Министър Ангелов след ваксината: Нямам търпение да се видя с баща си!

Ваксината бе поставена в болница "Св. Анна"
Обновена: 27 дек 2020 15:21 | 27 дек 2020 09:58,
327

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Първата ваксина срещу COVID-19 бе поставена на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов преди минути.

"Нямам търпение да се видя с баща си без да се притеснявам, че ще го заразя с Ковид", бяха първите думи на министър Ангелов след ваксинацията.

Още по темата

Преди поставянето на ваксината той подписа и декларация за съгласие. Тя бе извършена в столичната болница "Св. Анна". Ваксината бе поставена и на д-р Рада Прокопова, началник на Отделението по кардиология към Клиниката по вътрешни болести и ръководител на COVID отделенията в лечебното заведение, както и на Ани Кирова, медицинска сестра в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение.

"Ваксинирам се днес, защото вярвам, че благодарение на ваксините светът е такъв, какъвто го познаваме. Сигурен съм, че учените са си свършили работата, така че ваксината да бъде спасението, което ние очакваме. Вярвам също така, че много скоро ще започнем да надделяваме над COVID-19 и ако трябва да бъда честен, нямам търпение да се видя със 70-годишния си баща, без да се притеснявам, че мога да го заразя с коронавирусна инфекция", заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

"Днес България заедно с почти всички европейски държави се изправяме в едновременни усилия за повеждане на победоносна битка срещу COVID-19. Уверен съм, че така ще победим тази пандемия и ще се върнем към нормалния си живот", добави той.

С това той постави началото на имунизационната кампания срещу COVID-19 у нас.

Веднага след проф. Ангелов ваксина беше поставена и на епископ Тихон Тивериополски. "Аз помолих министър Ангелов да ми разреши да го подкрепя. Като се ваксинирам, изразявам благодарността си към невероятните усилия на всички, които направиха възможно тази ваксина да бъде достъпна за всички ни. Аз самият съм ваксинирам срещу всичко. Днес е Стефановден. Свети Стефан е първият дякон. Това е онзи, който служи на християните. И ние като него ще служим на християните с това да ги предпазим от тази болест. На тези светли празници с този жест искам да запаля една светлинка в тунела за всички, които се грижат за болните, както и за всички християни в България, че най-накрая ще можем спокойно да видим близките си хора, от които толкова дълго време сме били разделени", обясни символиката на днешния ден епископ Тихон, както и решението си да бъде сред първите ваксинирани у нас.

"Реших да се ваксинирам, защото съм жена със семейство и вярвам в личния пример. Считам, че както в едно семейство деца се възпитават с личен пример, а не с приказки, така и в обществото, ние сме тези, които трябва да дадем личен пример, за да може всички да ни последват. Единственият начин сегашната ситуация да се промени през 2021 г. е да има масова ваксинация, за да можем да прекратим инфекцията от коронавирус и да заживеем по нормален начин,“ каза д-р Рада Прокопова, която също се ваксинира в УМБАЛ „Света Анна“ днес. Тя е началник на Отделението по кардиология към Клиниката по вътрешни болести на УМБАЛ "Света Анна", но в момента ръководи COVID отделенията в лечебното заведение.
 
След министъра на здравеопазването в Окръжна болница в столицата днес се ваксинираха още изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Славчо Близнаков, Ани Кирова, медицинска сестра в КАИЛ и други медицински служители. Последен от групата, имунизирали се в УМБАЛ "Света Анна", след като ваксинира колегите си, беше и д-р Димитър Николаков, зам.-началник на КАИЛ.

Освен в София, имунизационната кампания срещу COVID-19 в страната започна синхронно в още два града – Пловдив и Бургас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
18
 
! Отговори
Вижте преди 3 години
снимка 10 - журналист до журналист - това ли е социална дистанция, нямат и маски!! снимка 10 е достатъчно доказателство, че това е Театро!
192
2
 
21
 
! Отговори
За неразбралите преди 3 години
Нахакаха на гов*едото физиологичен разтвор! Цирка е пълен! Да живее банановата ни Република! Ние сме ед осъдената държава в света, но която десет години работи без здравна система, образователна, икономика, МВР и въпреки това сме още живи! Ние сме корав народ! Десет години издържаме зловещия геноцид.
191
2
 
6
 
! Отговори
човек преди 3 години
Хайде и оня мустакатия доктор да не се чувства пренебрегнат, да спомена и него.Тодор Кантарджиев единствен си показа многобройните дипломи, само да докаже, че не е коремен хирург, а именно специалист микробиолог....Същият той ми обяснява как се дезинфекцира маска в микровълнова фурна (на честота 2,4GHz, тоест нейонизираща радиация, вместо в автоклав).И дава чудесен пример с лулата си, която пуши, като ни обяснява (макар на майтап) за ползата от тютюнопушенето!Страшен "доктор"!
190
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Попът пък чий го дири в кабинета за ваксинации? Явно, шоуто трябва да продължи.
189
2
 
