Празниците тази година няма да са същите

Според Димитър Ганев много хора ще ограничат движението си по празниците
23 дек 2020 18:00, Ния Христова
10
Празниците тази година няма да са същите
Снимка: Pixabay
"Тези празници няма да са като предишните. Относно настроението – ¼ от хората са променили своите планове за празниците заради COVID-19. Това е съвсем нормално, тук говорим за младите хора. Близо половината ще ограничат своите социални контакти – например събиране с по-далечни роднини", обясни социологът Димитър Ганев в ефира на Нова ТВ за ново проучване, което беше направено от "Тренд".
 
Според данните от него това мнение споделят голяма част от хората над 65 години. В сравнение с изминали години има и спад на хората, които ще купуват подаръци. Според Ганев един от факторите за това е и затрудненото финансовото състояние на българите.
Още по темата
 
"Правихме няколко проучвания за COVID-19. Тествахме отношението към двата, да кажем, полюса или източници на тези – доц. Мангъров и ген. Мутафчийски. Има такива хора, които имат положително отношение и доверие и към двамата едновременно", обясни социологът.
 
През март и април спрямо мерките е имало пълна подкрепа, през лятото категорично доминиращото мнение е било, че въвеждане на допълни мерки не е необходимо. След ноември, когато смъртността се е увеличила, мнението на хората драстично се е сменило и по-голямата част от мерките се подкрепят.
 
"Българският гражданин не се информира само от български медии. Те сравняват и положението в Европа. През месеците имахме огромни амплитуди, да направим обобщение е много трудно", добави Ганев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще са най-хубавите празници, цяла година алъш-вериш с маски втора ръка по пет лева, бонбонки уж за гърло уж с билки по 10-20 лева блистерчето, сандвичи в найлон за по пет лева за училищата, после си ги взимаш за без пари и на другия ден пак им ги разнасяш за други пет лева. Кеф!
9
0
 
0
 
! Отговори
SS преди 3 години
Черната 2020 год. Е само началото на поредица черни години.И догодина ,ако доживеем празниците няма да са същите.Прогнозирам драматични събития през 2021 . Пак ще си говорим.
8
1
 
3
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Честит рожден ден на Иван Костов.Благодарение на Вас господин Костов, българите са в ЕС и НАТО!Цоциалистите ви кълнат до девето коляно, защото изтръгнахте Отечеството от лапите на Блядостан!Господ здраве да ви дава!Липсвате ни!
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ограничение - само до сега 50 000 коли на бедните българи са напуснали София.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да са, на мен отровиха баща ми със *** във първа градска излекуваха му "ковида", но умря от чернодробна недостатъчно 5 дни след като беше преместен в гастрото. А лекуващия лекър от ковид отделението ни казваше:"Прескочи трапа, ама му натоварихме малко черния дроб." Благодаря на Бойко и на бялата мафия и на търговската система наречена още здравна... Колко хора си заминаха от некомпетентни доктори дето претупват да приберат парички. Борят гриб с 5 вида антибиотици и какво ли не.
5
2
 
3
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
-НЕ НЕ НЕЩО СТЕ СБЪРКАЛИ РЕЙСА- ТАЗИ ГОДИНА ЩЕ ПРАЗНУВАМ ДО ИВАНОВДЕН.-ДА СИ ПОЖИВЕЕМЕ МАЛКО- ЩОТО НЕ СЕ ЗНАЕ ЗНАЕЛИ СЕ.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доло Мотафчйиски доло доло не мога да испия една ракийка в ресторанта до нас това е геноцит
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даже ще са по-хубави. По-семейни, по-уютни и по-сплотени. Каква беше тая разюзданост, да се митка насам-натам. Спомнете си преди 89-та.
2
1
 
7
 
! Отговори
Да да преди 3 години
Няма да са друг път - само в главата на ко вид иота майтапчийски. Там никога не е и имало празници продажници гнусни
1
2
 
6
 
! Отговори
така да е преди 3 години
Добре де, няма сме с роднините, но пък нали имаме съседи. А дори и прсто да си останем у дома за Бъдни вечер е вече повод да сме с нагласата за празник, с надеждата за по-добро, с усмивка /дори иронична или самоиронична/ и със сърдечен благослов към света и благодарност към Бога. Аз ще бъда с половинката вкъщи. Ще общуваме със сина и приятелите на вайбърицата. Няма да гледаме телевизионни лиги и така ще запазим доброто си настроение през цялата нощ, понеже и двамата имаме чувствоза хумор.