Бъдещето на България! Най-много бебета от 9 години насам у нас

13 майки с Covid-19 са родили здрави дечица в Шейново
27 дек 2020 15:22,
270
Бъдещето на България! Най-много бебета от 9 години насам у нас
Снимка: Pixabey

2360 бебета са се родили от началото на годината в общинската АГ болница "Шейново", 2 260 бебета са проплакали в Първа АГ болница "Света София".

"Ще завършим годината с един голям брой раждания, най-голям от последните 9 години, които сме имали. На Коледа специално се родиха 6 дечица, всички нормални раждания", каза пред БНТ директорът на АГ "Шейново" д-р Румен Велев.

"Като се има предвид, че годината беше много тежка, изпълнена с всякакви кризи, с всякакви ситуации, но смея да кажа, че се справихме не лошо и че завършваме много добре тази година. 13 майки с Covid-19 родиха здрави бебета, едно детенце само имаше антитела. Успяхме да опазим себе си, много малко хора от персонала на болницата изкараха Covid инфекцията и то доста леко. Успяхме да запазим всички останали пациенти, защото ние не можехме да спрем да работим. Всичко това ни изпълва с оптимизъм за следващата година. Разбира се, със започването на ваксинацията нещата ще стоят по доста различен начин", допълва д-р Велев.

Той си пожела по-здрава 2021-ва година и бейби бум.

"Българинът в условия на тежки кризи и на национални катастрофи винаги е излизал с повишена раждаемост, с повече раждания, за да можем да се изправим отново и да продължим напред. Жилав народ сме и мисля, че и това нещо ще преживеем".

Д-р Гергана Коларова е директор на общинската Първа АГ болница "Света София". Щастие за родилния дом е увеличаването на броя на близнаците. Тази година, на 8 декември, в болницата се роди втора двойка близнаци на семейство от София, които са заченати по естествен път и са пето и шесто дете в семейството. Това се случва много рядко в световен мащаб.

"Ние бяхме късметлиите, в частност, благодарение на професионализма и на високата подготовка на д-р Томи Попмарков. Всичките 6 деца са родени при него. Безкрайно много се радваме когато семействата, близките, родителите на новородените бебчета са щастливи", споделя д-р Коларова.

"Годината беше тежка, много хора загубиха живота си и аз бих се радвала на още повече деца. Винаги новото и това, което предстои, трябва да бъде очаквано с надежда, с добри мисли, с очакване, че ще се случи нещо по-добро. Това добро обаче зависи от нас, до каква степен ще се случи. Зависи от това колко много са богати мечтите ни, колко искаме да дойде добро и при всички случаи тази промяна трябва да започне от нас самите. Трябва да направим следващата си година по-щастлива, по-добра, по-успешна. Станахме достатъчно силни за да се преборим с предизвикателствата", оптимист е д-р Гергана Коларова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бебочета, дай Боже всекиму!
85
3
 
2
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
Не се бъркайте. Децата са черни, защото са на епископ Тихон. Отражение от расото.
84
2
 
5
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Тва е така га затвория дръжавата март месец.Кът сте двамцата с женътъ ко друго да прайте кът сте в принудителна почивка и кръчмите са затворени ?
83
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да растат здрави и щастливи, дано да са обичани и обгрижвани, защото липсата на любов и разбиране в детска възраст се превръщат в озлобени и неудачни възрастни социопати, от което страда цялото общество.
82
2
 
15
 
! Отговори
Намалявснето преди 3 години
На ражданията на бели българи започна още при соца. Тогава Добри Джуров алармира, че с всяка изминала година намалява броя на нобрниците за военна служба! Тогава се въведе младоженския заем от 12 000 лева и ако родиш две деца той отпада!Също така за спиране обезлюдяването на селата бе въведено жителство то което си беше вид крепостничесъво...Какво ви е виновен Бойко, че белите не раждат...? Което е факт в цял свят... Дори и в Русия!
81
6
 
1
 
! Отговори
Ако си мъж преди 3 години
До Анонимен 93не е като да си нормален човек. Девствен на 22...Сега остава и нарком... ааа, веган да станеш?
80
0
 
8
 
! Отговори
Пистачос преди 3 години
Пак кликбейт заглавия...
79
0
 
11
 
! Отговори
Питанката преди 3 години
Как така съдиите за повишена раждаемост на базата на резултатите на две болници?
78
1
 
3
 
! Отговори
Нормално... преди 3 години
Хора се еват като за последно.И до Анонимен 92: То пък какво на тоя свят грешен не е подвеждащо. Нomo hominis lupus est, или "Човек за човекът е вълк".
77
5
 
6
 
! Отговори
Ари Голдберг преди 3 години
Честита Ханука!
76
3
 
2
 
! Отговори
П0000 преди 3 години
Борисов е виновен.
75
5
 
8
 
! Отговори
Осеменител преди 3 години
Предлагам услуги по оплождане записвайте се при мене Манчо Жечката във фейсбука ме търсете за записване на час по график. Услугата е безплатна, но ако има пари давайте колкото решите. Работя с всякакви жени само да не са по-тежки от 95 килограма.
74
3
 
12
 
! Отговори
Ромчета да има преди 3 години
За всеки по едно ромче да са се раздава то ще е с естествен имунитет от всякакви вируси и бактерии много устойчово превъзхождащо белите ковидончета и македончета.
73
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и ако някоя фанатично продължава да си пази девствеността и след 20-22 г., на тях и Господ трудно ще им помогне.И аз съм от тези, това по-малко човек ли ме прави? Ти сигурно си много прокопсал.
72
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Става въпрос за АГ болница "Шейново", не за България като цяло. Заглавието е подвеждащо!
71
1
 
7
 
! Отговори
Като Бай Тошо преди 3 години
Трябва и Бойко ли?Т. Ж. - Честито, тук започваме да правиме най голямата детска градина на Балканите! Глас от народа: - Но в селото няма деца...!?Т. Ж. : - И деца ще ви на првиме, хахаха...!
70
5
 
1
 
! Отговори
Бебета ковидончета преди 3 години
Ковидончета родени сега луди и люти македончета ке бъдат те !!!
69
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
децата на Златка, Криско и др.какви могат да бъдат?Ами бъдещи министриЩе ви водят към демократичните висиниДа
68
0
 
19
 
! Отговори
наблюдател до 84 преди 3 години
За цяла България броя на родените българчета от всички раждания е около 45%.
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз се привличам от ума и душевната красота на мъжа.

Спонсорирани публикации