Сертификат след втория прием за имунизация срещу COVID-19

Той ще може да послужи на хората за пътуване или друго
24 дек 2020 11:49, Елка Василева
105
Сертификат след втория прием за имунизация срещу COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

След извършването на втората имунизация срещу COVID-19, защото всички ваксини са с два приема, ще бъде издаван и документ (сертификат). Той ще може да послужи на хората за пътуване или нещо друго, каза главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев на брифинг.

Разработен е отделен модул за имунизация към портала за COVID , където ще бъде внасяна информация от всички, които правят имунизация, допълни Кунчев.

Още по темата

За момента информацията ще бъде основно от болничните заведения, а по-късно и всички останали - общопрактикуващи лекари, екипи, РЗИ и други, които извършват имунизации. Те имат достъп до тази система. В рамките на 24 часа ще бъдат въведени направените имунизации.

Имунизацията върви с доста други съпътстващи дейности. Една от тях е надзорът от ефекта от имунизацията. Подготвят се изследвания, които да докажат какъв ефект има, какъв е имунитетът, както и колко е продължителен този имунитет, добави още главният държавен здравен инспектор.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
2
 
3
 
! Отговори
Сквптик преди 3 години
Щом ще има сертификат значи ще ще има Ковид администрация. Нови места за нови Калинки - курпички на властите. Нали трябва да ги урввдят някъде.
84
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилата винаги са се определяли от силните на деня. Хората не са равни, не са били и никога няма да бъдат. Каквото ти кажат го правиш по един или друг начин. Пак се радвайте, че живеете сега. Поне привидно имате някакъв избор. Само до преди 150-200 години на несъгласните директно са им взимали главите без много обяснение.
83
1
 
7
 
! Отговори
До шофера преди 3 години
И ще пренасяш вируса, и ще заразяваш, и сам ще боледуваш от Ковид, но се предполага, че не тежко. Така каза производителят, но Гай Баню пак не разбрал.
82
13
 
2
 
! Отговори
Шофера преди 3 години
Чакам с нетърпение ваксината. Ще се ваксинирам веднага за да мога да съм сигурен, че няма да пренасям вируса и да заразявам околните.Освен това съм убеден, че без ваксина няма да ни пускат в самолет, хотел, да ни предоставят държавни услуги.Аз съм съгласен с това и го одобрявам.
81
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гост.Руската ваксина не е класическа ваксина. Тя е също РНК ваксина като западните, но използва "по-старомоден" метод за пренасяне на РНК чрез друг "изкормен" вирус, който служи за муле.Оценката за дълготрайния ефект на руската ваксина по изказване на самите нейни създатели се базира на разработена по същия метод ваксина преди години, но за Ебола вирус. Такава оценка е дълбоко спекулативно манипулираща, защото става въпрос за изграждане на различни антитела към различни антигени.
80
1
 
5
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Ако искат българското население в по-голямата си част да се ваксинира, да се ВНЕСЕ руската ваксина, която гарантира имунитет за 2 години, съхранява се в обикновен хладилник, по-евтина и най-вече създадена по класическия начин за направата на ваксини. А сертификатите да си ги ползват за тоалетна хартия.
79
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се, ЛУМП. ЕНИ, че ще има сертификат! И разбира се, че лумпенизираните антиваксъви ще бъдат низвергвани навсякъде по света! Няма заради вас да умират хора, я! Антиваксърите - в пещерите! Там ви е мястото, мал. оумници повредени!
78
14
 
4
 
! Отговори
... преди 3 години
Всеки който твърди, че ваксините имат сериозни странични ефекти е с толкова промит мозък, че няма на къде. За 6 месеца са тествали 60 хиляди човека за двете ваксини - нито един сериозен страничен ефект. Има хора повръщали, има хора с леки алергични реакции и има някои да ги боли мястото където са ваксинирани. Всичко отшумява или същия ден, или след ден два. А от КОВИД се умира. Стегнете се малко, помислите за хората около себе си, и се ваксинирайте.
77
7
 
8
 
! Отговори
Срамота преди 3 години
Ако неостанем инвалиди , след ваксината или не умрем, ще можем да си носим и сертификата! Затвор за тези ***!
76
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ще ни принудят да се боцнем, хора осъзнайте се, през 6 месеца ли ще се боцкаме, и ще ни ограничат правата ли, вижте страничните ефекти, ако през 6 месеца ги имат и 10% от ваксинираните, мислите ли какво ще става
75
3
 
14
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
И защо трябва да са две?За по-голяма сигурност да се предизвика заразяване И причиняване на заболявания след години!
74
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно не е задължителна )но ще те пренудят да имаш ваксина ,но е редно да си избереш ваксина по желание ,що трябва да е жива ? Може ,Руска ,китайска ,говори се и за българска ваксина ,нужно е да има и други ваксини ,и правиш избор
73
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя се е оял и освинил, докато доц. Атанас Мангъров отслабна, простаците явно си заслужават тези мерки, щом подкрепят такива като тоя на снимката - ояден и самозабравен.
72
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксината другариХич не е безплатнаОт бюджета нашСума се отделяПоне десеткратна.За другите илачиПари ще има лиПитам нещо простоЗначиА дано файда да имаАко ще и догодинаАма малко се съмнявамЩот добре си ги познавам
71
4
 
27
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Тоя сертификат на челото или на ръката ще се лепи?
70
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И за тез важни сертификати Ще се найдат пак фалшификатиНаши чужди , хитри тарикати.Пак ще му намерят колая.Хич не му се види краяОт вируса ще си. О мремеМислиш ли.че им за нас дреме.
69
3
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Ще важи ли гробищата?
68
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия ваксини ми приличат на телефонните измами, плащаш, ръгат ти инжекцията и чакаш да ти се размине. А дали е така, кой ще ти каже...
67
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имунизацията да не трае вечно, та и сертификат ще издават?!
66
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сертификата е ясен ми декларацията за съгласие с нея дивия ли да ди бършим