Ще живеем ли под тотален контрол?

Писателят Димитър Недков пред Bulgaria ON AIR
28 дек 2020 21:26, Анисия Иванова
67

Как коронавирусната пандемия промени филосифията на живота ни? Потърсихме отговор на този въпрос от писателя Димитър Недков.

"Промени се генерално. Никога няма да заживеем предишния живот. Това, което се случва на света от тази нулева 2020 г., няма да бъде ограничено само в медицинското измерение на сполетялото ни. Светът е изправен пред нова парадигма - нов тип мислене", каза той в "Денят ON AIR".

Според него един от най-важните изводи е, че трябва да се научим да живеем в катастрофа. По думите му вече е променен смисълът на живота.

"Преди беше просперитет, а сега е оцеляване, оживяване", подчерта писателят пред Bulgaria ON AIR  и добави, че пандемията е променила технологията на календара.

Недков отбеляза, че няма как да не свикнем с новата реалност и акцентира върху нашето отношение към света. На мнение е, че настъпва период на завръщане на империите. Светът нямало да бъде еднополюсен и с един господар, който да диктува световния ред.

"Формира се света троица - САЩ, Русия и Китай. Америка след 2020 г. окончателно затвърди мнението, че имаме дълбоко компрометирана демокрация. Нямаме връщане към офлайн света. Вече навлязохме в цифровия тоталитаризъм. Наблюдаваме обединение на глобалната цифрова йерархия, което диктува дневния ред на човек от неговото събуждане. Ще живеем под тотален контрол", подчерта гостът в студиото на Ганиела Ангелова.

Според него ни предстои ваксинационен расизъм, в който някой ще казва с какво може и не може да се ваксинираме, но по идеологически причини.

"Отнема се свободата на неконтролируемото придвижване по целия свят. Кой се движи? Сега като ни сложат и по едно ваксинационно паспортче - става тотален контрол", посочи Недков.

"Две са обществените функции, които са като скачени съдове и всяка произтича от състоянието на другата - образованието и здравеопазването. Как ще накараш необразования човек да се ориентира в една сложна пандемична обстановка. Той е готов на поддаване на паника и на всякакви манипулации", категоричен е писателят.

Гледайте втората част от разговора с Димитър Недков в следващото видео:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудя се дали тази (според мнозина изкуствена криза) и масовата ваксинация може да бъде носител на идея за депопулация?
56
2
 
5
 
! Отговори
анономен преди 3 години
Какъв тотален контрол бе?! Всеки прави или пище каквото си иска. На други им дават пари за да "протестират". Има ферма за ***. Ако имаше тотален контрол- всичко това нямаше да го има.
55
6
 
3
 
! Отговори
аптекар преди 3 години
Този и без да е ваксиниран са го напънали "страничните ефекти". Аз пък да ви кажа, че ако от масовата ваксинация зависи бъдещето на човешката популация, с удоволствие ще се ваксинирам. Защото в това бъдеще е бъдещето на нашите деца и внуци. Въпрос на личен избор.А жалките мангъровци нека треперят над "скъпоценния" си животец.
54
3
 
3
 
! Отговори
Георгги преди 3 години
Целият контрол е за да се намали популацията на двуногите защото те са толкова прости, че сами ще се унищожат. На маймуните им пречи да се горят *** защото дишат мръсен въздух, но не им пречи да се заравят в земята и тровят природата. Планетата умира, животните измират, но никой не се спря. Искали да пътуват, искали това искали онова.. а сега вземете тия вируси, ваксини, стойте затворени като животни, че да ви светне
53
4
 
3
 
! Отговори
до 65 преди 3 години
Знае да дрънка глупости "убедително", за пред 80-те%.
52
2
 
7
 
! Отговори
бай Петко, преди 3 години
Комунизмът ще ти се види като детски летен лагер в сравнение с това, което ни е подготвила демоНОкрацията. Да те уведомя.Бедна ти е фантазията.
51
7
 
3
 
! Отговори
Бай Петко преди 3 години
Тоя какво се прави на мотика. Тоталния контрол беше при комунизъма и социализъма когато беше пълно с доносници на "Партията" и даже и за един виц осмиващ режима можеш да отидеш в Белене.
50
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този дрънка глупости..
49
0
 
2
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Заслужава си човек да се замисли. Но епохата на ТОТАЛЕН контрол неможе да започне преди да отменят плащанията в брой. Когато реалните пари изчезнат и остане вариант само за електронно плащане - Тогава вече щебъде контролът тотален.
48
6
 
7
 
! Отговори
д-р Мунчев преди 3 години
поредното ченге, уж писател, което ни облъчва с конспиративните си теории, ами ние в България от 70 години сме следени, докладвани, контролирани от ДС, МВР, ОФ, комшиите и колегите, освен това сме викнали на бедност и оцеляване...айде нейсе
47
6
 
4
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Абе, тоя писател в коя държава е живял до сега? Със сигурност не в България. Тук си отцеляваме здраво през последните 30 години, така че ни е все тая. Повечето хора в страната не ходят на почивка, камо ли в чужбина. Докато има какво да ядем и пием сме добре.
46
4
 
7
 
! Отговори
65 преди 3 години
Димитър Недков не е само писател.Той е стараа лисица.И определено знае много
45
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еееее щом писател тръгна да се обаснява работата е ясна.
44
2
 
9
 
! Отговори
65 преди 3 години
А у нас ,който не иска да се ваксинира в лагерите в Белене ли ще ги карат?
43
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американското списание "Форбс" включи в списъка си на 50 нови милиардери шефовете на фармацевтичните компании BioNTech и Moderna. Под заглавие "Ето ги милиардерите от пандемията" изданието разкрива старата истина, че нещастието за едни е щастие за други. На първо място са фирмите, които се занимават с "разработка на ваксини, препарати и медицинско оборудване".
42
1
 
7
 
! Отговори
Гъзибар преди 3 години
До Батя виСкоро ще го преместят в за дниците ни , и чипа и телефончетата ни
41
2
 
18
 
! Отговори
Ракета Пейтриът преди 3 години
Ван Хелсинг беше писал: Новият световен ред е великан, но с глинени крака. Стойте будни и помнете че страхът е една илюзия, дегизирана като реалност. Последната дума винаги е на Началника и който си е помислил, че ще го подмине тоя момент, си остава излъганата камила ;)
40
2
 
24
 
! Отговори
SS преди 3 години
Все пак да кажа,че колкото и да е отвратително място за живеене планетата ни все пак ние живеем на нея.И трябва някак си да оцеляваме.Вярно шансовете стават все по малки,но животът ни е даден от бога и ние трябва да го изживеем пълноценно.Помнете,че ковчега джобове няма.Лека нощ на всички.
39
0
 
25
 
! Отговори
Батя ви преди 3 години
Сега разбрахте ли къде е чипа? Не във ваксините, а на телефончето ви.
38
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рекламите по медиите са само как да вземеш кредит,нещо на изплащане,хазарт и лекарства за всяка болка.Филмите са индийски и турски сериали,някой стар изтъркан американски филм,а за децата едни анимации с бойни действия като компютърните игри.Промиването на мозъци е в ход доста преди ковид-19,той само катализира процеса и вече всички изпълняват каквото кажат вождовете.Днес се дава ШАХ с този вирус,утре с друг и постепенно плебеите се дисциплинират.Държавите гледат една от друга и копират мерките.

Спонсорирани публикации