На НГ: Внимавайте с пиратките, травмите са ужасяващи

Случва се да има ампутация на част или цяла ръка, обясни хирург
30 дек 2020 08:35,
14
На НГ: Внимавайте с пиратките, травмите са ужасяващи
Снимка: БГНЕС

Внимавайте с хвърлянето на пиратки по време на предстоящите празници. Травмите могат да бъдат ужасяващи - от увреждане на върховете на пръстите - до контузни рани със сериозно разкъсване на подкожните тъкани.

"Нивата на увреждане могат да бъдат различни. Те са функция на силата на взрива. Случва се да има ампутация на част или цяла ръка в някои случаи", обясни пред Нова тв хирургът доц. д-р Людмил Симеонов.

Той добави, че има пациенти, при които се налагат по 5-6 операции в рамките на година, докато се възстановят функциите на ръката.

"Всеки има различно обяснение за инцидентите. В повечето случаи става дума за невнимание и разсейване", добавя доц. Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Пиротехник преди 3 години
В статията става въпрос за вниманието при използването на пиротехника а не дали да се употребява такава. Обикновено алкохол, лиготия и пиротехника водят до болница. Връзката на изпращането на новата година с гърмежи и светлини е древна традиция която някой от по- нежните днешни мъже и префърцунени лигли не я разбират. А колкото до животинките предлагам да спрем да шофираме автомобили защото виждам къде умират масово.
12
1
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Ниц бе, интеУект!Гаче на жълтите павета директно си раждан и не правиш разлика между изкарването на човека от селото и на селото от човека...
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Травмите са жертвоприношение за урожай и здраве през новата година.Голям пират - дебел комат.
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте картата на замърсяването на въздуха на 31.12 към 10 вечерта и след това сравнете същата тази карта 2-3 часа по-късно и си задайте въпроса - cвиня ли съм?
9
1
 
3
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
У наше селу са гърми с сичко що гърми.На другио ден мой да събираш гилзи от кви ли не патрони.Ама ноа година е .
8
6
 
7
 
! Отговори
Пироман преди 3 години
Тази година купих 3 кутии от най-силните пиратки и 2 кутии от средно силните. Ще гърмя от около 10 часа поне до 1 през ноща. А който не обича гърмежи, да ходи на село...
7
4
 
7
 
! Отговори
Bebok преди 3 години
От няколко дена вече масово гърмят пиратки елементарни пиянородени същества.Кучето ми се нас.ира буквално, крие се под кревата.А и тези който ще пускат ракети на 31ви не са по интелигентни. Оставят после боклyка си по тревни площи. Вон.яща сга.н.
6
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интелигентен човек да гърми не съм виждал. На тях радост им носят по-извисени неща. Гърмят неандерталците. Замислете се, че в квартали с евтини имоти, в които са заселени предимно с работническа и по - нискоинтелигентна прослойка СЕ гърми много повече. В Люлин и Обеля е като на война. Кое не е така?
5
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С газовия патлак си гърма безопасно,и с него ще чакам да дойде някой да ни се скара защо сме се събрали толкова хора да празнуваме!!
4
2
 
2
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
До баба МараПредставям си.Съчувствам на клетите.Аз имам котка,която и тя е така,когато стадото започне да хвърля пиратки.И си мислят,че новата година ще е по-хубав.Да,ама- не.Същото,че й даже по-зле!
3
2
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
в люлин целогодишно се стреля с пиратки пред блока имаме много катерички подърветата представете си милите животинки как се чувстват при този грохот безпочивка и денем и нощем
2
3
 
7
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Споко.Нямам пиратки.Имам гранати!
1
1
 
10
 
! Отговори
Пиянниа помак преди 3 години
При нас стрелбата започва към 23,30ч. и продължава до към 1,00ч. Кой каквото джепане има го хвърля.