Борисов благодари на БПЦ за подкрепата за ваксините: Това е спасението!

Премиерът се надява, че все повече българи ще се ваксинират
162
Борисов благодари на БПЦ за подкрепата за ваксините: Това е спасението!
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов изказа специална благодарност към Българската православна църква за подкрепата й във връзка с ваксинационната кампания срещу COVID-19 у нас.

"Това е единственото спасение и се надявам, че все повече българи ще се ваксинират", изтъкна Борисов, който посети Рилския манастир днес.

Още по темата
Ще започне изграждането на локално пречиствателно съоръжение за нуждите на манастира, след като кметът на община Рила вчера оттегли жалбата си срещу проекта.

Това стана ясно по време на срещата на министър-председателя с Адрианополския епископ Евлогий, в която участва и кметът на община Рила Георги Кабзималски.

За изграждане на пречиствателното съоръжение за Рилската света обител на 17 юни т. г. правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2020 г. в размер на 1,62 млн. лв. Средствата бяха осигурени по молба на управата на манастира след посещение на премиера Борисов дни по-рано, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Благодаря, че вчера оттеглихте жалбата си за заустването и така пречиствателната станция ще заработи. Всичко, за което говорихме при последната ни среща, е свършено", посочи министър-председателят пред кмета на Рила и Адрианополския епископ.

В хода на разговора епископ Евлогий акцентира, че щом времето позволи и температурите станат по-високи, ще продължи извършването на строителната реконструкция и художествената реставрация на Рилската света обител. За целта през юни т.г. правителството осигури 600 000 лева.

Приключи укрепването на срутището на пътя за Рилския манастир. В 250-метровия участък е изградена укрепителна стоманобетонна стена с дължина от 150 м и височина 4,1 м, която поема натоварването на срутищното тяло, като то е подсилено с микропилоти и анкери.

Благодаря на строителите, които работиха много мобилизирано, за да може укрепителните дейности да приключат преди Коледа. Важно е хората да могат да пътуват спокойно и удобно до Рилския манастир и природните забележителности в околността, написа премиерът в социалната мрежа.

Над 6 млн. лв. струваше укрепването на срутището по пътя за Рилския манастир. Ремонтните дейности включваха и възстановяване на пътната настилка в участъка. Благодаря на Господ, че съхрани здравето на строителите, които работиха по изключително опасен и стръмен терен. Крайният резултат е отличен, доволен е премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая банкянска мутра знае ли, че в църковните храмове НЕ трябва да е с маска?! Лицемер!
139
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боже боже,, каква църква какви пет лева, да подкрепя крадец, лъжец, измамник, и си мислят че ще им размине.
138
3
 
11
 
! Отговори
sd преди 3 години
Преди два дни адвокат Мартин Апостолов издъхва след мъчително боледуване. Адвокатът е с фалшиви обвинения от престъпната прокуратура по делото КТБ. Ще направим трибунал, където всички от свинската мафия ще заминат в обща яма като след народния съд 1945 година.
137
0
 
11
 
! Отговори
мак преди 3 години
Агитация за ваксини + самохвалене на т.лу.па - рунд пореден. Защо не се казва, че противниците на точно тази ваксина, за която не се знае много, доколко е ефикасна и какви странични ефекти дава и която е транспортирана по циркаджийски начин, имат право на това мнение и не са по-долни хора от тези, които стадно ще се ваксинират?
136
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1Браво, много си умен!
135
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-140 тоЙ може да нарежда ,само на умната дама от Кърджали,но не, и на Д-р МАНГЪРОВ.
134
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опокраджиите, направихте голяма услуга на Борисов. Пак ще спечели изборите, щото пресолих те манджата. Оказахте се доста по-ниско интелигентни от него. Днес по БНР слушах някаква набедена журналистка Дияна някаква си, как упорито повтаряше че ББ наредил, публично да се ваксинира Мангъров. Почти си представих как влачат доктора за косата до пункта за ваксиниране. Айде малко по-полека и по-умно, че наистина прекалихте.
133
8
 
1
 
! Отговори
COVID ДИКТАТУРА преди 3 години
БОРИСОВ Е ДОБЪР ЧОВЕК, НО ТРЯБВА ДА ИЗБИРА ИЛИ КРЪСТА ХРИТСОВ (православната култура и ценности) ИЛИ МАСОНСКОТО СИНЬО ЗНАМЕ С ПЕНТАГРАМИ НА ЕВРОСЪЮЗА ( хомосексуалните бракове, икуменизъм с протестантизма, католицизма и пр.)
132
2
 
4
 
! Отговори
COVID-ДИКТАТУРА преди 3 години
Ап. Павел до Солунянаи гл.3. 10...."който не иска да се труди, не бива и да яде. 11. но слушаме, че някои у вас живеят безчинно, нищо не работят, а се занимават с празни работи..." 1.Борисов купува ваксини без съгласието на народа2.Тегли милиарди заеми за да дава пари на неработещи ГЕРБАДЖИИ.3.Ползва НОВОСТИЛЕН масонски календар, който НЕ съответства на съборната църква
131
1
 
3
 
! Отговори
идимидойдими преди 3 години
Анатемаааа!!!
130
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На стари години всички диктатори стават много набожни ... Товарищ путин се кръсти с кървъвата си ръка и дори целува икони
129
2
 
14
 
! Отговори
Всички преди 3 години
Те презираме, мутра!..колкото и свещи да палиш, Бог вижда...и ти ще сведеш глава като те стигне божието възмездие.
128
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плювачи некадърни, не можете да му стъпите на малкия пръст на Бойко и ви е яд, че нищо не става от вас. Той затова ви е отсвирил и не си дава зор с вашите протести. Дежурните едни и същи 50 човека от площадите сте и тук
127
3
 
19
 
! Отговори
Аспарух хан преди 3 години
По-голям вирус от Бойко тиквата не знам. И по-голяма ваксина от 28 март 2021г. няма. , е освен Сретен Йосич де....хехехехехех
126
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинирането е като санирането,каза Бойко и се почеса по чекмеджето.
125
4
 
17
 
! Отговори
Бойко иди си преди 3 години
ЗАВИНАГИ!
124
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българската мечта-беден и ***,с чекмедже и власт.
123
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не знам как ще се ваксинира 70% от населението,след като децата не трябва да се ваксинират,хората с алергии,автоимунни заболявания,онкоболни , сърдечно болни и хипертоници-също.При толкова болен народ да го караш да се ваксинира,при положение,че е опасно за здравето му си е престъпление.
122
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази ваксина,която Бочко усърдно рекламира,в момента има разрешително за употреба в условия на спешност,но не е редовно регистрирана.Предстои трета фаза на изпитания,която ще даде повече светлина.Затова ли вожда не смее да се ваксинира,но задължава други да го правят?
121
1
 
8
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
До 128Те ще го ваксинират с Натриев Хлорид 0,4%