Борисов: България споделя трагедията на хърватския народ

Премиерът предложи помощ на колегата си Андрей Пленкович
15
Борисов: България споделя трагедията на хърватския народ
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов изрази своите дълбоки съболезнования във връзка със земетресението, което предизвика жертви и нанесе материални щети в Хърватия.

По този повод премиерът проведе телефонен разговор с министър-председателя на Хърватия Андрей Пленкович.  

Още по темата
Премиерът Бойко Борисов изказа пълна съпричастност и солидарност с болката на целия хърватски народ, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Изразявам своите искрени съболезнования към близките на загиналите при труса. Цяла България споделя трагедията на хърватския народ, изразяваме надежда за скорошно оздравяване на пострадалите и бързо възстановяване на материалните щети", посочи българският министър-председател.

По време на разговора Борисов изрази готовността на правителството в случай на необходимост да окаже помощ и съдействие при преодоляване на последствията от земетресението. "Готови сме да подпомогнем приятелска Хърватия. Точно в такива моменти е нужно да бъдем солидарни и единни", подчерта Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
БогопомазаниВръзкари преди 3 години
В последните седмици имаше земетресения навсякъде около нас - в Хърватска, Румъния, Турция, Гърция, а сме в общ земетръсен район. Сега е време за България - след дни или седмици! Господ нещо ни щади засега!? Май само Бойко Борисов ни спасява, чрез директните си връзки с господ!Все пак, трима папи са го милвали по главата,... а колко патриарси не знам!?Да ни е жив и здрав! :-)))))
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо НЕПРАВЕЩИЯ и получаваш за това 15000лв. Вече е забранил да коментирате НЕГОВИТЕ изяви.....това ЛИ е ДЕМОКРАЦИЯТА, не със маска ,А СЪС заповед ДА ти ЗАПУШАТ устата.
7
0
 
1
 
! Отговори
САМО КАЗВАМ преди 3 години
ХВЪРЧИЛОТО ФИГУРАНТ ,ВЕЧЕ ОБЕЩА ПОМОЩ НА ХЪРВАТИЯ ,ОБЕЩА ДА ИЗПРАТИ ЕКИПИ,ХРАНА,ПАРИ В ТЕЛЕФОНЕН РАЗГОВОР СЪС ХЪРВАТСКИЯ СИ КОЛЕГА ,Е ХУБАВО. А КАК ЩЕ СТАНЕ ТОВА, ОТ ДЖОБА СИ ЛИ ЩЕ ГИ ДАВА. СЛУЧАЙНО ДА Е ПИТАЛ ПРЕМИЕРА ИМАМЕ ЛИ РЕСУРС ЗА ТОВА ИЛИ Е PR ,НЕГОВА ИЗМИШЛЬОТИНА..ТОВА НАШЕ ХЪРЧИЛО НЯМА РАВНО НА СЕБЕ СИ ,С ЧУЖДА ПИТА ПОМИН ПРАВИ......
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че Аспарух навремето е избрал тази част на Балканите за държава, освен Вранча сме нямали сериозни земетресения, за разлика от Гърция и Турция :) Разбира се, бързо да се оправят хърватите :)
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми споделяме я... То при нас си е трагедия и без земетресения. Така се учи човек на състрадание...
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българската трагедия кой ще я сподели
3
1
 
9
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
ЛИЦЕМЕР !!!
2
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на мутрата от СИК!
1
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самохвалкото безкнижник пак се изтъпаначи да си прави ПР с трагедията на хората.