Януари идва с топло време, сняг ще натрупа в средата на месеца

Най-ниските температури ще са между минус 15 и минус 10 градуса
31 дек 2020 13:50, Елка Василева
15
Януари идва с топло време, сняг ще натрупа в средата на месеца
Снимка: архив, БГНЕС

Най-ниските температури през януари в България ще бъдат между минус 15 и минус 10 градуса, по Черноморието - около минус 5 градуса, а най-високите температури ще са между 10 и 15 градуса.

През януари се очаква средната месечна температура у нас да бъде около и над нормата, която в Северна България и по високите полета е между минус 3 и 0 градуса, по Черноморието, в Горнотракийската низина и по долината на река Струма е от 0 до 3 градуса, а в планинските райони - между минус 8 и минус 3 градуса.

Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата, която е между 30 и 60 литра на квадратен метър, в планините и в най-южните райони - между 60 и 110 литра на квадратен метър, сочи прогнозата на НИМХ, цитирана от БТА.

През януари динамиката на атмосферните процеси ще бъде повишена. През първото десетдневие температурите ще бъдат по-високи от обичайните, въпреки че през втората половина от периода ще се понижат. В началото на месеца, в предната част на средиземноморски циклон, от юг ще се пренасят топли въздушни маси. Облачността ще е разкъсана, на места до слънчево време.

Към 4-5 януари на много места в страната ще има валежи от дъжд, в планините над 1700 метра - от сняг. Температурите ще се понижат. През последните дни от периода ще преобладава облачно време и на много места ще има валежи от дъжд, които в Северна и Западна България ще преминават в сняг.

През първите дни от второто десетдневие застудяването ще продължи. Ще се създаде валежна обстановка и в по-голямата част от страната ще вали сняг и ще се образува снежна покривка. През последните дни от периода температурите относително ще се повишат. Вероятност за валежи ще има около 18 януари.

През третото десетдневие на януари температурите ще бъдат близки до обичайните. Около 22 януари, 25 януари и в края на месеца ще има вероятност за валежи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
28
 
! Отговори
Коко преди 3 години
В София без сняг е супер!Ако може зимата да я изкараме като последните няколко дни още по-добре.
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сняг ще има 2см за ден два
9
5
 
2
 
! Отговори
Росен Плевналиев преди 3 години
Минчо,обичам те,въпреки че не си не-Гар
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сайта пълен с крадените FAKE NEWS
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Тук, тук, в тоя форум сме най задръстените от целия интернет. Та ще си празнуваме заедно тук.
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5 простакНе се чуди !Не мисли и разсъждавай ...Не ти се отдава.Вода няма знаем,защото има кражбааааа....
5
6
 
8
 
! Отговори
до 4 преди 3 години
ПрИведени ли са нужните суми, мякащ селяндурино? Плюе по чалготеките, ама говори на диалект. Боже, прибери си вересиите, моля те!
4
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Местата в елитните софийски чалготеки се изчерпаха. Довечера там ще е луд PRIVATE чалга купон до ранни зори. Нужните суми са приведени където трябва и никой от органите няма да ги закача.
3
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очаквайте водни режими идното лято. След опустошението на горите водата сте ства все по оскъдна. Има време да изкараме сопите. Природата ще ни принуди накрая
2
5
 
15
 
! Отговори
синопъик преди 3 години
ниските между минус 15 и минус 10 градуса,високите между 10 и 15 градуса,такава прогноза и аз мога да направя
1
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде ще сте на Нова година?