Проф. Момеков: В разгара сме, да не мислим за снемане на мерки

Според него по отношение на ваксините хората ще се успокоят
30 дек 2020 12:23,
11
Проф. Момеков: В разгара сме, да не мислим за снемане на мерки
Снимка: Кадър БНТ

Не трябва да мислим за бързо снемане на всякакви мерки. Нищо не е по-ценно от това да се държим разумно. В разгара сме на това нещо и всяко мнение е субективно. Това заяви пред БНТ проф. Георги Момеков, председател на Българското научно дружество по фармация.

Той изрази мнение, че по отношение на ваксините хората ще се успокоят. "Още повече че сега имаме инструменти да виждаме какво се случва по света. Много бързо се вижда, че ваксините се понасят добре и рядко има странични реакции", обясни проф. Момеков.

"Развитите страни ще получат по-добро покритие при ваксинирането, но за целия свят ще ни трябва 10 години при този темп. Мечтите, че вовеки веков ще живеем спокойно, на този етап няма да се случат. Особено пътуващите трябва да знаят, че всички форми на социална дистанция ще останат за много дълго време", каза още той.

"Хора с компрометирана имунна система на този етап не са в целевите групи за ваксинация", допълни Момеков.  

Според него трябва да се чувстваме привилегировани, че имаме достъп до ваксина. "Предвидените първоначално договори за закупуване на ваксини отиват за популация, която 14 от световното население", добави проф. Момеков.

По думите му ваксинационните програми в ЕС са направени така, че да се покрият първо най-уязвимите групи. "Нито една друга интервенция не е показала такава ефективност при предотвратяването на тази инфекция", каза още той.

"Израел вече ваксинира около 5% от населението си, а в Щатите са сложени около 2 млн. дози от ваксината".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
10
 
! Отговори
баба Ленче преди 3 години
Г-н професора е един отявлен представител на бранша с медицински продукти - манипулативен до бруталност. Не му вярвам, защото има конфликт на интереси.
10
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На този му вярвам.Умен е и никога не говори без факти.
9
2
 
19
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 3 години
Да де, защото като не се бие тревога, съвсем ще спрат да се купуват маски, химикали и тонове хранителни добавки за имунитет. Аптеките видяха дебелия и пак има маски по 25 стотинки и дезинфектанти по левче. Народът спря да истерясва и сега всичко е на промоция.
8
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като ги каните тия умници да им вземате интервюта поне попитайте новост ли са РНК ваксините в медицината и какво се знае за тях. Такива умни професори не може да не знаят десeтки факти за РНК ваксините, като например откога се практикува с РНК ваксини ?
7
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В ЕС постоянно всеки 2 дни ги променят,и ще карат до март,може и повече ,тук искат хотели ресторанти кафенета да работят )
6
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как се нарича върхушка, която иска да прокара световна диктатура под загриженост за общото благо, че не се сещам ? И oсъществената мечта на глобалистите в дългосрочен план ?
5
6
 
23
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
В разгара сме единствено на задължителното пълнене сметките на бялата мафия.
4
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия престъпници се опитват да ни наложат мисълта за още 10 години гърч!Няма да ви се получи, ще ви тричим яко!
3
3
 
19
 
! Отговори
Кренвиршовоз преди 3 години
Материала състоящ се от злодеи и *** ще бъде спасен от великите благородни рицари на ГЕРП възседнали бели коне и техните божествени мерки за спасяване.
2
4
 
24
 
! Отговори
Анон преди 3 години
От пандемията единственото което разбрах е, че всеки втори е професор. Странно... обикновено повече акъл - повече просперитет. Някой послъгва май.
1
14
 
30
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Какъв разгар бе измамник. Хората вече забравиха за грипчето. Платени измамници пускани по платените медии на Глобалистите. Почти всички медии служат за пропаганда и дезинформация.

Спонсорирани публикации