Акад. Петрунов: Без ваксиите пандемията ще продължи дълго

Те са напълно сигурни и безопасни, увери специалистът
32
Акад. Петрунов: Без ваксиите пандемията ще продължи дълго
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Без ваксината срещу коронавируса ще бъдем в сегашното състояние още дълги години, предупреди имунологът и алерголог и бивш директор на НЦЗПБ акад. д-р Богдан Петрунов.

"Разбира се, че ще се ваксинирам. Аз съм се записал първи в списъка на НЦЗПБ и чакам да дойде съобщението на РЗИ, за да ми каже кога това ще се случи. Това е неотменно. Мисля, че всеки българин трябва много добре да разбере, че това е единственият начин да излезем от тази пандемия и да се спасим“, призна той пред Нова тв.

Още по темата

"Категорично не чувствам страх от ваксината. Аз категорично вярвам в науката и медицината. Освен това съм и много добре запознат с тези препарати и процесът по произвеждането им. Аз съм се занимавал с ваксини над 50 години. Сигурен съм във възможността тези ваксини да ни спасят. Що се касае до безопасността – аз съм убеден, че няма от какво да се страхуваме. Ваксината може да даде някои реакции, но те дори не са странични реакции. Това се нарича реактогенност, което означава реакция на нашия организъм към ваксината. Заради нашата чувствителност телата ни
реагират по различен начин, но това не са странични реакции“, обясни специалистът.

Той добавя, че няма данни за вредно влияние на ваксините при проведеното проучване с над 45 хиляди души.

"Става дума за нова категория ваксини, които до този момент не са правени. С тях не се вкарва нищо живо в организма, а само една платформа, която е обучена да го разпознава. Не виждам абсолютно нищо опасно в това", каза още акад. Петрунов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
3
 
! Отговори
трогнат до сълзи преди 3 години
Така е ,другарю академик - без ваксините пЛандемията ще продължи дълго , а с васкините -ВЕЧНО !То това е и целта ?!
29
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
До За да не е дългоСтрашно ще намалеят нечии печалби.
28
1
 
5
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 3 години
Разликата между науката и религията е, че науката се уповава само на научно обосновани доказателства.Акад. Петрунов да беше станал поп, щом толкова силно вярва, пък било то и в науката. Науката в момента крещи, че за ефективността и безопасността на тази ваксина НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"После става така че примерно ще си счупиш крак и няма кой да те погледне."Ми то така става, когато ортопеди на сила лекуват вирусни инфекции. За това и сме на челни места по смъртност. Щото излиза Коцко Резбoвръта и казва "всяко отделение да осигури хора". И тръгнаха ортопеди, онколози, уролози и офтамолози да лекуват пациенти... хаххах. Все едно да накараш някой дето до ония ден е копал с лопатата да ремонтира двигатели. Не че няма да се справи, ама брака е много....
26
2
 
9
 
! Отговори
За да не е дълго преди 3 години
Пълно отваряне на всичко никакви мерки, маски хората по естествен път да преболедуват и развият имунитет без ваксини и без огромни финансови загуби. Живота продължава природата си знае работата няма нищо страшно в този силно преувеличен грип.
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ги е страх да си признаят, че това енай-мощното биооръжие за геноцид на населението?
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
поканете ги на един дебат с Танас
23
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 23Ако са опасни, не си ваксинирай децата и внуците, за да си умрат докато видят 10 годинки.
22
5
 
4
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Този академик май трябва да поучи още малко за да стане доцент ... щото според доцент Мангъров това което казва академика, както и цялото медицинско съсловие не отговаря на истината, а тя е че ваксините са опасни ... !!!
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 21А ваксините с които всяко дете задължително се ваксинира (около над 5 вида) с какво се докарват знаеш ли? Не знаеш, щото никога не си се интересувал. И кренвирша ще влезе в теб и ваксината. Какъв е проблема когато ваксината е в своя капсула със сух лед? А да, никакъв.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 18, ми не го зимай ве. Кой те кара да се ваксинираш. Ако ти се роди дете или внук, и него не го ваксинирай, с каквато и да е била ваксина.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 12, Анонимен"Мда то е като грипа бе.С лекарства минава за 7 дена, без лекарства минава за една седмица."А аз изгубих четирима наши близки от 'вирусчето'.
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече повече от половината българи сме го прекарали тоя грип. Ваксината е безмислена и не си заслужава риска
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблема е че има една част от болни които се нуждаят от болнично лечение, а местата и персонала са ограничени. После става така че примерно ще си счупиш крак и няма кой да те погледне. Или няма да има персонал който да ти *** детето, щото персонала е болен. Ама бай *** не го разбира. Ако го разбираше, нямаше страната му да е най бедната в ЕС.
16
0
 
12
 
! Отговори
Гост преди 3 години
То ако през 6 месеца ще трябва да се ваксинираме, за да печели фармамафията ...
15
2
 
10
 
! Отговори
Стоядин преди 3 години
Народ, който позволява да го управляват 30 години простаци и крадци, да го рекетират застрахователите и лекарите НЕ СЕ НУЖДАЕ ОТ ТАКАВА ВАКСИНА !
14
1
 
18
 
! Отговори
да знаете преди 3 години
Пропагандната машина е жестока.
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То чума да беше досега да са заминали 50% от населението, натикани в транспорта в час пик, в магазини, производства, и накрая да си бием непроучен а ваксина за да са щастливи фармаконцерните и правителствата по света. Лошо организирано и недофинансирано здравеопазване, източени пенсионни фондове, 10 години ни плашат с криза, рецесия, без война си постигнаха заложените цели.
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мда то е като грипа бе.С лекарства минава за 7 дена, без лекарства минава за една седмица.
11
4
 
10
 
! Отговори
Академик Менгеле преди 3 години
Считано от 01/04/2021 да се изпълни следната заповед:Да се издирят останалите неваксинирани и ако след заплаха с пистолет не се подчинят, да им се сложат жълти значки с диаметър 13 см. с формата на коронавирус. Поетапно да бъдат извозени с бусове за кренвирши към лагера в Белене, и оттам дим, дим да ги няма!