UK. Ненужни са на никое общество, да си седят там. Тръгнали по софрите тука да сеят зараза. Айде нЕма нужда. Марш!
17
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Научете се да четете бе Не пише едно семейство с осем бебета, може да са 8 семейства с по едно! Аудиторията на днес бг с малки изключения има отрицателно IQ!
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Български семейства с 8 бебета няма.
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Български семейства с осем бебета???От кои българи от по-черните??
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А чии го дирят там?Само се разхождат нагоре-надолу да разнасят зарази.
13
4
 
17
 
! Отговори
Де е канада.. преди 3 години
Българите избягаха като мишки от потъващ кораб от собствената си държава. Където и да отидете сте чужди. Дори и да ви уважават като специалисти - пак ще сте чужди. Освен в държавите където има всякаква *** и на никой не му прави впечатление кой от къде е. Но всяко уважащо себе си общество не допуска "бягащи мишки". Аз си останах в България и продължавам да се боря за по-добро бъдеще на детето си В БЪЛГАРИЯ. Финландия, Норвегия, Дания са по-бедни на ресурси и по-малки. Защо работите за тях ?
12
0
 
20
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Семейство с 8 бебета ! И какво ги кара да мъкнат бебетата по летища и гари ? Безразсъдството и простотията са си дружки на нашите мили миячи на чинии по чужбина. Нема да се кахъхарим за глупците на нашето време !
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Французите май са хванали наши "герои" с фалшифицирани документи за тестове? Даваааййй! Да дойдат в България и да ни заразят още повече. Март идващите от Испания и Нидерландия ни подпалиха. Сега чакаме с нетърпение английската пратка. Ние ще внасяме здравните вноски, те и родата им ще ползват. Да ни е честита Новата Година дето идва. Хранели ни? Кой плаща пенсиите на роднините им? Социалните кой плаща?
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ааааа! А в България било лошо и управляващите не можели да се справят? Хората умирали пред болниците! Не им били осигурили храна и вода??!! Това да не ти е България да биеш полицаи и лекари, да блокираш и да ти носят храна? Като се държиш неразумно оправяй се! Жизнено важно е да се прибереш, да пиеш и ядеш до припадък, и да разнасяш зараза? В лошата България магазините не са затворени??!! Тук пробваме докъде ще издържи здравната система на простотията ни. Сега идва и "подкрепление".
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
.... драпа да си доди у махалата, първия път таки ни насви.нячиха с вирусо, сеги пак
8
0
 
27
 
! Отговори
homeofis преди 3 години
А чий са го дирили с бебетата на Дувър?
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хората драпат със зъби и нокти да отидат в Лондон ,тези бягат от там!А сетих се явно са големи патриоти и се връщат да подпомогнат бълг. икономика.
6
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С кой акъл при така създадените/наложени ограничения тези семейства с бебета са тръгнали на път средата на декември? А, забравих те тези не могат да мислят, те само действат и после ревът перд камерите, че никой не им помага.
5
0
 
19
 
! Отговори
Az преди 3 години
Айде пак смешки. Били блокирани с чаветата, ама магистралата наобратно не била затворена. Скъсаха се вчера по новините да реват, че нещяли да се върнат обратно и ядяли от ресторанта