Бъдещето на България! Най-много бебета от 9 години насам у нас

13 майки с Covid-19 са родили здрави дечица в Шейново
27 дек 2020 15:22,
270
Бъдещето на България! Най-много бебета от 9 години насам у нас
Снимка: Pixabey

2360 бебета са се родили от началото на годината в общинската АГ болница "Шейново", 2 260 бебета са проплакали в Първа АГ болница "Света София".

"Ще завършим годината с един голям брой раждания, най-голям от последните 9 години, които сме имали. На Коледа специално се родиха 6 дечица, всички нормални раждания", каза пред БНТ директорът на АГ "Шейново" д-р Румен Велев.

"Като се има предвид, че годината беше много тежка, изпълнена с всякакви кризи, с всякакви ситуации, но смея да кажа, че се справихме не лошо и че завършваме много добре тази година. 13 майки с Covid-19 родиха здрави бебета, едно детенце само имаше антитела. Успяхме да опазим себе си, много малко хора от персонала на болницата изкараха Covid инфекцията и то доста леко. Успяхме да запазим всички останали пациенти, защото ние не можехме да спрем да работим. Всичко това ни изпълва с оптимизъм за следващата година. Разбира се, със започването на ваксинацията нещата ще стоят по доста различен начин", допълва д-р Велев.

Той си пожела по-здрава 2021-ва година и бейби бум.

"Българинът в условия на тежки кризи и на национални катастрофи винаги е излизал с повишена раждаемост, с повече раждания, за да можем да се изправим отново и да продължим напред. Жилав народ сме и мисля, че и това нещо ще преживеем".

Д-р Гергана Коларова е директор на общинската Първа АГ болница "Света София". Щастие за родилния дом е увеличаването на броя на близнаците. Тази година, на 8 декември, в болницата се роди втора двойка близнаци на семейство от София, които са заченати по естествен път и са пето и шесто дете в семейството. Това се случва много рядко в световен мащаб.

"Ние бяхме късметлиите, в частност, благодарение на професионализма и на високата подготовка на д-р Томи Попмарков. Всичките 6 деца са родени при него. Безкрайно много се радваме когато семействата, близките, родителите на новородените бебчета са щастливи", споделя д-р Коларова.

"Годината беше тежка, много хора загубиха живота си и аз бих се радвала на още повече деца. Винаги новото и това, което предстои, трябва да бъде очаквано с надежда, с добри мисли, с очакване, че ще се случи нещо по-добро. Това добро обаче зависи от нас, до каква степен ще се случи. Зависи от това колко много са богати мечтите ни, колко искаме да дойде добро и при всички случаи тази промяна трябва да започне от нас самите. Трябва да направим следващата си година по-щастлива, по-добра, по-успешна. Станахме достатъчно силни за да се преборим с предизвикателствата", оптимист е д-р Гергана Коларова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
1
 
9
 
! Отговори
чоко преди 3 години
До Хасан Вие ако сте почече,няма да има какво да управлявате.
105
1
 
10
 
! Отговори
SS преди 3 години
На тези деца е отредено да плащат дълговете на държавата , които правителствата взеха.Страхотно бъдеще.
104
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Заявила,чеНямаСъпругей комоне. Добре, че са те кастрирали психически та не можеш да имаш поколения. Физически не е нужно.
103
1
 
3
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
IkarЯвно не обикаляш, колкото мен. Има цели села само с такива. Представи си какво става след набезите. Зная и 1ни села, дето само кмета е бял.
102
5
 
4
 
! Отговори
до Ястребителят преди 3 години
Според туррското МНЗ 97% от новородените бебета през 2019 година са без ... татко. Предполагам че те също като Христос са заченати от Светия дух.Иначе ще трябва да приемем че пуйГЕЙнистан вече е племе от ... коппелета. Или си е такова вече???Прочети още на: https://dnes.bg/obshtestvo/2020/12/27/bydeshteto-na-bylgariia-nai-mnogo-bebeta-ot-9-godini-nasam-u-nas.474717
101
0
 
11
 
! Отговори
По принцип си прав преди 3 години
До До Анонимен 106Ама тия с принудителния труд обикновено полагат павета. Лепат плочки И после, защо тротоарните плочки са такива и такива, защо няма фуги, защо, защо...Те нямат умения. Слагаш ги за общи работници към строителни бригади.
100
0
 
8
 
! Отговори
ikar преди 3 години
До FoolНе знам да има села само с роми, защото ще измрат от глад! Няма от кого да откраднат нещо, за да се препитават.
99
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурен съм,че тази година ще има по-малко родени деца от миналата. Просто заради коронавируса повече жени са предпочели да родят в софийските болници.Друг въпрос е от какъв етнос са.
98
1
 
10
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
124 е женен, затова говори мъдро.Не можеш да си представиш, как сутрин гледаш да изчезнеш, преди да е станала половинката. С трепет чакаш първите лъчи на слънцето в щорите, за да ти изпушат подметките, към свободата.
97
0
 
9
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
ВЪРНАХМЕ СЕ ОТ НАЧАЛОТО НА МИНАЛИЯТ ВЕК. ОТ КЪРА НА ПОДА(ЛЕГЛА) ЩЕ ПРАВИМ ДЕЦА. НИЩО ЛОШО НЯМА В ТОВА. НО ТОГАВА СА ИМАЛИ ЗЕМИ. А СЕГА ИМАМЕ ЗЕМЕВЛАДЕЛЦИ. ПРОДАДОХА СИЗЕМЯТА ИИИИИ ВЪВ ПАНЕЛКАТА. ПАНДЕЛАТА Е ЗА....
96
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
124, ще си останеш стар ерген, егоист.
95
7
 
4
 
! Отговори
Шаши преди 3 години
Децата са си деца. Няма значение на кой и какви са. В някои страни от малки стават опасни, обаче.
94
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1Не мерси!Кво сме ти направили , че ни желаеш лошото?! Човек и добре да живее се жени /омъжва.
93
10
 
15
 
! Отговори
Ястребителят преди 3 години
Според българското МНЗ 72% от новородените бебета през 2019 година са без ... татко. Предполагам че те също като Христос са заченати от Светия дух. Иначе ще трябва да приемем че бълГЕЙрия вече е племе от ... коппелета. Или си е такова вече???
92
1
 
2
 
! Отговори
Щото ти ги видя... преди 3 години
До Анонимен 112Дай пари - ще идем да ги видими. За там, апропо, си трябват поне 5 задължителни ваксини. За Индия нямам опит, но за Африка си трябва.
91
3
 
8
 
! Отговори
Не точно: преди 3 години
Демографски погледнато пак е на минус в сравнение с 9 милиона 1990 - проблемът е друг НЯКОЙ е решил да ни разграби, изкупи на безценица, претопи, смачка като етнически състав и този някой ще му се случи инцидент ако не върне едни 600 милиона от където ги е свил като за начало!
90
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Индия не е никак тъмна Индия!
89
1
 
2
 
! Отговори
А, верно ли? преди 3 години
До Анонимен 107Щото в другите форуми не съм забелезАл да трият. Невчасник...По-лошото е че масата коментиращи са тежки киселяци без чувство за хумор.Айде, чао! Весело посрещане на Новата година!
88
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така 1985та като нямаше ток, имаше бейби бум. Сега затвориха кръчмите и селячеството зачочна да се занимава с други неща хахахахха.
87
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ромите яко се трудят - значи

Спонсорирани публикации