Гишетата за издаване на лични документи работят днес до 17:30 ч.

През 2020 г. са издадени 2,5 млн. лични документа
31 дек 2020 09:28, Елка Василева
3
 Гишетата за издаване на лични документи работят днес до 17:30 ч.
Снимка: архив, БГНЕС

В последния ден на годината всички гишета за издаване на лични документи ще работят на пълно работно време - до 17:30 часа.

Работното време на всички звена "Български документи за самоличност" на територията на цялата страна остава непроменено. Днес в София гражданите могат да подават заявления или да получат готовите си документи от 7:00 до 17:30 часа, а в останалите градове - от 8:30 до 17:30 часа. Това съобщи пресцентърът на МВР.

От вътрешното ведомство посочват, че през 2020 г. са издадени почти 2,5 милиона лични документа на български граждани. Толкова се очаква да бъдат подменени и през следващата 2021 г.

В условията на пандемия бе взето решението за удължаване на документите за самоличност. Срокът на валидност на личните карти, който изтича до 31.01.2021 г., е удължен с шест месеца, считано от датата на изтичане на срока, посочен в съответния документ. Това не е пречка гражданите да подменят документите си преди изтичането на удължения срок.

От МВР отбелязват, че звената "Български документи за самоличност" в София са най-натоварени, но като цяло не се наблюдава напрежение и твърде голям наплив.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
Всъщност, би се изненадал, но аз есента като си сменявах книжката в КАТ бяха адски любезни.Даже ги похвалих пред приятели и колеги.Не така стояха нещата с подмяната на личната ми карта, където вдигнах скандал на неква кокона, която беше захапала телефона и не ми обръщаше внимание.
1
0
 
2
 
! Отговори
иво папазов преди 3 години
айде да не обиждам,че ще цензурират,ама тия мили хора няма мозък в главичките слагаха кпп-та.не може да отида да си сменя паспорта,къде ще ходя в тая пандемия..махат кпп-та - глобяват ме ,че не съм отишъл на време. викат -аре за 30 лв пък ти...