От Флорида в Елин Пелин: Диана Димитрова за бродирането по стените

Възпитала е децата си да обичат българското още с раждането им в САЩ
24 дек 2020 12:22, Елка Василева
18

Да извадиш шевицата от раклата и да ѝ дадеш нов живот. Това прави една българка от четири години, откакто замени голямата Флорида с малкия Елин Пелин. Диана Димитрова, майка на 3 деца и PR експерт на общината в Елин Пелин, гостува в „Завърналите се с Петя Кертикова“.

Макар и завършила икономика на отбраната и сигурността и искала да работи в системата на МВР, призванието ѝ сега казва е да бродира по стените на училища, детски градини и други учреждения и така да бъде промяната.

До този момент има няколко успешно завършени проекта зад гърба си. Сред тях реставрацията на паметните плочи на загиналите във воините в Елин Пелин, 3 пана от ръчно рисувани шевици, които красят фасадата на основното училище в елинпелинското село Мусачево, цветни пана от капачки, които шарят телената ограда на детската градина там, 18 пана от капачки на оградата на градския стадион в Елин Пелин, магерницата в двора на църквата в Гара Елин Пелин.  

"Идеята е да внедрим децата в това, което вършим. По този начин те ще разберат и оценят повече защо го правим и ще го пазят," казва Диана.

Възпитала е децата си да обичат българското още с раждането им в САЩ.

"Сега им дадох най-доброто - избора - това да бъдат българи или американци. Моя е задачата да им покажа колко е хубаво да си българин," споделя още Диана.

И въпреки че дава нов живот на шевицата, българката не определя себе си като будител. Казва, че това е работа на всеки един човек.

За времето в скитане в чуждите държави, за силата на българската шевица и за гордостта да си българин - гледайте във видеото на Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
бг преди 3 години
Ей затова този благословен от Бог народ е по- велик от другите защото вижда по-далеч от хляба!
11
2
 
2
 
! Отговори
Flori Dadov преди 3 години
Браво!
10
3
 
3
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Браво на Диана,че възпитава децата си да бъдат българи.А НЕ-браво на държавата,че ги изгони там.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добра кауза е и като се спре страха,сковал страната и да отговорят на скандирането "мутри вън",като престанат да назначват само техни хора,а кадри и специалисти,които са компетентни и с опит и които са отговорни и работят,а не чоплят семки и си купуват къщи за тъщи,а също и да обучат кадри от различни професии за бъдещето,а и за самите граждани да имат професия(професии) в ръцете си,да вложат в българските фирми средства,обучение,техника,в селско стопанство,а не да ги рекетират.
8
4
 
5
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
И аз лично бих шил Шевици , ако съм на Заплата 20 000 лева към Общината , и бих Усвоявал по 1 милион Евро годишно по Програма Развитие на Региони .ДАНС и ПРОКУРОРА СПЯТ .
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДобра кауза е да се погрижи за българските граждани и за нуждаещи се, за да спре демографската катастрофа,да вложат средства в човешкия капитал в България,като им осигурят добри условия на живот и работа,а не да блъскат незаконно като роби по 300 часа в година,което е забранено в ЕС и по света, ,който иска повече часове,си наема допълнително работещи,а не експлоатира хората,като им отнема личния живот и здраве,да вложат пари в безплатно обучение на различни професии и пансиони за уч
6
2
 
4
 
! Отговори
K преди 3 години
....,но така ще обезбългарят(отчуждят) още повече българи,като ги принудят да сменят гражданството си с чуждо и да забравят за България,ето това е тяхната грижа за българите от чужбина.А за Македония и една българска телевизия не искат да отворят,че им се свидят парите на скръндзите за техните изстрадали сънародници през Титова Югославия https://youtube/watch?v=Zq3-Fg5AxHg
5
4
 
3
 
! Отговори
K преди 3 години
Драги български съграждани от чужбина,драги Недялко,толкова "мислят" герберите и Бойко за българите,че сега освен рекета в България и унищожаването на българския бизнес и ограбването на българското население,са приели закон с който българите в чужбина да декларират собствеността и парите си задължително,като така си мислят да рекетират и българите в чужбина, изкарващи с честен труд хляба си ,но така ще обезбългарят(отчуждят) още повече българи,като ги принудят да сменят гражданството си с чуждо
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В САЩ има много българи да не забравяме,че само в Чикаго са колкото в Пловдив, те са едни от най-умните и грамотни българи ако някой политик успее да привлече повече хора от там ще бъде голям успех за България.
3
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
" Бродиране" по стените, тъпотия и грозотия с пошъл привкус на българско патриотично лицемерие. Скапана и безсмислена новина, радваща само патриотичните бг *** и която няма нищо общо с Християнските Празници.
2
2
 
8
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Оригинално, Уникално , Красиво, Pодно, Българско!Много се надявам точно тези думи да характеризират и много още други инициативи занапред , а и бъдещето на България.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво! Да е жива и здрава! Има много хора, които работят за добрата кауза, въпреки, че рядко попадат в ,,новините". На всички тях да пожелаем здраве и да продължават все така