1
 
! Отговори
до човек преди 3 години
ми ти бе, къв си, махленския дървен философ май
188
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свинята с цайсите явно си мисли че като позира до спринцовка ще се вържем, че са му били ваксина и ще задръстим медицинските центрове да си бием и ние ааххахаНе е познал, клоуна.
187
6
 
3
 
! Отговори
до въпрос преди 3 години
ти голем спец по ваксините се извъди бе. Значи ще се ваксинираме и ще си разнасяме вируса. Дали си разнасяме така и вируса на шарката или туберкулозата. Аман от пишман експерти в таз държава като теб.
186
2
 
12
 
! Отговори
човек преди 3 години
Според Уикипедия, новият здравен министър Костадин Ангелов "През 2014 г. защитава дисертационен труд за придобиване на образователната и научна степен доктор по научната специалност хирургия на тема "Оптимизиране на оперативния подход и лимфната дисекция при болни с рак на стомаха."Значи какъв е изводът?Че хоремни хирурзи и травматолози (проф. Балтов) ни обясняват за ползата от ваксините и се изявяват като специалисти инфекционисти!!!
185
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какъв преглед или изследвания са им направени преди това? Казаха, че всеки трябва да бъде прегледан, за да е сугирно, че е абсолютно здрав.
184
2
 
6
 
! Отговори
знаещия преди 3 години
Червенокожите ЧУКЧИ от БКП и ЦСКА искат да им върнат цяла Северна Амарика плюс цяла Южна Америка безмозъчните червени варвариАмериките са били НЕНАСЕЛЕНИ от хора и според руските вицове са открити и заселени от ЧЕРВЕНОКОЖИТЕ ЧУКЧИ дето са като ЧЕРВЕНОКОСИТЕ КЕЛТИ в Австрия,Германия и останалата Западна Барбароса ЮръпЧак след тях Викингите и Колумб ги преоткриват
183
1
 
10
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Аз пък ядох кренвирш, все едно съм се ваксинират. Както казват управляващите, няма значение в какво ги карат ваксините! По същата логика няма значение и какво има в шишенцата, а ако случайно е ваксина може да замените ваксинирането с ядене на кренвирши. То е същото. Няма значение!
182
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добър театър, почти може да повярва човек, че са му били ваксина ако не знаехме що за от па дък е този.
181
3
 
2
 
! Отговори
до 199 преди 3 години
.....Ти какво правиш тук да агитираш? Не можеш да задваш въпрос който може да ти зададе и другата страна, обезмисля се.пич или пиччко , аз не те агитирам, къде прочете , отиди и си сложи ваксина. Казах ти живей си живота пий си бъза и се имунизирай стадно по Мангъровски. Попитах те ти защо ме убеждаваш колко вредна неизследвана и подобни твои ваши умозаключения. Хиляда пъти ви казаха че е доброволно, но вие като матросовци на първа линия по форумите лай до небесата, не на ваксинирането.
180
2
 
1
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Мене келтите повече ме кефат от франките!
179
2
 
7
 
! Отговори
дали преди 3 години
се е омирисала на Кремвирши и на Опушено?!
178
5
 
3
 
! Отговори
Знаещия преди 3 години
Харесвам германците но тука некъв червенотиквеник ме дразниха-хо алоФРАНКИТЕ на Карл Велики признат и от Константинопол през 812 за западен Император покръстват в ХРИСТА германците и техен най-близък днешен наследник са НИДЕРЛАНЦИТЕ онея същите съюзници на Кардинал Ришельо срещу Папата и съюзници на Англия срещу Испания и мей би първите концлагеристи на англосакситеГерманците като Славяните са дошли от далеч и завладели земите на "ЧЕРВЕНОКОСИТЕ" КЕЛТИ дето после ги нема в Юръп Барбароса
177
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"С Леки може всеки!"
176
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не схванах, дядо поп с килимявката защо е курдисан до министъра, докато му бият инфекцията? Морална опора за изпитанието? Готовност за експресно опело? Пореден мисловен напън на организаторите на шоуто?
175
2
 
18
 
! Отговори
въпрос преди 3 години
и как Ваксината ще Предпази Баща Ви, Министър Ангелов. Дори с Ваксина трябва да носите маска и спазвате социална дистанция - Ваксината Пази Вие да не се разболеете, не Пази да Не Пренасяте Вируса?!
174
4
 
6
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Добре, че дойде демокрацията да ядем банани и да бегаме на запад!